![]() |
|
KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Uniwersytet Bialeński (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-133.html) +---- Dział: Plac Uniwersytecki im. Jana Dzbana (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-143.html) +---- Wątek: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego (/thread-7903.html) Strony:
1
2
|
KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Tadeusz Krasnodębski - 22.06.2017 Kochani!
Nasz Plac Uniwersytecki jest nijaki, jeśli nie nosi niczyjego imienia. Powinien mieć patrona, aby Uniwersytet Bialeński mógł się nim szczycić i obchodzić hucznie rocznicę jego urodzin.
W związku z tym, mam zaszczyt ogłosić konkurs na patrona Placu. Proszę o zgłaszanie propozycji w tym wątku do piątku, 30 czerwca. W sobotę ogłoszę ankietę. Nagrodą w konkursie jest nazwanie Placu wskazanym imieniem, a i mam nadzieję, że uda się namówić Prezydenta na jakiś symboliczny folwark.
RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Hewret von Thorn - 22.06.2017 1. Guliano Montiniego 2. Karola Medycejskiego RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Maciej Kamiński - 22.06.2017 Jan Dzban. Uzasadnienie: postać o legendzie, przy uwzględnieniu skali, na miarę Janusza Tracza. Albo z deka poważniej: Shmitsu. Uzasadnienie: pierwszy bialeński wykładowca uniwersytecki. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Ametyst Faradobus - 22.06.2017 Xiądz Profesor Longchamps de Berier A oczywiście dla zwycięzcy przewiduję atrakcyjne nagrody. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Severino Castiglioni - 22.06.2017 Proponuję siebie. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Hewret von Thorn - 22.06.2017 To tak odnośnie wyboru Karola Medycejskiego na patrona: [ATTACHMENT NOT FOUND] Oryginał prosto z ryjbuka, dobry ekspert potwierdzi pismo. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Karol Medycejski - 22.06.2017 #takbylo A od siebie proponuję, w kontrapunkcie do Ląszą, prof. Tomasza Giaro lub prof. Wojciecha Dajczaka. A w jeszcze większym dra hab. Jakuba Urbanika. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Karol Medycejski - 22.06.2017 Plus jeszcze wcześniej pisałem Hewretowi, że to śmieszny żarcik i szczyt ironii nawet proponować na patrona głównego oponenta v-pseudo-nauki. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Hewret von Thorn - 22.06.2017 (22.06.2017, 21:37:33)Karol Medycejski napisał(a): śmieszny żarcik i szczyt ironii nawet proponować na patrona głównego oponenta v-pseudo-nauki Tu jest Bialenia. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Tadeusz Krasnodębski - 22.06.2017 (22.06.2017, 21:21:24)Ametyst Faradobus napisał(a): A oczywiście dla zwycięzcy przewiduję atrakcyjne nagrody. To ja jeszcze przypomnę, coby zachęcić, że bodajże od sierpnia 2016 roku mamy specjalne ordery dla konkursowiczów. Już jedno zwycięstwo umożliwia zdobycie brązowego.
RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Severino Castiglioni - 22.06.2017 Oprócz siebie proponuję dodatkowo profesora Andrzeja Swarzewskiego. I Aleksandrę Dostojewską-Swarzewską. Oraz Zanika. Jak można takie persony jak Medycejski czy Montini to czemu nie Zanik. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Hewret von Thorn - 22.06.2017 To ja zgłaszam Daniela von Witta - za piękne mapy. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Tadeusz Krasnodębski - 22.06.2017 No dobra, to ja też zgłoszę. Trochę poważniej, Platona i Sokratesa. O i Pitagorasa.
RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Hewret von Thorn - 22.06.2017 Dorzucę jeszcze Adama Michnika oraz Jerzego Urbana. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Severino Castiglioni - 22.06.2017 Poproszę dopisać Wojciecha Jaruzelskiego, Karola Wojtyłę i Antoniego Macierewicza. A także Beatę Tadlę. Miejmy szerokie pole wyboru. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Maciej Kamiński - 22.06.2017 O, jeżeli wolno tu dorzucać tuzy "nauki" realnej, to ja sugeruję Janusza Bieszka, za te piękne książki o Lechitach. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Ametyst Faradobus - 22.06.2017 Popieram Bieszka i dorzucam Jerzego Urbana i Jerzego Ziembę. W sumie panowie Bieszk i Ziemba powinni być brani pod uwagę jako patroni całego Uniwersytetu. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Karol Medycejski - 23.06.2017 Cytat:Jak można takie persony jak Medycejski czy Montini to czemu nie Zanik. Dlatego też żeś zgłosił się chwilę wcześniej. Choć nie wiem czy mnie to nie obraża, że twoje n-te nazwisko już widnieje gdzieś koło mojego na liście. RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Severino Castiglioni - 23.06.2017 (23.06.2017, 09:43:55)Karol Medycejski napisał(a):Cytat:Jak można takie persony jak Medycejski czy Montini to czemu nie Zanik.Dlatego też żeś zgłosił się chwilę wcześniej. Choć nie wiem czy mnie to nie obraża, że twoje n-te nazwisko już widnieje gdzieś koło mojego na liście. Powinno być na odwrót bo twój wkład do rozwoju czegokolwiek w mikroświecie jest zerowy, no chyba że wspaniałe reformy w Skarlandzie, które doprowadziły do jego upadku zaliczamy do sukcesów. Nie chce mi się z Tobą gadać, naprawdę śmieszku. Jeżeli cokolwiek tutaj zostanie nazwane Twoim imieniem czy Montiniego, to cytując klasyka, "już bilet kupiony". RE: KONKURS: patron dla Placu Uniwersyteckiego - Frederick Hufflepuff - 23.06.2017 Zgłaszam Eddarda Noqterna! |