Forum Republiki Bialeńskiej
Bistro pani Lucyny Nowakowej - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html)
+--- Dział: Uniwersytet Bialeński (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-133.html)
+---- Dział: Biała Sala (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-172.html)
+---- Wątek: Bistro pani Lucyny Nowakowej (/thread-8139.html)

Strony: 1 2

Bistro pani Lucyny Nowakowej - Tadeusz Krasnodębski - 23.08.2017

Bistro umiejscowione jest przy wyjściu z Białej Sali. Na co dzień pełni funkcję stołówki dla studentów i pracowników uczelni, którzy w spokoju mogą zjeść smaczne i zdrowe, a także dość wyszukane dania.

Podczas organizowanej w gmachu Uniwersytetu Bialeńskiego Konferencji Szkół Wyższych bistro zostało w całości wynajęte dla Gości biorących udział w Konferencji. Właśnie w tym miejscu mogą przy kawie i ciastku lub piwie i zakąskach porozmawiać na niezobowiązujące tematy i bliżej się poznać.

[Obrazek: 1376944.jpg]

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - Hewret von Thorn - 23.08.2017

Czy pani Lucyna podpisała umowę o pracę?

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - Maciej Kamiński - 23.08.2017

Zabrakło na długopisy, więc nie.

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - RCA - 26.08.2017

Dobry wieczór!

Zjadłbym coś dobrego!

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - Severino Castiglioni - 26.08.2017

Czy są zapiekanki?

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - Tadeusz Krasnodębski - 26.08.2017

P. Lucynka nie ma tutaj menu. Robi zamówienia indywidualnie. Smile

Wobec tego poproszę o spaghetti carbonara, ale dobre.
Do tego jako przekaska buleczki czosnkowe.
Lampka Coli Wink (nie pije alko)
A na deser sernik.

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - Tadeusz Krasnodębski - 26.08.2017

Jestem pewien, że kuchnia zajmie się zamówieniem!
Jak przebiegła podróż?

A bardzo spokojnie, dziękuję.
Doszlifowałem referat, chyba Wink

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - Stanisław von Tauer - 27.08.2017

W czasie oczekiwania na otworzenie paneli dyskusyjnych ja także coś zjem. Prosiłym najpierw piwną polewkę, później pieczeń husarską a na koniec kapłon we flaszy.

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - Severino Castiglioni - 27.08.2017

Ja poproszę krewetki w białej czekoladzie, lampkę białego wina i latte affogato.

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - Tadeusz Krasnodębski - 27.08.2017

(27.08.2017, 12:49:38)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): krewetki w białej czekoladzie

:o

Smaczne to?

(27.08.2017, 12:55:40)Taddeo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a):
(27.08.2017, 12:49:38)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): krewetki w białej czekoladzie
:o
Smaczne to?

Nie wiem, bo nie zdążyłem spróbować. Jadłem w mango na słodko ostro i były pyszne, więc w białej czekoladzie pewnie też.

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 27.08.2017

Ten kler to się wymagający zrobił. Zero klasyki i tradycji. Jedną karbonadę, kluski śląskie i modro kapusta. Do tego wuzetka i butelczyna Martella.

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - Iwan Pietrow - 27.08.2017

Może trochę kurczaczków?

[Obrazek: colonel-sanders.jpg]

(27.08.2017, 16:56:44)Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep napisał(a): Ten kler to się wymagający zrobił. Zero klasyki i tradycji. Jedną karbonadę, kluski śląskie i modro kapusta. Do tego wuzetka i butelczyna Martella.

I krepla lub kołoczka.

PS. Za kurczaki dziękuję. Jak wracałem z wakacji wstąpiłem i w lokalu zobaczyłem żywą antyreklamę fast foodów. Pan zajadał się olbrzymim wiadro-kubełkiem, a ważył chyba ze 300 kg.

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - Maciej Kamiński - 27.08.2017

Kubełek zawiera dużo błonnika. Pomaga to świetnie na trawienie.

(27.08.2017, 19:02:38)Maciej Kamiński napisał(a): Kubełek zawiera dużo błonnika. Pomaga to świetnie na trawienie.

Ja wolę kanapkę z tej sieci. Polecam też kawę z Mr Hamburger. Daje kopa jak mało co. Pani Lucynko, co z moim zamówieniem?

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - Tadeusz Krasnodębski - 27.08.2017

(27.08.2017, 19:19:06)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a): Pani Lucynko, co z moim zamówieniem?

[Obrazek: 7731.jpg]

No przecie muszem skądś te krewetki całe wytrzasnąć!

RE: Bistro pani Lucyny Nowakowej - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 27.08.2017

Pani Lucynko, dla Paola śledzie z jagodami, ogórki ze śmietaną i maślanka z kawą. Od razu mu ochota zniknie na krewetki.