![]() |
|
Rozmowy o Sporcie - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Trybuna Honorowa Stadionu Narodowego (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-92.html) +--- Wątek: Rozmowy o Sporcie (/thread-7879.html) |
Rozmowy o Sporcie - Thomas von Lisendorff - 17.06.2017 Szanowni . Jako nowy prezes Bialeńskiego Związku Sportowego postanowiłem ponownie ożywić sport w Bialenii. Krótko omówię to co zamierzam zrobić . Postanowiłem zmienić trochę strukturę BZS. Rada Menedżerów na dłuższą metę się nie sprawdziła , mimo dobrych chęci. Dlatego należy nieco ją uprościć i uszczuplić. Chodzi mi mianowicie o zmianę Statutu Rady i Statutu BZS. Proponuję likwidację stanowiska Przewodniczącego Rady Menedżerów BZS, tym samym zwiększając wpływy i pozycję Prezesa BZS. Wszelkie wybory wewnątrz BZS prowadziłby Prezes a nie jak do tej pory przewodniczący RM. Kolejną sprawą jest organizacja Konkursu , zawodów na terenie Bialenii . Tu liczę oczywiście na pomoc i wsparcie . Chcę i zamierzam prowadzić regularne sprawozdania z rozgrywek Ligi oraz jej Pucharu a także bierzące informacje o kadrze i sprawach w MUP. Mamy nowego selekcjonera który wierzę iż zbuduje dobrą i liczącą się kadrę . Jeżeli znajdą się chętni, wystawimy także delegację na Olimpiadę w Sarmacji i Garapenii. Zdaje sobie sprawę że sport nigdy ie był ważną dziedziną w Balenii , ale liczę na to iż chociąż troszkę się to teraz zmieni. Dziękuję za uwagę. RE: Nowy kurs BZS - Eddard Noqtern - 17.06.2017 (17.06.2017, 21:41:21)Ahmed Husain napisał(a): Chcę i zamierzam prowadzić regularne sprawozdania z rozgrywek Ligi oraz jej Pucharu a także bierzące informacje o kadrze i sprawach w MUP. Jestem przeciwko pucharowi. Dlaczego? 1) Na początku (eliminacje), jak i na końcu (półfinały, finały) bierze w nich udział bardzo niewiele drużyn. Reszta pauzuje. 2) Znacząco przedłuża on sezon ligowy, który z powodu 10 drużyn (w większości i tak nieaktywnych) strasznie się dłuży. Co proponuje w zamian? O ile to możliwe - robić tak jak jest w lidze mikroświatowej. Powiedzmy co dwie ligi robić jeden osobny puchar, z podziałem na grupy itp. Dlaczego? 1) Pauzujący będą mieli odpoczynek od ligi i czas na transfery i mecze towarzyskie. 2) Ranga pucharu wzrośnie i będzie on bardziej emocjonujący. RE: Nowy kurs BZS - Iwan Pietrow - 17.06.2017 Ale po co robić podział na grupy, skoro i tak większość drużyn jest nieaktywna? Puchar można robić co 2 sezony, ale na warunkach, które obowiązywały w naszej lidze do tej pory... Jak wszędzie w mikroświecie - bez chętnych będzie cisza. Nie zmienimy ligi na lepsze bez aktywnych graczy. RE: Nowy kurs BZS - Thomas von Lisendorff - 18.06.2017 Bardzo ciekawy pomysł , godny wzięcia pod uwagę. proponuję powrócić do tego gdy Liga zacznie dobiegać końca. Póki co proponuję reformę Statutu BZS i Rady Menedżerów. Proponuje likwidację urzedu Przewodniczącego Rady Menedżerów BZS i wzmocnienie pozycji Prezesa BZS. RE: Nowy kurs BZS - Eddard Noqtern - 18.06.2017 (18.06.2017, 12:41:33)Ahmed Husain napisał(a): Proponuje likwidację urzedu Przewodniczącego Rady Menedżerów BZS i wzmocnienie pozycji Prezesa BZS. Czy zagraniczni menadżerowie będą mieli jakieś możliwości wpływu na to co się dzieje? A tak ponadto, dzięki nazwie wątku "nowy kurs BZS" wpadł mi do głowy pewien pomysł. Może moglibyśmy zorganizować jakiś kurs - poradniki o co chodzi w xpert11? Ahmedzie, chyba znamy się na tyle by coś napisać. RE: Nowy kurs BZS - Maciej Kamiński - 18.06.2017 Poradniki byłyby bardzo spoko, zwłaszcza, że MUP i tak od dawna o nich myśli (a i chyba nawet kiedyś, hen dawno temu, bo koło 2009, któryś mikronauta nawet je zaczął pisać, ale zgubiłem do tego link). RE: Nowy kurs BZS - Thomas von Lisendorff - 07.07.2017 W dniu dzisiejszym Rada Menedżerów BZS przyjęła nowy Statut RM BZS. Zmiany jakie wnosi nowy Statut to miedzy innymi : - likwidacja stanowiska Przewodniczącego RM BZS , jego funkcję będzie od teraz pełnił Prezes BZS. - RM BZS nie będzie już wybierała selekcjonera reprezentacji oraz Delegata Głównego BZS przy MUP. RE: Rozmowy o Sporcie - Thomas von Lisendorff - 17.07.2017 Z racji iż IV Regaty Dookoła Poliu będą organizowane we wrześniu, niebawem przedstawię projekt nowego konkursu. RE: Rozmowy o Sporcie - Thomas von Lisendorff - 21.07.2017 Szanowni. Tak jak zapowiedziałem, rozpoczynam serie zawodów sportowych w Bialenii i nie tylko. 1. Trwają rozgrywki Ligi Bialeńskiej oraz Pucharu Bialenii. 2. Bialenia została współorganizatorem IV Regat Dookoła Polinu, 3. Jest organizowany I Turniej w Warcaby. Kolejne pomysły już się tworzą w głowie :-D |