![]() |
|
Ciof - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +---- Dział: Powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-68.html) +---- Wątek: Ciof (/thread-8071.html) Strony:
1
2
|
Ciof - Maciej Kamiński - 11.08.2017 Dzień dobry. Rachuba czasu utracona, książki przewidziane na okres do końca września przeczytane, zaległe numery "Polityki" nadrobione. Czego to się nie robi w potrzebie. Zna ktoś mniej zawodnych dostawców Internetu? Pozdrawiam wszystkich Bialeńczyków. RE: Ciof - Tadeusz Krasnodębski - 11.08.2017 Witamy ponownie! (11.08.2017, 19:46:09)Maciej Kamiński napisał(a): Zna ktoś mniej zawodnych dostawców Internetu? A kogo masz? RE: Ciof - Maciej Kamiński - 11.08.2017 Lokalny biznes - przez lokalny mam na myśli firmę należącą do dosłownie sąsiada. W plusach śmiesznie niskie koszty przy normalnej szybkości dostawy, w minusach - jak już się awaria trafi, to jasny szlag wszystko trafia. I weź tu się w perspektywie trzech lat w takich warunkach bierz za licencjat... RE: Ciof - Tadeusz Krasnodębski - 11.08.2017 Ja po moich przygodach ze spółdzielnianym syfem nauczyłem się, że lokalne często nie znaczy dobre. Mam zamiar przerzucić się na światłowód od Orange. RE: Ciof - Ametyst Faradobus - 11.08.2017 Orange mnie wkurzał w poprzednim mieszkaniu, w przypadku awarii sporo kręcą, chociaż kiedy przychodzi do kontaktu z technikami to mają przyzwoitych. RE: Ciof - Tadeusz Krasnodębski - 11.08.2017 A to tutaj narzekać nie mogę. Spółdzielnia fachowców ma w miarę porządnych. I wąsatych, jak na fachowca przystało. RE: Ciof - Maciej Kamiński - 11.08.2017 Czy jeden z tych fachowców nosi może przypadkiem nazwisko Łęcina? RE: Ciof - Tadeusz Krasnodębski - 11.08.2017 A nie wiem. A co? RE: Ciof - Severino Castiglioni - 11.08.2017 Tylko UPC. I T-Mobile mobilny. RE: Ciof - Maciej Kamiński - 11.08.2017 (11.08.2017, 22:11:37)Taddeo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): A nie wiem. A co?Następny, co twórczości króla polskiego filmu Bartosza Walaszka nie zna? :,( (11.08.2017, 22:21:48)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Tylko UPC. I T-Mobile mobilny.Internet z termobajla to śmieć pod względem stabilności sygnału, jak i jego siły, tyle w temacie. RE: Ciof - Severino Castiglioni - 11.08.2017 (11.08.2017, 22:35:47)Maciej Kamiński napisał(a):(11.08.2017, 22:11:37)Taddeo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): A nie wiem. A co?Następny, co twórczości króla polskiego filmu Bartosza Walaszka nie zna? :,( Mnie śmiga.
RE: Ciof - Frederick Hufflepuff - 12.08.2017 Cytat:zaległe numery "Polityki" nadrobione Jesteś czytelnikiem tego postkomunistycznego pisemka, opluwającego wszystkich dookoła?
RE: Ciof - Alberto Carlos de Médici y Zep - 12.08.2017 Na uszy Urbana, proszę szanować! Do "Polityki" pisywał swego czasu znany rzecznik rządu ludowego. RE: Ciof - Frederick Hufflepuff - 12.08.2017 Na kropkę przed emotikonką, przecież doskonale wiemy, że "Polityka" to PRL-owska wydmuszka komunistycznej Moskwy. RE: Ciof - Ametyst Faradobus - 12.08.2017 Ja też jestem, bo obok Przekroju i TP to dziś jedno z trzech porządnych spośród najpopularniejszych pism w Polsce. Poza tym PRL się skończył prawie trzydzieści lat temu, a Moskwa jest dziś oligarchiczna. RE: Ciof - Frederick Hufflepuff - 12.08.2017 Skoro PRL skończył się trzydzieści lat temu, to dlaczego czyta Pan Prezydent pisma tkwiące mentalnie jeszcze w tym ustroju? RE: Ciof - Ametyst Faradobus - 12.08.2017 No właśnie nie tkwią. Już prędzej można to powiedzieć o prawicowych gazetach, które ostatnio albo straszą Zachodem, jak Gomułka Adenauerem, albo tkwią w oblężonej twierdzy, w jakiej katolicyzm i wartości tradycyjne umieścił Wyszyński, kiedy rzeczywiście ich wyznawanie było zagrożone. RE: Ciof - Frederick Hufflepuff - 12.08.2017 Zdecydowanie bardziej cenię sobie media prawicowe, które reprezentują ten sam sposób myślenia i postrzegania rzeczywistości, jak ja. Bezgraniczna miłość do wszystkiego, co rosyjskie, jest groźna... RE: Ciof - Ametyst Faradobus - 12.08.2017 A czemu od razu bezgraniczna? Kuchni rosyjskiej nie lubię, a Putin nie umi w pejsbuka. Poza tym akurat ostatnio to rosyjski obóz władzy mówi bardziej językiem prawicy. xD RE: Ciof - Frederick Hufflepuff - 12.08.2017 Różnica między nami polega na tym, że Pan Prezydent lepiej niż jakikolwiek inny okres w historii Polski ocenia... czas PRL-u, podporządkowanego Moskwie. |