![]() |
|
Witam wszystkich - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +---- Dział: Powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-68.html) +---- Wątek: Witam wszystkich (/thread-8556.html) Strony:
1
2
|
Witam wszystkich - Octavia Mills - 23.11.2017 Witam wszystkich jeszcze raz. Pierwszy raz spotykam się z czymś takim jak wirtualne państwo, a odkryłam je przez przypadek i stwierdziłam, czemu by nie spróbować. Przeglądałam sobie ostatnio jak to wszystko wygląda i bardzo mi się to spodobało. Ze względu na to, że jestem tutaj nowa, to proszę was o pomoc, abyście mi pokazali jak to wszysko działa i pomogli jakoś się tu zaklimatyzować. Z góry bardzo dziękuję. ^^, RE: Witam wszystkich - Ametyst Faradobus - 23.11.2017 Witaj wśród nas! Czym chciałabyś się zająć w Bialenii? RE: Witam wszystkich - Maciej Kamiński - 23.11.2017 Witam serdecznie w kraju, gdzie trawa jest zieleńsza. Cieszę się, że Bialenia jest dla Ciebie początkiem przygody w mikronacjach. Zapraszam do zwiedzania i zadawania pytań.
RE: Witam wszystkich - Octavia Mills - 23.11.2017 (23.11.2017, 22:38:01)Ametyst Faradobus napisał(a): Witaj wśród nas! Czym chciałabyś się zająć w Bialenii?Sama jeszcze nie jestem pewna, ale myślałam żeby coś robić w waszym banku, bo widziałam, że macie RE: Witam wszystkich - Ametyst Faradobus - 23.11.2017 Gospodarka jest u nas teraz bardzo dyskutowana. @"Antoni Kacper Burbon-Conti" może z pewnością powiedzieć coś więcej. RE: Witam wszystkich - Tadeusz Krasnodębski - 23.11.2017 Witamy w naszym państwie! Każdy odwiedzający cieszy, ale przybycie osoby totalnie nowej w tym specyficznym środowisku cieszy podwójnie. ^^ Jeśli raz w to wejdziesz i poczujesz się w mikroświecie dobrze, ciężko będzie Ci to zostawić. Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej! ![]() Tyle tytułem wstępu. Nazywam się Tadeusz, od paru dni pełnię urząd Prezydenta Bialenii. Jeśli miałabyś jakieś pytania - pisz śmiało! Co do gospodarki, najlepiej kontaktuj się z Wiceprezydentem @"Antoni Kacper Burbon-Conti", jak Ametyst wspomniał wyżej. Każda pomoc się przyda. RE: Witam wszystkich - Thomas von Lisendorff - 23.11.2017 Również witam w Bialenii. RE: Witam wszystkich - Eddard Noqtern - 24.11.2017 Witam Serdeczenie, zapraszam do aktywności w regionach i do zamieszkania w Wolnogradzie.
RE: Witam wszystkich - Antoni Kacper Burbon-Conti - 24.11.2017 Witaj! To świetna wiadomość, że zdecydowałaś się zarejestrować i dołączyć do Naszej bialeńskiej społeczności! Dzięki temu z pewnością już nie będziesz miała czasu na błądzenie po sieci.
![]() (23.11.2017, 22:40:39)Octavia Mills napisał(a):(23.11.2017, 22:38:01)Ametyst Faradobus napisał(a): Witaj wśród nas! Czym chciałabyś się zająć w Bialenii?Sama jeszcze nie jestem pewna, ale myślałam żeby coś robić w waszym banku, bo widziałam, że macie Cieszę się jeszcze bardziej, ponieważ zainteresowałaś się moją obecnie główną działalnością w Bialenii. Gdybyś miała pytania czy w związku z innymi tematami, czy też w związku z samą gospodarką, to śmiało pytaj. Postaram się kompetentnie na każde odpowiedzieć. Ze swojej strony mogę zaproponować odwiedzenie TEGO WĄTKU, co może okazać się przydatne.
Obecnie jesteśmy w fazie projektowania gospodarki Bialenii, aby była bardziej efektywna i samowystarczalna. Każda para rąk do pomocy się przyda.
W sprawie szczegółów zapraszam do komunikowania się prywatnie.Miłego spędzania czasu w kraju, gdzie trawa jest zieleńsza!
RE: Witam wszystkich - Frederick Hufflepuff - 24.11.2017 Witam serdecznie! RE: Witam wszystkich - AndrzejSwarzewski - 24.11.2017 Witam serdecznie w Republice Bialeńskiej i oferuję swoją pomoc oraz dobre rady. RE: Witam wszystkich - Hewret von Thorn - 07.12.2017 Tak jakoś koleżanka "zastygła". Może warto jakiś pomysł podrzucić na rozruszanie się albo jakiegoś mentora przydzielić?
RE: Witam wszystkich - Maciej Kamiński - 07.12.2017 Mentora mikronacyjnego to bez najmniejszej wątpliwości ma, nie przejmuj się tym. RE: Witam wszystkich - Octavia Mills - 17.02.2018 Wróciłam do Bialenii! Przepraszam, za moją nieobecność, ale z przyjemnością wracam do naszej społeczności. Długo mnie nie było i nie mam jeszcze żadnej pracy. Chciałabym coś zacząć, np. w gospodarce. Jestem otwarta na propozycje. ???? RE: Witam wszystkich - Konrad Čech - 17.02.2018 Ahoj!
RE: Witam wszystkich - Karol Medycejski - 17.02.2018 Doskonale, ktoś musi wszak wypełnić lukę po świetnej damie, jaką była Aleksandra Dostojewska-Swarzewska. RE: Witam wszystkich - Antoni Kacper Burbon-Conti - 17.02.2018 Witaj ponownie! Niestety na chwilę obecną nie jestem w stanie Ci zapewnić jakiegoś miejsca przy tworzeniu gospodarki, może w przyszłości to ulegnie zmianie. Rozejrzyj i zastanów się, co chciałabyś robić innego. Może studia na Wydziale Nauk Ścisłych z kierunkiem ekonomia? RE: Witam wszystkich - Octavia Mills - 17.02.2018 Oooo, studia to idealny pomysł, nawet nie wiedziałam, że coś takie na naszej społeczności jest. A jakbym mogła się na nie zapisać? RE: Witam wszystkich - Antoni Kacper Burbon-Conti - 17.02.2018 Można złożyć wniosek w Kancelarii Rektora. RE: Witam wszystkich - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 18.02.2018 A ja tak w drodze offtopu... Z tym mentorem to nie jest taki głupi pomysł. Kiedyś działał taki system bodaj w Scholandii albo Sarmacji. No ma co ukrywać. Mikronacje to niezwykle hermetyczne środowisko. Ciężko tu się odnaleźć dopóki nie znajdzie się bratniej duszy z którą można tworzyć jakieś inicjatywy i antagonistów, których należy zwalczać (to drugie chyba ważniejsze). Zupełnie nowym osobom brakuje odwagi, żeby wyjść z inicjatywą. Brakuje też świadomości, że to świat kreowany głównie słowem (tj. jeśli napiszę, że uderzyłem @"Ametyst Faradobus" to on powinien odpisać czy mi oddaje czy idzie na policję). Swoją drogą - jakie są szanownej pani poglądy gospodarcze? Bo może coś mam do zaproponowania. |