Forum Republiki Bialeńskiej
Ciof - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-68.html)
+---- Wątek: Ciof (/thread-8071.html)

Strony: 1 2

Ciof - Maciej Kamiński - 11.08.2017

Dzień dobry.

Rachuba czasu utracona, książki przewidziane na okres do końca września przeczytane, zaległe numery "Polityki" nadrobione. Czego to się nie robi w potrzebie.

Zna ktoś mniej zawodnych dostawców Internetu?

Pozdrawiam wszystkich Bialeńczyków.

RE: Ciof - Tadeusz Krasnodębski - 11.08.2017

Witamy ponownie!

(11.08.2017, 19:46:09)Maciej Kamiński napisał(a): Zna ktoś mniej zawodnych dostawców Internetu?

A kogo masz?

RE: Ciof - Maciej Kamiński - 11.08.2017

Lokalny biznes - przez lokalny mam na myśli firmę należącą do dosłownie sąsiada. W plusach śmiesznie niskie koszty przy normalnej szybkości dostawy, w minusach - jak już się awaria trafi, to jasny szlag wszystko trafia. I weź tu się w perspektywie trzech lat w takich warunkach bierz za licencjat...

Ja po moich przygodach ze spółdzielnianym syfem nauczyłem się, że lokalne często nie znaczy dobre. Mam zamiar przerzucić się na światłowód od Orange.

RE: Ciof - Ametyst Faradobus - 11.08.2017

Orange mnie wkurzał w poprzednim mieszkaniu, w przypadku awarii sporo kręcą, chociaż kiedy przychodzi do kontaktu z technikami to mają przyzwoitych.

A to tutaj narzekać nie mogę. Spółdzielnia fachowców ma w miarę porządnych. I wąsatych, jak na fachowca przystało.

Czy jeden z tych fachowców nosi może przypadkiem nazwisko Łęcina?

A nie wiem. A co?

RE: Ciof - Severino Castiglioni - 11.08.2017

Tylko UPC. I T-Mobile mobilny.

(11.08.2017, 22:11:37)Taddeo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): A nie wiem. A co?
Następny, co twórczości króla polskiego filmu Bartosza Walaszka nie zna? :,(

(11.08.2017, 22:21:48)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Tylko UPC. I T-Mobile mobilny.
Internet z termobajla to śmieć pod względem stabilności sygnału, jak i jego siły, tyle w temacie.

RE: Ciof - Severino Castiglioni - 11.08.2017

(11.08.2017, 22:35:47)Maciej Kamiński napisał(a):
(11.08.2017, 22:11:37)Taddeo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): A nie wiem. A co?
Następny, co twórczości króla polskiego filmu Bartosza Walaszka nie zna? :,(
(11.08.2017, 22:21:48)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Tylko UPC. I T-Mobile mobilny.
Internet z termobajla to śmieć pod względem stabilności sygnału, jak i jego siły, tyle w temacie.

Mnie śmiga. Wink

RE: Ciof - Frederick Hufflepuff - 12.08.2017

Cytat:zaległe numery "Polityki" nadrobione

Jesteś czytelnikiem tego postkomunistycznego pisemka, opluwającego wszystkich dookoła? Smile

RE: Ciof - Alberto Carlos de Médici y Zep - 12.08.2017

Na uszy Urbana, proszę szanować! Do "Polityki" pisywał swego czasu znany rzecznik rządu ludowego.

Na kropkę przed emotikonką, przecież doskonale wiemy, że "Polityka" to PRL-owska wydmuszka komunistycznej Moskwy.

RE: Ciof - Ametyst Faradobus - 12.08.2017

Ja też jestem, bo obok Przekroju i TP to dziś jedno z trzech porządnych spośród najpopularniejszych pism w Polsce. Poza tym PRL się skończył prawie trzydzieści lat temu, a Moskwa jest dziś oligarchiczna.

Skoro PRL skończył się trzydzieści lat temu, to dlaczego czyta Pan Prezydent pisma tkwiące mentalnie jeszcze w tym ustroju?

No właśnie nie tkwią. Już prędzej można to powiedzieć o prawicowych gazetach, które ostatnio albo straszą Zachodem, jak Gomułka Adenauerem, albo tkwią w oblężonej twierdzy, w jakiej katolicyzm i wartości tradycyjne umieścił Wyszyński, kiedy rzeczywiście ich wyznawanie było zagrożone.

Zdecydowanie bardziej cenię sobie media prawicowe, które reprezentują ten sam sposób myślenia i postrzegania rzeczywistości, jak ja. Bezgraniczna miłość do wszystkiego, co rosyjskie, jest groźna...

A czemu od razu bezgraniczna? Kuchni rosyjskiej nie lubię, a Putin nie umi w pejsbuka.

Poza tym akurat ostatnio to rosyjski obóz władzy mówi bardziej językiem prawicy. xD

Różnica między nami polega na tym, że Pan Prezydent lepiej niż jakikolwiek inny okres w historii Polski ocenia... czas PRL-u, podporządkowanego Moskwie.