![]() |
|
Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-552.html) +---- Dział: Gabinet Prezydenta (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-556.html) +----- Dział: Pozostałe wnioski (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-406.html) +----- Wątek: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 (/thread-8186.html) |
Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Karol Medycejski - 31.08.2017 Panie Prezydencie, działając jako Obrońca Guliano Montiniego na podstawie art. 24 ust. 1 USąd wnoszę rewizję od Wyroku Sądu Ludowego z 30 sierpnia 2017, sygn. akt K/2/2017. Cytat: RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Tadeusz Krasnodębski - 31.08.2017 Cytat: RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Karol Medycejski - 31.08.2017 Panie Prezydencie, wnoszę o pominięcie i przeniesienie wypowiedzi Oskarżyciela do kosza, jako że odpowiedź na rewizję jest instytucją nieznaną bialeńskiemu postępowaniu. Każda czynność procesowa musi mieć bowiem swoje oparcie w ustawie o sądownictwie lub innych przepisach. RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Tadeusz Krasnodębski - 31.08.2017 Z całym szacunkiem, ale żaden przepis nie zabrania wypowiadania się w Pałacu Prezydenckim. Przypominam, że opuściliśmy salę rozpraw i powszechnie przyjęty zwyczaj pozwala na zabieranie głosu w wątkach w Kancelarii Prezydenta. RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Ametyst Faradobus - 31.08.2017 ![]() PREZYDENT REPUBLIKI BIALEŃKIEJ
Dziękuję za złożony wniosek. W najbliższych dniach zapoznam się z nim.
RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Ametyst Faradobus - 06.09.2017 Zanim podejmę decyzję chciałbym jeszcze prosić skład orzekający w osobie asesora @"Maciej Kamiński" o odniesienie się do treści uzasadnienia złożonej rewizji. RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Maciej Kamiński - 06.09.2017 Bardzo króciutko - wszystkie te zarzuty są doszukiwaniem się na siłę kompletnych absurdów w przepisach wbrew zamierzeniom ustawodawców. Ergo, 7+ w skali szkolnej dla obrony. Jestem ciekaw, co druga osoba, która się tym zajmie, bo pewnie się zajmie, będzie miała w tej kwestii do powiedzenia. RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Ametyst Faradobus - 06.09.2017 Jeszcze pytanie do wnioskodawcy. Czy Strona jest w stanie wykazać, iż Guliano Montini posiada zagraniczny tytuł profesora netowego? RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Tadeusz Krasnodębski - 06.09.2017 Prezydencie, zaraz się uprawomocni. RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Karol Medycejski - 06.09.2017 Panie Prezydencie, jako Obrońca w procesie karnym działam obok Oskarżonego, nie za niego. Obrona w procesie karnym to Obrońca i Oskarżony, a zatem działa to nieco inaczej niż w procedurze cywilnej. Nie mam też dostępu do wszystkich informacji - wiele danych i dowodów posiada sam Oskarżony; z nim też obowiązany jestem konsultować obronę, tak bym mógł działać wyłącznie w jego interesie, aktualnie zaś jest on nieobecny. Niezależnie jednak od tego, obowiązuje mnie tajemnica, pewne informacje mogę podawać tylko w trakcie postępowania przed sądem, dotyczy to także kwestii ew. strategii procesowej. W konsekwencji zatem muszę uchylić się od odpowiedzi na to pytanie. Odnosząc się zaś bardzo krótko do wypowiedzi Oskarzyciela - nie ma mowy o uprawomocnieniu po wniesieniu i w trakcie pierwszego etapu rozpatrywania rewizji. RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Tadeusz Krasnodębski - 07.09.2017 Prezydencie, wypowiedź obrony jest tak zdawkowa i wymijająca, że ewidentnie wskazuje ma brak jakichkolwiek nowych argumentów. Zwróciłem na to uwagę w swoim piśmie, a teraz mecenas potwierdził moje słowa - obrona zdaje się nie dysponować niczym, co mogłoby rzucić inne światło na sprawę; jest jedynie suchym wskazywaniem, co w wyroku jest dobre, a co nie - zdaniem obrony. Jednocześnie zdanie to nie jest niczym poparte. Uznanie rewizji, której argumentacja polega na mówieniu "ta część orzeczenia sądu mi się nie podoba" będzie kpiną z tej instytucji i sztucznym przedłużeniem postępowania. (06.09.2017, 23:58:15)Karol Medycejski napisał(a): Odnosząc się zaś bardzo krótko do wypowiedzi Oskarzyciela - nie ma mowy o uprawomocnieniu po wniesieniu i w trakcie pierwszego etapu rozpatrywania rewizji. Rzeczywiście. Przepraszam. RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Karol Medycejski - 07.09.2017 Kpiną to jest obecny kodeks karny a także jego wadliwe stosowanie. To nie jest rewizja nadzwyczajna a rewizja, która działa jak apelacja - strona nie ma w niej podawać nowych dowodów, bo to nie jest jej cel a wskazać błędy w procesie wydawania wyroku, proszę się trochę doedukować na następny raz i nie zabierać ciągle głosu nieproszonym. RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Ametyst Faradobus - 07.09.2017 Proszę o powstrzymanie się od komentarzy w tym wątku. Decyzję podejmę w najbliższych dniach. RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Karol Medycejski - 14.09.2017 Panie Prezydencie, czekamy z Rządem na lotnisku na decyzję.
RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Ametyst Faradobus - 14.09.2017 Dziękuję za przypomnienie. Uznałem, że głównie z uwagi na czwarty punkt sformułowanych zarzutów konieczne będzie powołanie asesora, czego możecie się wkrótce spodziewać. RE: Rewizja od Wyroku SL o sygn. akt K/2/2017 - Ametyst Faradobus - 17.09.2017 Cytat: |