![]() |
|
Anatolia Brodryjska - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Administracja samorządowa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-5.html) +--- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-551.html) +--- Wątek: Anatolia Brodryjska (/thread-7917.html) Strony:
1
2
|
Anatolia Brodryjska - Ametyst Faradobus - 27.06.2017 Moi drodzy, jakiś czas temu przestała obowiązywać umowa o dzierżawie Anatolii Brodryjskiej. Jako, że Brodria Północna również nie wyraża roszczeń wobec tego terytorium możemy śmiało uznać za fakt jej powrót do bialeńskiej macierzy. Jest to niewątpliwie kolejny z serii sukcesów mojej kadencji i tylko osobista skromność każe mi o tym mówić dopiero teraz. Podczas wielogodzinnych rozmyślań zacząłem zastanawiać się, co z tym fantem zrobić. Z jednej strony moglibyśmy podporządkować Anatolię Brodryjską, podobnie jak Wyspy Przyjaźni, bezpośredniej władzy rządu w Wolnogradzie. Z drugiej jednak strony logika każe po prostu włączyć ją w skład terenów Rzeszy, bo zresztą już dziś brakuje atrakcyjnych lokacji dla lenn. W efekcie opracowałem taki oto wstępny plan działań: 1. Wkroczenie oddziałów bialeńskich na terytorium Anatolii Brodryjskiej wraz z tymczasową administracją, 2. Ocena stanu rzeczy na miejscu i opracowanie raportu, 3. Decyzja w sprawie przyszłości regionu, 4. Opracowanie projektu ustawy o Anatolii lub nowelizacji ustawy o Rzeszy. RE: Anatolia Brodryjska - AndrzejSwarzewski - 27.06.2017 A ja mam inny pomysł. Utrzymajmy tam kulturę brodryjską, stwórzmy wyjątkowy samorząd. Ja sam chętnie mogę zostać namiestnikiem Anatolii Brodryjskiej, co byłoby dla mnie wreszcie szansą na sensowną działalność w RB. Anatolia jest ogromna i w większości nie ma klimatu, zaś ten jej fragment ma swój klimat i oryginalną historię, którą powinniśmy wykorzystać. RE: Anatolia Brodryjska - Ametyst Faradobus - 27.06.2017 Brzmi dobrze, różnorodność to siła. RE: Anatolia Brodryjska - Hewret von Thorn - 27.06.2017 Gdyby tylko tak sprowadzić dawnych Brodryjczyków... Ale pomysł na diasporę brodryjską propsuję.
RE: Anatolia Brodryjska - Ametyst Faradobus - 28.06.2017 W takim razie czekam na projekt, natomiast tak czy inaczej trzeba urządzić wkroczenie naszych wojsk i naszej administracji do Anatolii. RE: Anatolia Brodryjska - AndrzejSwarzewski - 28.06.2017 Jakiego rodzaju projekt? Projekt odpowiedniej ustawy, czy sama sprecyzowana koncepcja? RE: Anatolia Brodryjska - Tadeusz Krasnodębski - 28.06.2017 Zaproponuj od razu ustawę, podobnie jak o Wyspach Przyjaźni. Projekt aktu prawnego od razu będzie zawierał projekt koncepcji. Łatwiej nad tym debatować. RE: Anatolia Brodryjska - AndrzejSwarzewski - 28.06.2017 A więc proponuję analogiczny akt prawny. Cytat: RE: Anatolia Brodryjska - Bajtuś - 28.06.2017 Proponuję zmienić Art 3 pkt 1 i 2: terytorium Wysp na ich terytorium. RE: Anatolia Brodryjska - Maciej Kamiński - 28.06.2017 A po jakiego czorta nam dwa terytoria o dokładnie identycznej funkcji? Nie lepiej zrobić z tego wciąż ceremonialną, ale autonomię, która będzie, zapewne, na przemian pojawiać się i znikać, w zależności od stopnia zainteresowania nią, jak onegdaj inne takie wytwory? RE: Anatolia Brodryjska - Ametyst Faradobus - 29.06.2017 Tak, nie ma co kopiować koncepcji z Wysp Przyjaźni. Ja bym nie skupiał się aż tak bardzo na funkcji kulturalnej, która wyjdzie sama z siebie w trakcie działalności. RE: Anatolia Brodryjska - Hewret von Thorn - 29.06.2017 A może by tak juntę wojskową wprowadzić?
RE: Anatolia Brodryjska - Ametyst Faradobus - 29.06.2017 A może ustalmy wprost, że na terytorium AB panują realia brodryjsko-rosyjsko-bizantyńskie? W przeciwieństwie do WP dopuściłbym też powstawanie tu folwarków z zaznaczeniem, że powinny być one w konwencji nawiązującej do kultury terytorium. RE: Anatolia Brodryjska - Maciej Kamiński - 29.06.2017 No wreszcie się biedny Immanuel doczekał legalnego zarządzania Lumią. O ile tylko ktoś pamiętał, żeby skopiować rozporządzenie o poszerzeniu terytorium majątku lennego. RE: Anatolia Brodryjska - Konstanty Jerzy Michalski - 30.06.2017 Zdaje się, że OLB będzie miało gdzie założyć siedzibę. PS Proponuję zmienić trochę granice regionu, na mniej kwadratowe. RE: Anatolia Brodryjska - Hewret von Thorn - 29.08.2017 Przydałby się jakiś MSW, który położyłby nacisk na obszary samorządowe. Ledwo to potrafimy zagospodarować i ciekawie opisać, a tu chcą jeszcze Marslandię kolonizować... RE: Anatolia Brodryjska - Maciej Kamiński - 30.08.2017 Weźcie tam Piotrka Novitiusa powołajcie. RE: Anatolia Brodryjska - Hewret von Thorn - 07.09.2017 Czy obecnie Anatolia "brodryjska" podlega pod zarząd powierniczy w Wolnogradzie (patrz: Lew Wolnogradu)? RE: Anatolia Brodryjska - Maciej Kamiński - 07.09.2017 Ustawa regulująca działania Lwa ma przecież dosłownie w nazwie "z wyjątkiem Anatolii Brodryjskiej". RE: Anatolia Brodryjska - Hewret von Thorn - 07.09.2017 Znaczy się, tak mówi bo ustawa była za czasów dzierżawy wprowadzana. Teraz myślę, że należałoby z tego zrezygnować i nie rozdrabniać się. I tak nie mamy tylu chętnych ludzi do obejmowania stanowisk. |