Forum Republiki Bialeńskiej
Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Administracja samorządowa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-5.html)
+--- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-551.html)
+---- Dział: Sejm Rzeszy Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-524.html)
+---- Wątek: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy (/thread-8532.html)

Strony: 1 2

Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Maciej Kamiński - 20.11.2017

Cytat:
[Obrazek: ?url=spolecznosc.bialenia.org.pl%2Fgalle..._33_49.png]

USTAWA O ZMIANIE USTAWY O RZESZY BIALEŃSKIEJ
z dnia XX listopada 2017 r.

Artykuł 1.

Niniejsza ustawa ma na celu modyfikację ustawy o utworzeniu Kolosalnego Związku Obszarników i Wolnych Miast ze Starobialenii, Pomorza, Dżamahiriji Bengazijskiej, Jahołdajewszczyzny oraz Anatolii, za wyjątkiem Anatolii Brodryjskiej z dnia 10 czerwca 2016 r..

Artykuł 2.

Zmienia się nazwę wzmiankowanej ustawy na następującą:
Cytat:USTAWA O UTWORZENIU KOLOSALNEGO ZWIĄZKU OBSZARNIKÓW I WOLNYCH MIAST Z POLESIA, AJSZABURGII, POMORZA, OCEANII, DŻAMARHIRIJI BENGAZIJSKIEJ, JAHOŁDAJEWSZCZYZNY, EQUESTRALII, ANATOLI ORAZ ANATOLII

Artykuł 3.

Art. 1 ust. 2 wzmiankowanej ustawy zyskuje brzmienie:

Cytat:2. Na terytorium dawnych Pryncypatu Lahazydii oraz Anatolii Brodryjskiej tworzy się Kolosalny Związek Obszarników i Wolnych Miast z Polesia, Ajszaburgii, Pomorza, Oceanii, Dżamahiriji Bengazijskiej, Jahołdajewszczyzny, Equestralii, Anatoli, oraz Anatolii, zwany dalej Rzeszą Bialeńską.

Artykuł 4.

Z chwilą wejścia ustawy w życie Anatolia Brodryjska zostaje włączona do Rzeszy Bialeńskiej.

Artykuł 5.

Ustawa wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.

(-)

Izbo o Odpowiednim Wzroście,

Mam nadzieję, że drobna omyłka w poprzednim procedowaniu zostanie mi wybaczona. Niniejszym składam, tym razem w wymaganym przez Konstę miejscu, projekt Kamila pod rozwagę. Uzasadnienie? Ekonomizacja regionów, poszerzenie bufonady tytularnej.
I niech ktoś zlikwiduje rychło uprawnienia niniejszego organu dot. prawodawstwa na poziomie krajowym, proszę.

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Tadeusz Krasnodębski - 20.11.2017

(20.11.2017, 13:34:18)Maciej Kamiński napisał(a): I niech ktoś zlikwiduje rychło uprawnienia niniejszego organu dot. prawodawstwa na poziomie krajowym, proszę.

Mój projekt Konsty to uwzględni. ^^

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Hewret von Thorn - 20.11.2017

Nie lepiej po prostu na wyspie Anatolia ustanowić jeden obszar administracyjny - Anatolia?

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Maciej Kamiński - 20.11.2017

Nie jestem skłonny aż do tego stopnia ignorować wcześniejszych sugestii Andrzeja. Poza tym, co szkodzi pamiętać o historii tej większej wyspy?

No chyba, że chodzi o oddzielenie Anatolii w obrębie Rzeszy.

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Maciej Kamiński - 25.11.2017

Czy byłby ktoś skłonny się nad projektem pochylić?

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Maciej Kamiński - 01.12.2017

Kochany następco Lwa Sapiehy, wiedz, że będę ten wątek namolnie podbijał do skutku, choćby i miało to miesiącami trwać.

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Thomas von Lisendorff - 01.12.2017

Chyba Ned powinien się tym zająć.

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Maciej Kamiński - 01.12.2017

Stąd też użyłem na początku zwrotu: "kochany następco Lwa Sapiehy".

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Kamil Maciejewski - 02.12.2017

(01.12.2017, 21:08:27)Maciej Kamiński napisał(a): Kochany następco Lwa Sapiehy, wiedz, że będę ten wątek namolnie podbijał do skutku, choćby i miało to miesiącami trwać.

A ja ci w tym pomogę.

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Eddard Noqtern - 02.12.2017

Hmmmm, no dobrze. Skoro nie ma więcej uwag to możemy chyba przejść do głosowania.

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Maciej Kamiński - 02.12.2017

ZA, siła 235.

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Ametyst Faradobus - 04.12.2017

Za głosami 53 folwarków

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Tadeusz Krasnodębski - 19.12.2017

Czy można już podpisywać?

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Sheldon Anszlus Lovelace - 19.12.2017

Też mogę tu głosować?

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Tadeusz Krasnodębski - 19.12.2017

Jak najbardziej, ilością folwarków.

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Sheldon Anszlus Lovelace - 19.12.2017

ZA x 24

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Maciej Kamiński - 25.12.2017

@"Eddard Noqtern", byłoby fajnie zamknąć głosowanie, dopóki jeszcze to ciało ustawodawcze funkcjonuje w zakresie ogólnopaństwowej legislacji.

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Maciej Kamiński - 31.12.2017

Podbijam. Serio, wypadałoby się z tym sprężyć. Naprawdę nie sądzę, że ktokolwiek zechce wpłynąć na wynik końcowy tego głosowania.

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Severino Castiglioni - 31.12.2017

Za

RE: Projekt ustawy o zmianie ustawy o Rzeszy - Bajtuś - 01.01.2018

za