Forum Republiki Bialeńskiej
Deklaracje w sprawie obywatelstwa - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html)
+--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html)
+---- Dział: Archiwum instytucji i partii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-472.html)
+----- Dział: Bialeńska Izba Wymiany (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-334.html)
+------ Dział: Sekretariat BIW (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-339.html)
+------ Wątek: Deklaracje w sprawie obywatelstwa (/thread-834.html)

Strony: 1 2

Deklaracje w sprawie obywatelstwa - Ronon Dex - 10.05.2014

DEKLARACJA
Krzysztof Razorblade
10.05.2014

Zgodnie z ustawą o płatnościach w obrocie gospodarczym punkt 3.d. oświadczam, że oprócz obywatelstwa RB posiadam obywatelstwo NUPIA i w związku z tym jestem świadomy, że BIW będzie pobierał z mojego konta osobistego dodatkowo 10 ŚW miesięcznie tytułem opłat za lotnicze połączenia międzynarodowe (RB-NUPIA) - zgodnie z ustawą o zależnościach gospodarczych punkt IV.1.g.

PS. Sądzę, że nie warto zakładać odrębnych tematów - tylko dopisywać się w tym poniżej.

Re: Deklaracje w sprawie obywatelstwa - AndrzejSwarzewski - 10.05.2014

DEKLARACJA
Andrzej Swarzewski
10.05.2014

Zgodnie z ustawą o płatnościach w obrocie gospodarczym punkt 3.d. oświadczam, że oprócz obywatelstwa RB posiadam obywatelstwo Federacji Brodryjskiej i w związku z tym jestem świadomy, że BIW będzie pobierał z mojego konta osobistego dodatkowo 10 ŚW miesięcznie tytułem opłat za lotnicze połączenia międzynarodowe (RB-Bialenia) - zgodnie z ustawą o zależnościach gospodarczych punkt IV.1.g.

Re: Deklaracje w sprawie obywatelstwa - Maciej Kamiński - 10.05.2014

Obie deklaracje przyjęto.

Re: Deklaracje w sprawie obywatelstwa - Konstanty Jerzy Michalski - 10.05.2014

DEKLARACJA
Konstanty Jerzy Michalski
10.05.2014

Zgodnie z ustawą o płatnościach w obrocie gospodarczym punkt 3.d. oświadczam, że oprócz obywatelstwa RB posiadam obywatelstwo Federacji Brodryjskiej i Wandystanu, a także NUPIA w związku z tym jestem świadomy, że BIW będzie pobierał z mojego konta osobistego dodatkowo 30 ŚW miesięcznie tytułem opłat za lotnicze połączenia międzynarodowe - zgodnie z ustawą o zależnościach gospodarczych punkt IV.1.g.

Re: Deklaracje w sprawie obywatelstwa - Baltazar Dostojewski - 10.05.2014

DEKLARACJA
Abdullaha Aykma
10.05.2014

Zgodnie z ustawą o płatnościach w obrocie gospodarczym punkt 3.d. oświadczam, że oprócz obywatelstwa RB(Strefa Prywatna jak i Służbowa  Ambasador NUPIA w RB) posiadam obywatelstwo NUPIA oraz  Federacji Brodryjskiej  i w związku z tym jestem świadomy, że BIW będzie pobierał z mojego konta osobistego dodatkowo 20 ŚW miesięcznie tytułem opłat za lotnicze połączenia międzynarodowe. Jeśli będą one wykonywane z  Lotnisk  Międzynarodowych Republiki  - zgodnie z ustawą o zależnościach gospodarczych punkt IV.1.g.

W pełni świadom tego co zostalo tutaj napisane
Podpisuje sie
[Obrazek: 93602176140550631752.jpg]

P.s  Mam nadzieje ze dobrze napisalem  deklaracje obywatelstwa .

Re: Deklaracje w sprawie obywatelstwa - Maciej Kamiński - 10.05.2014

Powyższe dwie deklaracje również przyjęto.

Re: Deklaracje w sprawie obywatelstwa - Jurij Bołodin - 16.05.2014

Zgodnie z ustawą o płatnościach w obrocie gospodarczym punkt 3.d. oświadczam, że oprócz obywatelstwa RB posiadam obywatelstwo Federacji Brodryjskiej i w związku z tym jestem świadomy, że BIW będzie pobierał z mojego konta osobistego dodatkowo 10 ŚW miesięcznie tytułem opłat za lotnicze połączenia międzynarodowe (RB-Bialenia) - zgodnie z ustawą o zależnościach gospodarczych punkt IV.1.g.

Re: Deklaracje w sprawie obywatelstwa - Maciej Kamiński - 17.05.2014

Deklarację przyjęto.

Re: Deklaracje w sprawie obywatelstwa - TobiaszVonRichtoffen - 03.06.2014

Bez sensu, tak się składa że ja wszędzie przypływam swoją żaglową łodzią.

Re: Deklaracje w sprawie obywatelstwa - Maciej Kamiński - 03.06.2014

Cytat:Bez sensu, tak się składa że ja wszędzie przypływam swoją żaglową łodzią.
Z ustawy o płatnościach w obrocie gospodarczym:
d/ Ze względu na uzależnienie opłat obywatelskich od ilości posiadanych obywatelstw w innych mikronacjach (kwestie transportowe), każdy obywatel jest obowiązany złożyć w terminie 14 dni od wejścia w życie niniejszych przepisów deklarację do Prezesa BIW o ilości posiadanych obywatelstw w innych mikronacjach, a w przyszłości jest obowiązany do informowania Prezesa BIW o zmianach w tym zakresie, w terminie 7 dni od uzyskanie nowego obywatelstwa lub od jego utraty (rezygnacji).
Tak więc proszę deklarację. I bez prób obchodzenia prawa, bo przestanę się wykazywać dobrą wolą.

A jeśli tego nie podpiszę?

Cytat:A jeśli tego nie podpiszę?
Z tej samej ustawy:
5. Przepisy karne.

a/ W przypadku niezachowanie terminu płatności wynikających z ustawy o zależnościach gospodarczych na firmy może być nałożona kara finansowa adekwatna do kwot zaległości.

b/ Kara finansowa jest nakładana w trybie indywidualnym przez Prezesa BIW i w czasie jej rozpatrywania muszą być wzięte pod uwagę wszelkie okoliczności, które doprowadziły do opóźnień w płatnościach.

c/ Kara finansowa może być również nałożona na obywatela za złożenie fałszywego oświadczenia lub nie złożenie w terminie oświadczenia o obywatelstwie w innych mikronacjach.

d/ Prezes BIW w uzasadnionych przypadkach może odstąpić od nałożenia kary finansowej (na firmę lub osobę prywatną) i ograniczyć się do upomnienia.

e/ Od nałożonej kary można odwołać się do sądu.

Na razie zbieram pierwszy pobór (jeszcze z kwietnia) według tych przepisów, więc póki co - nie planuję nikogo karać. Ale właśnie jestem w trakcie pisania ogłoszenia globalnego na temat składania deklaracji (bo nie tylko Twojej mi tu brakuje).

Zdzierstwo, chamstwo, biedaszyby i w ogóle

DEKLARACJA
Tobiasza von Richtoffena-Deithvena
10.05.2014

Zgodnie z ustawą o płatnościach w obrocie gospodarczym punkt 3.d. oświadczam, że oprócz obywatelstwa RB posiadam obywatelstwo Aryunu, Tirimurdzi, ZSKHiW i Siedmiogrodu i w związku z tym jestem świadomy, że BIW będzie pobierał z mojego konta osobistego dodatkowo 20 ŚW miesięcznie tytułem opłat za darmowy rejs statkiem (cło). Jeśli będą one wykonywane z Portów Międzynarodowych Republiki - zgodnie z ustawą o zależnościach gospodarczych punkt IV.1.g.

Ekhem... Na wstępie uprzejmie proszę o zmianę tonu.

Przytaczam punkt, o którym mowa w deklaracji:
Cytat:g/ 10 środków wymiany miesięcznie dla linii lotniczych za każde obywatelstwo w innej mikronacji (komunikacja z tym państwem)
Nie będę już przymuszał do poprawki własnej w deklaracji (chociaż powinienem), po prostu - BIW będzie pobierał 40 środków wymiany miesięcznie, i nie dla statków, tylko dla samolotów (takie prawo).

Nie dolatuję tutaj samolotem, skłamię deklarując to co pan chce. Niech te fundusze gdzieś indziej idą, ale nie do linii lotniczych.

Cytat:Nie dolatuję tutaj samolotem, skłamię deklarując to co pan chce. Niech te fundusze gdzieś indziej idą, ale nie do linii lotniczych.
Nigdzie indziej nie pójdą, bo ustawa mówi, że kasa za komunikację idzie do linii lotniczych.
Jeśli ten punkt uznajesz za wadliwy - to nie ma problemu, napisz projekt poprawki do ustawy i przekaż go któremuś posłowi, aby zgłosił go do Parlamentu, gdzie odbędzie się nad nim debata i głosowanie.

W takim razie proszę o dodatkowy czas na złożenie deklaracji, ponieważ chcę go wykorzystać na pisanie poprawki do ustawy.

Cytat:W takim razie proszę o dodatkowy czas na złożenie deklaracji, ponieważ chcę go wykorzystać na pisanie poprawki do ustawy.
Udzielam - zresztą, i tak dzisiaj nie będę się zajmował podatkami z maja.

Re: Deklaracje w sprawie obywatelstwa - Feliks Spirkin - 03.06.2014

Muszę składać deklaracje posiadania obywatelstwa siedmiogrodzkiego, skoro RLS już niebawem stanie się regionem autonomicznym RB?

Cytat:Muszę składać deklaracje posiadania obywatelstwa siedmiogrodzkiego, skoro RLS już niebawem stanie się regionem autonomicznym RB?
Teoretycznie powinieneś, ale mogę udzielić dodatkowego czasu na złożenie deklaracji i nie będziesz musiał.