![]() |
|
Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html) +---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html) +----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej V Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-53.html) +----- Wątek: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji (/thread-790.html) |
Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - AndrzejSwarzewski - 04.05.2014 Cytat:UchwałaMandragorat Wandystanu ogłosił niepodległość: http://wandea.wandystan.eu/2557 Wobec solidarności z Ludem Pracującym Wandejskich Miast i Wsi nie pozostaje nam nic innego, jak uznać ten fakt. Gratuluję Wandystanowi wolności, gratuluję wszystkim Wandejczykom. Powodzenia, bratni mandragoracie. Vivat! Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - Maciej Kamiński - 04.05.2014 Wpierw debata i głosowanie. Otwieram debatę. Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - MvP - 04.05.2014 Ja, Rząd i Jedna Bialenia jedym głosem popieramy projekt i gratulujemy towarzyszom tej odważnej decyzji. Z tradycyjnym wandejskim wypierdalać! ![]()
Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - AndrzejSwarzewski - 04.05.2014 Będę wnosił o skrócenie debaty, wobec oczywistości tego uznania. Istnienie niepodległego Wandystanu jest w interesie naszym, jak i całej Nordaty. Osłabi on bowiem imperializm sarmacki i zwróci go w inną stronę. Pod manifestem podpisało się jedenastu Wandejczyków. Osoby te, w większości wybitne, i ich zdanie uważam za wystarczający powód, by uznać niepodległość Mandragoratu. Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - Maciej Kamiński - 04.05.2014 Do wniosku się przychylę, jeśli zostanie złożony. Po prostu procedury tak wymagają, aby debata się wpierw odbyła. Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - AndrzejSwarzewski - 04.05.2014 A jak na niepodległość Wandystanu zapatruje się Nasza Demokracja? Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - Maciej Kamiński - 04.05.2014 Kierując się bezwzględnie dobrem Bialenii, nie trzeba nawet myśleć nad odpowiedzią... I to wszystko. Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - Jan Sapieha - 04.05.2014 Chyba jeszcze nie brałem udziału w głosowaniu, gdzie tak bardzo zależałoby mi na uznaniu jakiegoś państwa jak to przedstawione. Najbardziej podobala mi sie kwestia Janusza Żenady. Jestem nawet 3X ZA! Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - Konstanty Jerzy Michalski - 04.05.2014 Lepiej mieć Wandystan niż całą Sarmację. Jako MSZ mówię i popieram, 3 x tak! Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - AndrzejSwarzewski - 04.05.2014 Cytat:Lepiej mieć Wandystan niż całą Sarmację. Jako MSZ mówię i popieram, 3 x tak!Co to znaczy "mieć Wandystan"? Wandystan nie zadeklarował uznania nas w zamian za to, że my ich uznamy.
Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - Konstanty Jerzy Michalski - 04.05.2014 Cytat:[quote author="OutiesPL"]Lepiej mieć Wandystan niż całą Sarmację. Jako MSZ mówię i popieram, 3 x tak!Co to znaczy "mieć Wandystan"? Wandystan nie zadeklarował uznania nas w zamian za to, że my ich uznamy. [/quote]Uznanie przez nas Wandystanu lekko dyskwalifikuję nas w " wyścigu” po uznanie nas przez Sarmację. Po drugie, uznanie nas przez Wandę są większe jak przez Sarmację. Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - AndrzejSwarzewski - 04.05.2014 Cytat:Uznanie przez nas Wandystanu lekko dyskwalifikuję nas w " wyścigu” po uznanie nas przez Sarmację. Po drugie, uznanie nas przez Wandę są większe jak przez Sarmację.Żadnego "wyścigu" nie ma. Nie wiem jak Pan Minister, ale ja się nie kontaktowałem z władzami Sarmacji i nie wiem o żadnym kontakcie na linii Bialenia-Sarmacja. Poza tym, w żaden sposób nas to nie dyskwalifikuje. Wandystan po prostu wypowiedział unię, nie zrobił niczego nielegalnego. Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - Konstanty Jerzy Michalski - 04.05.2014 Cytat:[quote author="OutiesPL"]Uznanie przez nas Wandystanu lekko dyskwalifikuję nas w " wyścigu” po uznanie nas przez Sarmację. Po drugie, uznanie nas przez Wandę są większe jak przez Sarmację.Żadnego "wyścigu" nie ma. Nie wiem jak Pan Minister, ale ja się nie kontaktowałem z władzami Sarmacji i nie wiem o żadnym kontakcie na linii Bialenia-Sarmacja. Poza tym, w żaden sposób nas to nie dyskwalifikuje. Wandystan po prostu wypowiedział unię, nie zrobił niczego nielegalnego.[/quote] Ja przecież napisałem to w cudzysłowie... Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - AndrzejSwarzewski - 04.05.2014 Ja także. Uznanie przez Sarmację powinno być czymś naturalnym. A jeśli nie jest, pomimo naszego uznania Sarmacji, to oznacza to, że nie po naszej stronie jest problem. Oznacza to, że to nie my mamy jakieś kompleksy w stosunku do Sarmacji, ale Sarmacja w stosunku do mnie, może w stosunku do nas. Na dole jest lista mikronacji uznawanych przez Sarmację: http://prawo.sarmacja.org/akt,6317.html Jesteśmy znacznie silniejsi i znacznie bardziej rozwinięci od wielu z nich. Trudno mi racjonalnie wyjaśnić sobie i innym, którzy mnie o to pytają, dlaczego uznanie nas przez Sarmację wciąż nie jest faktem. Obawiam się, że racjonalnego wyjaśnienia nie ma, a wszelkie domysły są tylko teoriami spiskowymi. Bardzo prawdopodobnymi, ale tylko teoriami spiskowymi. Dlatego też nie powinniśmy ich publicznie powielać, a już na pewno nie w Parlamencie Republiki Bialeńskiej. Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - Maciej Kamiński - 05.05.2014 Wszyscy parlamentarzyści byli na forum od pojawienia się tej uchwały. Ponieważ jest priorytetowa, skracam debatę i przechodzimy do głosowania. Jeśli ktoś chciałby coś jeszcze dodać, niech pisze śmiało. Jeśli ktoś uważa, że narzucam zbyt szybkie tempo, może poprosić o zawieszenie głosowania i powrót do debaty. Jestem ZA tą uchwałą. Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - Ronon Dex - 05.05.2014 ZA. Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - MvP - 05.05.2014 Za. Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - Jan Sapieha - 05.05.2014 Nie wiem dlaczego przez cały dzisiejszy dzień nie może mi się załadować strona Wandystanu :? :?:? Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - AndrzejSwarzewski - 05.05.2014 Cytat:Nie wiem dlaczego przez cały dzisiejszy dzień nie może mi się załadować strona Wandystanu :? :?:?Mi już wczoraj wieczorem nie mogła się załadować. No ale nie panikujmy, to pewnie tylko chwilowa awaria. Re: Projekt zmiany uchwały w sprawie uznania mikronacji - Maciej Kamiński - 08.05.2014 Zamykam głosowanie. Uchwała została przyjęta. Nie będę wyciągać żadnych konsekwencji za nieoddanie głosu - maksymalny czas na głosowanie nie upłynął. Ale za długo czekać nie można. |