Forum Republiki Bialeńskiej
Михалисты - Organizacja Legitymistów Brodryjskich - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Kampanie i polityka (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-73.html)
+---- Wątek: Михалисты - Organizacja Legitymistów Brodryjskich (/thread-7926.html)

Михалисты - Organizacja Legitymistów Brodryjskich - Konstanty Jerzy Michalski - 30.06.2017

Cytat:Kim są Michaliści? Co ich prowadzi naprzód?

Odpowiedź na to zdaje się być zaskakująco prosta - prowadzi ich wiara, wiara w prawo i sprawiedliwość. I w to, że odniosą one ostateczne zwycięstwo nad złem i anarchią, jaka niewątpliwie panuje od miesięcy na ziemiach brodyjskich, od mroźnej Bałmucji aż po stepy Czuwacji. W tym, ażeby to zwycięstwo odnieść jest rola Michalistów. Nie będzie to łatwe, ale zwycięstwo zostanie niewątpliwie odniesione, bo za nami Wielki Architekt, Honor i Brodria.

¿Qué es el Michalismo?

Организация Легитимистов Бродыйских
Organizacja Legitymistów Brodyjskich

Вперёд Бродрия! Naprzód Brodrio!

Nie możemy pozwolić by nasz bratni kraj trwał w niezgodzie i podziale, pod berłem samozwańców i anarchistów. Dlatego też, aby położyć kres temu szkodliwemu, zarówno dla Bialenii jak i Brodrii, podziałowi, musimy przywrócić porządek na północy wszelkimi dostępnymi środkami. Póki jest to możliwe, jak najbardziej demokratycznymi. Naszym celem będzie przywrócenie w Brodrii, jako nierozerwalnej całości jednej monarchii, jednego cara i stale wzrastającej aktywności. 

Może się pojawić się pytanie - czy mamy do tego prawo? 

Mimo oczywistych koligacji rodzinnych i równie oczywistego faktu, iż Konstanty wlk. kniaź Michalski jest seniorem rodu Dostojewskich, pojawić się mogą głosy przeciwne. Jak najbardziej je rozumiemy, niemniej wykazać należy, że dobro Bialenii i Brodrii stoi wyżej niż wszelkie rody i powiązania między nimi, wobec tego nasze działania mają tym bardziej legitymizację. Co jednak w istocie planujemy zrobić, i do czego dążymy?

• Zjednoczyć Brodrię pod berłem jednego Cara.
  • Przybliżyć Zjednoczoną Brodrię do Bialenii i spoić ją z Zieloną Ojczyzną w wiecznym sojuszu.
  • Przywrócić do Brodrii aktywność, rozum oraz godność człowieczą.
  • Podnieść poziom Brodrii, ażeby jej blask oślepił wszelkie nordackie yoyonacje.

Taki jest plan nasz, wobec tego nie pozostaje mi nic innego jak otworzyć listę członków i sympatyków ОЛБ.

Cytat:
Członkowie ОЛБ

1. Konduktor ОЛБ Konstanty Jerzy wlk. kniaź Michalski

RE: Михалисты - Organizacja Legitymistów Brodryjskich - Tadeusz Krasnodębski - 30.06.2017

Slava Brodrii!

Gdyby Michaliści czegoś kiedyś potrzebowali, wiecie, gdzie mnie szukać. Wspieram całym sobą!

RE: Михалисты - Organizacja Legitymistów Brodryjskich - Iwan Pietrow - 30.06.2017

Cóż to za zdradziecka i rewolucyjna organizacja? Miejcie na uwadze, iż wszelkie akcje destabilizacyjne skierowane w Najjaśniejszą Brodrię, zostaną bezwzględnie stłumione, a ich organizatorzy z wielką surowością ukarani!

RE: Михалисты - Organizacja Legitymistów Brodryjskich - Konstanty Jerzy Michalski - 30.06.2017

Cóż to za car który się prawdy boi? Taki obraz wasz, Iwanie Samozwańcu.

RE: Михалисты - Organizacja Legitymistów Brodryjskich - Iwan Pietrow - 30.06.2017

Jakiż to samozwaniec? Ty, zdrajco, przybywasz po miesiącach nieobecności i ządasz czegoś, co Ci się nie należy. Sprawa Brodrii jest już dawno zamknięta i prawda jest w tej sprawie jedna. Ergo prawdy się nie boję, bo stoi po mej stronie!

RE: Михалисты - Organizacja Legitymistów Brodryjskich - Konstanty Jerzy Michalski - 30.06.2017

Widać, iż skończyły się waści argumenty, że ucieka się już do standardowego argumentum ad zdrajcum. I sprawa Brodrii nigdy nie jest zamknięta, bo jeśli tak stanowicie to albo jest nieżywa, albo prawego sukcesora nie chcecie przyjąć.

I oczywistym jest, jako że jestem seniorem rodu Dostojewskich, że należy mi się tron Brodrii. Nawet jeśli byście tak nie uważali, zważcie na to, że Brodrię należy rozwinąć, a zdaje się, że tego nie czynicie.

Argumentów nawet nie zacząłem używać, a mam ich wiele, więc niech Waszmość waży słowa.

Nic się Waszmościowi nie należy. Co najwyżej jest Waszmość jako ten duchowny Griszka, który postanowił wyjść z nizin społecznych i osiągnąć coś, do czego nie został stworzony. Proszę zatem uważać, bo kariera Szanownego będzie mogła się szybko skończyć.

Oskarżanie mnie o zaniedbywanie Brodrii jest poważną obrazą. To nie ja tchórzliwie uciekłem z mikroświata i to nie ja zignorowałem swoje obowiązki. Czy Waszmość już zapomniał o tym, jak zarządzał Noklezją i zupełnie NIC nie zrobił w kierunku jej rozwoju?

RE: Михалисты - Organizacja Legitymistów Brodryjskich - Maciej Kamiński - 30.06.2017

Akurat w robieniu błyskawicznej kariery w Brodrii to Immanuelowi doświadczenia nie brakuje.

Bądźmy szczerzy, errare humanum est, czego najwyraźniej car-samozwaniec zrozumieć nie jest w stanie. I brak aktywności w Noklezji jest niczym w porównaniu do zaniedbania całej Brodrii. A do tego, należy dodać niechęć do zmiany, która jest konieczna by Brodria odrodziła się w pełni, jako Perła Nordaty. O prawach dynastycznych to ja już nawet nie wspomnę.

Ruch Legalistów rozwinie się mimo wszelkich przeciwności, jakie próbujecie stawiać, carze Pietrow. I zwyciężymy, czego byście nie zrobili.

Nigdy nie zaniedbywałem Brodrii. Zawsze działałem dla jej dobra i robiłem wszystko, aby rozwijała się w jak najlepszym kierunku. Nie opuszczałem jej w kryzysowych momentach i nie powracałem do niej, kiedy tylko uznałem, że mogę ją po raz kolejny strącić w otchłań chaosu, co niewątpliwe Waszmość w tym momencie robi.

Także cały ten ruch antylegalistów i awanturników nie ma żadnych praw do carskiej korony i do sprawowania rządów w Najjaśniejszym Carstwie. To kolejna organizacja, której celem jest destabilizowanie umęczonej Brodrii, kolejna, która w sposób nielegalny chce przejąć w tym kraju władzę. Jedyne legalne władze brodryjskie urzędują w Iwanogrodzie i nikt ich stamtąd nie usunie, dopóki ja funkcjonuję w mikroświecie. Może zatem Waszmość zgrzytać zębami, oczerniać mnie i robić wszystko, aby podważyć moje rządy, ale wciąż nie będzie stał Waszmość po stronie prawdy. Już jedną awanturniczą nawałnicę przetrwaliśmy i przetrwamy kolejne.

RE: Михалисты - Organizacja Legitymistów Brodryjskich - Maciej Kamiński - 30.06.2017

Cytat:Jedyne legalne władze brodryjskie urzędują w Iwanogrodzie i nikt ich stamtąd nie usunie, dopóki ja funkcjonuję w mikroświecie.
Przepraszam bardzo, ale nie. Są dwa zestawy legalnych brodryjskich władz. W zgodzie z traktatem wymyślonym przez tego grabarza, Wilusia Orańskiego.

Niech i tak będzie. Nie zmienia to jednak faktu, iż cały ten ruch antylegalistyczny nie ma żadnego prawa do któregokolwiek brodryjskiego tronu.

To już w opinii cara są dwa brodyjskie trony?

Pogodzenie się z faktem podziału stanowi o dążeniu do autodestrukcji Brodrii Północnej. Nie może istnieć jednocześnie Północ i Południa przy tak organiczonej liczbie obywateli, a dodać należy jeszcze chęć zerwania przez Kugarów wspierających samozwańczą carycę traktatów i planowany atak na Brodrię Północną. Wszyscy wy dążycie do zagłady i jedynie OLB jest w stanie ocalić ten kraj.

RE: Михалисты - Organizacja Legitymistów Brodryjskich - Iwan Pietrow - 01.07.2017

Zgodnie z Aktem Pokoju Brodria została podzielona na dwie części. To pozwoliło ustabilizować sytuację i zaprowadzić względny spokój. Przynajmniej na północy, bo o południu tego powiedzieć nie można.

Poza tym, dlaczego ktoś, kto powrócił z długiej nieobecności w mikroświecie, śmie mówić, co destabilizuje moją Ojczyznę i co jest dla niej dobre? To świadczy jedynie o braku podstawowych umiejętności analizowania panującej sytuacji. Ależ oczywiście, zawsze lepiej wrócić z żądaniami, wszcząć kłótnię i dzielić się na kolejne zwalczające się podgrupki. Idealna recepta na sukces!

Co zaś się tyczy Kugarii, to kompletnie nie rozumiem jej działań. Przecież niedawno toczyli spory z carycą, to jak mogą ją teraz wspierać? Zresztą, czy kogoś obchodzi ten Al-Rajn bis?