![]() |
|
Ku lepszej Bialenii - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +---- Dział: Kampanie i polityka (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-73.html) +---- Wątek: Ku lepszej Bialenii (/thread-8356.html) |
Ku lepszej Bialenii - Iwan Pietrow - 02.11.2017 Szanowni Obywatele! Wszyscy wiemy z jaką sytuacją mamy obecnie do czynienia. Nie jest ciekawie i musimy to zmienić. Niestety Prezydent Faradobus nie będzie w stanie wystartować w nadchodzących wyborach, w związku z czym ów obowiązek spada na mnie. Zdaję sobie sprawę z tego, że bycie Prezydentem to wielka odpowiedzialność - za kraj, za całą społeczność. Uważam jednak, że przez tyle lat aktywności zebrałem już pewne doświadczenie i wiem jak działać, aby było dobrze. Nawiązując do mojej kampanii wyborczej sprzed ponad roku, chciałbym, aby ta również miała za cel osiągnięcie spokoju i profesjonalizmu. Do tego zakresu dodałbym jednak jeszcze jedną nazwę - aktywność. Bez tego nie zrealizujemy zamierzonych celów. A będzie ich kilka i będą prezentowane stopniowo, w oddzielnym wątku. Tymczasem naśladując pomysł mojego kolegi - Tomka Dostojewskiego - wykorzystam ten wątek do zebrania odpowiedniej ilości podpisów. Mam nadzieję, że wyrazicie zgodę na to, abym wziął udział w wyborach. Za każdy podpis będę bardzo wdzięczny. /-/ Iwan Pietrow RE: Ku lepszej Bialenii - Kamil Maciejewski - 02.11.2017 - Kamil Maciejewski. RE: Ku lepszej Bialenii - Hewret von Thorn - 02.11.2017 /-/ HvT RE: Ku lepszej Bialenii - Tadeusz Krasnodębski - 02.11.2017 Kyrie Eleison. RE: Ku lepszej Bialenii - Iwan Pietrow - 02.11.2017 Jakiś problem, słoneczko? RE: Ku lepszej Bialenii - Tadeusz Krasnodębski - 02.11.2017 Martwi mnie przyszłość Bialenii, cukiereczku. Dobrze, że jest kontrkandydat. RE: Ku lepszej Bialenii - Iwan Pietrow - 02.11.2017 Wszyscy wiemy, że za sobą nie przepadamy. Ja i Ty tego nawet nie ukrywamy. Pamiętaj jednak, że działamy na wspólne konto - Bialenię i czasami warto powstrzymać się od pochopnych komentarzy. Wkrótce zacznę prezentować program wyborczy; wszyscy będziemy dyskutować. Może Cię przekonam. Zobaczymy. RE: Ku lepszej Bialenii - Severino Castiglioni - 02.11.2017
RE: Ku lepszej Bialenii - Tadeusz Krasnodębski - 02.11.2017 (02.11.2017, 16:32:26)Iwan Pietrow napisał(a): Wszyscy wiemy, że za sobą nie przepadamy. Ja i Ty tego nawet nie ukrywamy. Pamiętaj jednak, że działamy na wspólne konto - Bialenię i czasami warto powstrzymać się od pochopnych komentarzy. Wkrótce zacznę prezentować program wyborczy; wszyscy będziemy dyskutować. Może Cię przekonam. Zobaczymy. Program programem. Martwi mnie Twoje skakanie z kwiatka na kwiatek. Raz komunista, raz rojalista; raz z RB nie chcesz mieć wspólnego, drugi raz kandydujesz. Zresztą, szczerze mówiąc, podobne obawy mam co do drugiego z kandydatów. Jaką możemy mieć gwarancję, że Tomek nie zdecyduje się po miesiącu zrzec się obywatelstwa i funkcji, żeby po 5 dniach wrócić? Bywały przecież takie sytuacje. RE: Ku lepszej Bialenii - Iwan Pietrow - 02.11.2017 Ale jakie skakanie z kwiatka na kwiatek? Rozmawialiśmy już o tym. Z Bialenii odszedłem tylko i wyłącznie ze względu na Ciebie, ze względu na to, że jako Prezydent prowadziłeś skrajnie nacjonalistyczną politykę. RE: Ku lepszej Bialenii - Thomas von Lisendorff - 02.11.2017 @"Taddeo Lorenzo de Medici y Zep" Spokojnie Tadeuszu, nie zrobię tego. Ponad to chciałbym przypomnieć iż wielu Bialeńskich Przywódców odchodziło i wracało od Tak , np. Kaniewski, Ronon Dex, Andrzej Swarzewski czy Konstanty Jerzy Michalski. RE: Ku lepszej Bialenii - Ametyst Faradobus - 02.11.2017 Tow. Car Iwan to w gruncie rzeczy monarchosocjalista. RE: Ku lepszej Bialenii - Eddard Noqtern - 02.11.2017 /-/ Noqtern RE: Ku lepszej Bialenii - Maciej Kamiński - 02.11.2017 (-) Maciej Kamiński. Niech się rozpoczną igrzyska, tak żebym miał po co rozsyłać przypomnienia o głosowaniu. RE: Ku lepszej Bialenii - Antoni Kacper Burbon-Conti - 03.11.2017 Antoni Kacper Burbon-Conti RE: Ku lepszej Bialenii - Tadeusz Krasnodębski - 03.11.2017 (-) Taddeo de Medici RE: Ku lepszej Bialenii - Iwan Pietrow - 03.11.2017 Dziękuję za dotychczasowe podpisy! Polityka w Bialenii powoli nam się odradza. Oczywiście zachęcam inne osoby do składania swych podpisów pod moją kandydaturą. Im więcej, tym lepiej.
RE: Ku lepszej Bialenii - Iwan Pietrow - 05.11.2017 Szanowni Obywatele! Mam ogromną przyjemność zaprezentować poniższy program wyborczy. Nie jest on w żaden sposób rewolucyjny i nie zakłada wielkich zmian w Republice. Przede wszystkim oparty jest o światłe idee Prezydenta Faradobusa. Cytat: Zachęcam wszystkich do zapoznania się z powyższym planem. W razie jakichkolwiek wątpliwości jestem otwarty na pytania. RE: Ku lepszej Bialenii - Tadeusz Krasnodębski - 05.11.2017 (05.11.2017, 22:38:20)Iwan Pietrow napisał(a): Moim zdaniem interesującym pomysłem będzie kadencyjne przenoszenie centrum stowarzyszenia, w postaci działów i wątków, do każdego kraju członkowskiego. Wykluczy to koncentrację urzędów i aktywności w jednym kraju. Jeśli to rzeczywiście miałoby ręce i nogi, i rzeczywiście działało, to byłaby prawdziwa rewolucja, o której nauczałyby v-uniwersytety. Chyba nikt tego nie ma, a nawet nie próbował. Czy zostaniesz Prezydentem, czy nie - myślę, że i tak warto spróbować, niezależnie od wyniku wyborów. RE: Ku lepszej Bialenii - Iwan Pietrow - 05.11.2017 Cieszę się, że ów pomysł spotkał się z Twoją aprobatą. Próbować trzeba niezależnie od wyniku wyborów. |