![]() |
|
"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +---- Dział: Opiniotwórczość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-76.html) +---- Wątek: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. (/thread-7754.html) |
"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Ronon Dex - 21.09.2014 Tworzę ten temat by zakończyć problemy z naruszeniami regulaminu Parlamentu. Tutaj niech obywatele wyrażają swoje zdania na temat parlamentarnych dyskusji. Temat przyklejam... Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 21.09.2014 Hańba! Zdrada! Nie o taką Bialenię walczyłem! ps. A o jaką dyskusje chodzi? Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Ronon Dex - 21.09.2014 (21.09.2014, 09:47:03)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): A o jaką dyskusje chodzi?O jakąkowiek... aktualnie odbywaną. Regulamin parlamentu daje możliwość wypowiadania się w nim określonym osobom, jednak obywatel (zresztą nie tylko obywatel - każdy mieszkaniec lub przebywający w RB) nie będący posłem czy ministrem ma prawo do wyrażania swojego zdania o dyskusjach toczonych przecież publicznie w Parlamencie. Temat ma do tego zachęcić - jednocześnie unikając naruszenia prawa czyli wchodzenia bez uprawnień na salę obrad. (21.09.2014, 09:47:03)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Hańba! Zdrada! Nie o taką Bialenię walczyłem!To teraz ja zapytam - do czego się to odnosi? Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 21.09.2014 (21.09.2014, 10:06:31)Krzysztof Razorblade link napisał(a): [quote author=Tomasz Rabotowicz link=topic=1673.msg16479#msg16479 date=1411285623]O jakąkowiek... aktualnie odbywaną. Regulamin parlamentu daje możliwość wypowiadania się w nim określonym osobom, jednak obywatel (zresztą nie tylko obywatel - każdy mieszkaniec lub przebywający w RB) nie będący posłem czy ministrem ma prawo do wyrażania swojego zdania o dyskusjach toczonych przecież publicznie w Parlamencie. Temat ma do tego zachęcić - jednocześnie unikając naruszenia prawa czyli wchodzenia bez uprawnień na salę obrad. (21.09.2014, 09:47:03)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Hańba! Zdrada! Nie o taką Bialenię walczyłem!To teraz ja zapytam - do czego się to odnosi? [/quote] Nie odnosiło się to do niczego, myślałem, że jest jakaś dyskusja i trzeba wyrazić własną opinię. ^^ Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 21.09.2014 Całą poprzednią kadencję można było znieść ten zakaz, póki FOR miał przewagę. Osoby to postulujące jednak tego nie zrobiły, no to... wciąż obowiązuje. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Feliks Spirkin - 21.09.2014 Cytat:a w razie recydywy - użytkowników usuwać i tyle.To uchwalcie poprawkę do Kodeksu Porządkowego, którą zaproponowałem. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 21.09.2014 (21.09.2014, 14:52:18)Kubiłaj Ugedej Jahołdaj link napisał(a):Teraz widzę sens w dawaniu mi karabinu do ręki.Cytat:a w razie recydywy - użytkowników usuwać i tyle.To uchwalcie poprawkę do Kodeksu Porządkowego, którą zaproponowałem. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 21.09.2014 Cytat:Art. 9. Buahahaha. Nordata to Brodria. A Brodria to zło. Należy według wcześniejszych planów całkowicie się odciąć od tego kontynentalnego rynsztoku. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Kristian Arped - 21.09.2014 Pustymi słowami kontynentu nie przesuniesz. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 21.09.2014 A co ja mogę zrobić? Jedynie pospamować sobie na forum. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Konstanty Jerzy Michalski - 21.09.2014 (21.09.2014, 20:36:53)Kristian Iversen link napisał(a): Pustymi słowami kontynentu nie przesuniesz. Czy ktoś zapomniał O Konstantym "Chrystusie" Michalskim? Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 21.09.2014 (21.09.2014, 20:36:53)Kristian Iversen link napisał(a): Pustymi słowami kontynentu nie przesuniesz.Po cóż przesuwać? Wystarczy odpowiednio wysoki mur... Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Kristian Arped - 21.09.2014 Czyżby BPD chciało naśladować Królestwo Baridasu? Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 21.09.2014 (21.09.2014, 21:06:32)Kristian Iversen link napisał(a): Czyżby BPD chciało naśladować Królestwo Baridasu?A skąd. Mur nie musi być z cegieł - wystarczy mur w świadomości. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Kristian Arped - 21.09.2014 No tak. Najlepiej się odizolować od świata zewnętrznego jak Tirimudzia.
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 21.09.2014 (21.09.2014, 21:10:06)Kristian Iversen link napisał(a): No tak. Najlepiej się odizolować od świata zewnętrznego jak Tirimudzia.Nie nazywałbym Brodrii światem. Co do RLS też mam wątpliwości, patrząc po wyczynach "ŁżeMarcina", którego tam sobie zorganizowali. I nie robimy jak Tirimudzia, nasz kontynent dalej będzie obecny na Pollinie, co więcej, w tym samy miejscu. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Kristian Arped - 21.09.2014 No cóż. Ciężko będzie realizować politykę zagraniczną nie mając poparcia największej partii.
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 21.09.2014 (21.09.2014, 21:23:04)Kristian Iversen link napisał(a): No cóż. Ciężko będzie realizować politykę zagraniczną nie mając poparcia największej partii.Zawsze debaty na ten temat będą prowokowały aktywność, to już duży plus.
Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Ali ibn Abi Talib - 21.09.2014 Zawsze możemy mieć naszą Bialeńską "doktryne Monroe'a" :3. Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Ronon Dex - 22.09.2014 (21.09.2014, 21:23:04)Kristian Iversen link napisał(a): No cóż. Ciężko będzie realizować politykę zagraniczną nie mając poparcia największej partii. No cóż... jeśli chcesz znać moje zdanie to osobiście jestem za nawiązywaniem stosunków dyplomatycznych z większością mikronacji (no może poza takimi jak Z-trolle). Jednak znacznie ostrożniej podchodził bym już do współpracy i jakiś deklaracji... tutaj z tymi, z którymi warto i którzy wskazują na pewien poziom. Szukanie "przyjaciół" czy uznania na siłę może wyjść bokiem... |