Forum Republiki Bialeńskiej
Wybór Prezydenta - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html)
+----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej VI Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-57.html)
+----- Wątek: Wybór Prezydenta (/thread-861.html)

Strony: 1 2

Wybór Prezydenta - MvP - 11.05.2014

Mam przyjemność ogłosić państwu radosną nowinę, możemy obalić dyktaturę Swarzewskiego! Przez 24 godziny możemy zgłaszać kandydatów na najważniejsze stanowisko w państwie - Prezydenta Republiki Bialeńskiej. Po zgłaszaniu, co logiczne, przejdziemy do glosowania.

Re: Wybór Prezydenta - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 11.05.2014

Czas obalić tę dyktaturę! Potrzeba nowej świeżości! Zgłaszam za namową Andrzeja siebie na stanowisko prezydenta. Musimy stać się wreszcie prawdziwą Republiką a nie krajem posiadaczy ziemskich. Należy zlikwidować cały ten ustrój szlachecki i powrócić do idei Powstania Marcowego. Parlament należy otworzyć dla wszystkich obywateli a nie dla elit partyjnych. Ograniczyć władzę prezydenta która panuje wszechwładnie w całej Bialenii. Należy dać autonomie wszystkim regionom!

Startuje głównie żeby Andrzej miał kontrkandydata ale nie znaczy to, że nie poważnie biorę swój start.

Re: Wybór Prezydenta - MvP - 12.05.2014

Zgłaszam Andrzeja Swarzewskiego, bo jak widać nikomu się do tej pory nie chciało, a dyktatorowi podlizać się trza. Wink

Re: Wybór Prezydenta - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 12.05.2014

Cytat:Zgłaszam Andrzeja Swarzewskiego, bo jak widać nikomu się do tej pory nie chciało, a dyktatorowi podlizać się trza. Wink
A nie za późno?

Cytat:[quote author="MvP"]Zgłaszam Andrzeja Swarzewskiego, bo jak widać nikomu się do tej pory nie chciało, a dyktatorowi podlizać się trza. Wink
A nie za późno?[/quote]
Jeśli dobrze obsługuję zegarek i nie mam sklerozy to ogłosiłem 24 godzinne zgłąszanie, a więc jeszcze godzina ponad?

Re: Wybór Prezydenta - AndrzejSwarzewski - 12.05.2014

Potwierdzam kandydaturę. Choć też wolałbym, żeby było za późno, bo jak czytam o dyktaturze typu sarmackiego, to aż mi się odechciewa cokolwiek robić w tym kraju.

Mi forum pokazuje spóźnienie ale kilka minut nikogo nie zbawiło. Jestem jednak za Republiką a nie Dyktaturą Biurokracji.

Cytat:Mi forum pokazuje spóźnienie ale kilka minut nikogo nie zbawiło. Jestem jednak za Republiką a nie Dyktaturą Biurokracji.

Ale ja o 22:10 ~~ rozpoczynałem zgląsznie, teraz jest 21:40 więc jeszcze jest jego jeszcze ~~30 min. A więc o czym my mówimy? Wybory skończyły się o 22, więc przed tą godziną nie mogłem nic zarządzić.

Cytat:[quote author="Tomasz Rabotowicz"]Mi forum pokazuje spóźnienie ale kilka minut nikogo nie zbawiło. Jestem jednak za Republiką a nie Dyktaturą Biurokracji.

Ale ja o 22:10 ~~ rozpoczynałem zgląsznie, teraz jest 21:40 więc jeszcze jest jego jeszcze ~~30 min. A więc o czym my mówimy? Wybory skończyły się o 22, więc przed tą godziną nie mogłem nic zarządzić.[/quote]
Pewnie mam jakieś błędy z forum po pokazuje mi: wczoraj, o 20:12.

Cytat:[quote author="MvP"][quote author="Tomasz Rabotowicz"]Mi forum pokazuje spóźnienie ale kilka minut nikogo nie zbawiło. Jestem jednak za Republiką a nie Dyktaturą Biurokracji.

Ale ja o 22:10 ~~ rozpoczynałem zgląsznie, teraz jest 21:40 więc jeszcze jest jego jeszcze ~~30 min. A więc o czym my mówimy? Wybory skończyły się o 22, więc przed tą godziną nie mogłem nic zarządzić.[/quote]
Pewnie mam jakieś błędy z forum po pokazuje mi: wczoraj, o 20:12.[/quote]

A mi pokazuje że twój post jest z dziś z godziny 20:38 Smile SmileSmile
Zegar jest za trudny w obsłudze dla tego skryptu forum.

Re: Wybór Prezydenta - Ronon Dex - 12.05.2014

Wg mojego ustawienia czasu Forum wychodzi, że ogłoszenie o zgłaszaniu kandydatów nastąpiło 21.12:

[attachment=2:1rsiseik]<!-- ia2 Clipboard01.jpg<!-- ia2 [/attachment:1rsiseik]

Zgłoszenie kandydatury Andrzeja o 19.55:

[attachment=1:1rsiseik]<!-- ia1 Clipboard02.jpg<!-- ia1 [/attachment:1rsiseik]

Potwierdzenie kandydatury przez zainteresowanego o 20.09:

[attachment=0:1rsiseik]<!-- ia0 Clipboard03.jpg<!-- ia0 [/attachment:1rsiseik]

A więc wszystko odbyło się w ustalonym limicie 24 godzin. Bez względu zresztą na to jak ma się ustawiony czas Forum to i tak godziny nadania postów nie przekraczają 24 godzin (jeżeli zmieni się ustawienie czasu, to zmienią się też godziny w starych postach). Bez znaczenia jest zatem jak się ten forumowy zegar ustawi.

A u mnie, że o 22:12.

Jako marszałek sejmu zarządzam EOT. Każde następne wspomnienie o tym off topicu będzie karane grzywną. Proszę przejść do głosowania.

Oddaję głos na Andrzeja Swarzewskiego.

Własnie sie zorientowałem że nie ogłosiłem wyborów choć pamiętam dobrze jak pisałem posta, no ale no cóż.
Zgłoszono 2 kandydatury:
Tomasza Rabotowicza z KP Nasza Demokracja
Andrzeja Swarzewskiego z KP Jedna Bialenia

Głosowanie potrwa do czwartku 15 maja, do godziny 19:00.

W związku z tym, że Prezes Partii ogłosił dyscyplinę partyjną głosuję bez przekonania na swoją kandydaturę.

W takim razie aby formalności stało się zadość (wcześniej uznałem stwierdzenie "Proszę przejść do głosowania" za ogłoszenie głosowania) i oddać głos po ogłoszeniu głosowania napiszę jeszcze raz:

Oddaję głos na Andrzeja Swarzewskiego.

Re: Wybór Prezydenta - Maciej Kamiński - 13.05.2014

Głosuję na Tomasza.

Re: Wybór Prezydenta - MvP - 13.05.2014

Głosuje na Andrzeja.

Re: Wybór Prezydenta - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 13.05.2014

Głosuje na kandydata ND.