Forum Republiki Bialeńskiej
"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Opiniotwórczość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-76.html)
+---- Wątek: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. (/thread-7754.html)

"Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Ronon Dex - 21.09.2014

Tworzę ten temat by zakończyć problemy z naruszeniami regulaminu Parlamentu. Tutaj niech obywatele wyrażają swoje zdania na temat parlamentarnych dyskusji. Temat przyklejam...

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 21.09.2014

Hańba! Zdrada! Nie o taką Bialenię walczyłem!
ps. A o jaką dyskusje chodzi?

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Ronon Dex - 21.09.2014

(21.09.2014, 09:47:03)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): A o jaką dyskusje chodzi?
O jakąkowiek... aktualnie odbywaną. Regulamin parlamentu daje możliwość wypowiadania się w nim określonym osobom, jednak obywatel (zresztą nie tylko obywatel - każdy mieszkaniec lub przebywający w RB) nie będący posłem czy ministrem ma prawo do wyrażania swojego zdania o dyskusjach toczonych przecież publicznie w Parlamencie. Temat ma do tego zachęcić - jednocześnie unikając naruszenia prawa czyli wchodzenia bez uprawnień na salę obrad.

(21.09.2014, 09:47:03)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Hańba! Zdrada! Nie o taką Bialenię walczyłem!
To teraz ja zapytam - do czego się to odnosi?

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 21.09.2014

(21.09.2014, 10:06:31)Krzysztof Razorblade link napisał(a): [quote author=Tomasz Rabotowicz link=topic=1673.msg16479#msg16479 date=1411285623]
A o jaką dyskusje chodzi?
O jakąkowiek... aktualnie odbywaną. Regulamin parlamentu daje możliwość wypowiadania się w nim określonym osobom, jednak obywatel (zresztą nie tylko obywatel - każdy mieszkaniec lub przebywający w RB) nie będący posłem czy ministrem ma prawo do wyrażania swojego zdania o dyskusjach toczonych przecież publicznie w Parlamencie. Temat ma do tego zachęcić - jednocześnie unikając naruszenia prawa czyli wchodzenia bez uprawnień na salę obrad.

(21.09.2014, 09:47:03)Tomasz Rabotowicz link napisał(a): Hańba! Zdrada! Nie o taką Bialenię walczyłem!
To teraz ja zapytam - do czego się to odnosi?
[/quote]
Nie odnosiło się to do niczego, myślałem, że jest jakaś dyskusja i trzeba wyrazić własną opinię.  ^^

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Maciej Kamiński - 21.09.2014

Całą poprzednią kadencję można było znieść ten zakaz, póki FOR miał przewagę. Osoby to postulujące jednak tego nie zrobiły, no to... wciąż obowiązuje.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Feliks Spirkin - 21.09.2014

Cytat:a w razie recydywy - użytkowników usuwać i tyle.
To uchwalcie poprawkę do Kodeksu Porządkowego, którą zaproponowałem.

(21.09.2014, 14:52:18)Kubiłaj Ugedej Jahołdaj link napisał(a):
Cytat:a w razie recydywy - użytkowników usuwać i tyle.
To uchwalcie poprawkę do Kodeksu Porządkowego, którą zaproponowałem.
Teraz widzę sens w dawaniu mi karabinu do ręki.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 21.09.2014

Cytat:Art. 9.
Wysokie Układające się Strony zobowiązują się wzajemnie do podejmowania działań mających na celu rozwoju relacji łączących Strony oraz dążących do rozwoju Nordaty.

Buahahaha.
Nordata to Brodria.
A Brodria to zło.

Należy według wcześniejszych planów całkowicie się odciąć od tego kontynentalnego rynsztoku.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Kristian Arped - 21.09.2014

Pustymi słowami kontynentu nie przesuniesz.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Hewret von Thorn - 21.09.2014

A co ja mogę zrobić?

Jedynie pospamować sobie na forum.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Konstanty Jerzy Michalski - 21.09.2014

(21.09.2014, 20:36:53)Kristian Iversen link napisał(a): Pustymi słowami kontynentu nie przesuniesz.

Czy ktoś zapomniał O Konstantym "Chrystusie" Michalskim?

(21.09.2014, 20:36:53)Kristian Iversen link napisał(a): Pustymi słowami kontynentu nie przesuniesz.
Po cóż przesuwać? Wystarczy odpowiednio wysoki mur...

Czyżby BPD chciało naśladować Królestwo Baridasu?

(21.09.2014, 21:06:32)Kristian Iversen link napisał(a): Czyżby BPD chciało naśladować Królestwo Baridasu?
A skąd. Mur nie musi być z cegieł - wystarczy mur w świadomości.

No tak. Najlepiej się odizolować od świata zewnętrznego jak Tirimudzia. Smile

(21.09.2014, 21:10:06)Kristian Iversen link napisał(a): No tak. Najlepiej się odizolować od świata zewnętrznego jak Tirimudzia. Smile
Nie nazywałbym Brodrii światem. Co do RLS też mam wątpliwości, patrząc po wyczynach "ŁżeMarcina", którego tam sobie zorganizowali. I nie robimy jak Tirimudzia, nasz kontynent dalej będzie obecny na Pollinie, co więcej, w tym samy miejscu.

No cóż. Ciężko będzie realizować politykę zagraniczną nie mając poparcia największej partii. Smile

(21.09.2014, 21:23:04)Kristian Iversen link napisał(a): No cóż. Ciężko będzie realizować politykę zagraniczną nie mając poparcia największej partii. Smile
Zawsze debaty na ten temat będą prowokowały aktywność, to już duży plus. Wink

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Ali ibn Abi Talib - 21.09.2014

Zawsze możemy mieć naszą Bialeńską "doktryne Monroe'a" :3.

Odp: "Opinia publiczna" o pracach w Parlamencie. - Ronon Dex - 22.09.2014

(21.09.2014, 21:23:04)Kristian Iversen link napisał(a): No cóż. Ciężko będzie realizować politykę zagraniczną nie mając poparcia największej partii. Smile

No cóż... jeśli chcesz znać moje zdanie to osobiście jestem za nawiązywaniem stosunków dyplomatycznych z większością mikronacji (no może poza takimi jak Z-trolle).  Jednak znacznie ostrożniej podchodził bym już do współpracy i jakiś deklaracji... tutaj z tymi, z którymi warto i którzy wskazują na pewien poziom. Szukanie "przyjaciół" czy uznania na siłę może wyjść bokiem...