![]() |
|
Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Wysoka Komisja Nadzoru Finansowego (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-102.html) +---- Dział: Trójkątny Pokój (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-110.html) +---- Wątek: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości (/thread-8651.html) |
Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Antoni Kacper Burbon-Conti - 24.12.2017 Wysoka Komisjo,
przedstawiam projekt rozporządzenia, które ma na celu ustalenie sposobu prowadzenia księgowości przedsiębiorstw. Proszę zgłaszać wszelkie uwagi i propozycje. Z góry przepraszam za okres, w jakim to publikuję, ale za to daję więcej czasu na wypowiedzenie się na ten temat. Przepraszam również za chwilową przerwę w pracy, ale okres przedświąteczny dał się we znaki.
Cytat: RE: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Antoni Kacper Burbon-Conti - 25.12.2017 Jeżeli nie ma żadnych uwag, możemy przejść do głosowania. @"Tadeusz Krasnodębski" @"Bajtuś" @"Sheldon Anszlus Lovelace" ZA RE: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Tadeusz Krasnodębski - 25.12.2017 Nawet nie zdążyłem przeczytać. Są Święta. Wstrzymajmy się proszę z kończenie debaty. RE: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Antoni Kacper Burbon-Conti - 25.12.2017 To jest tak krótkie i mało istotne, że nie uważam, aby wywoływało jakieś kontrowersje i potrzebowało długiej debaty, więc jeżeli nie pojawią się żadne propozycje poprawek, dzisiaj wieczorem zaczynamy głosowanie. RE: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Antoni Kacper Burbon-Conti - 25.12.2017 Więc zapraszam do głosowania. Ja głos oddałem już wcześniej. @"Bajtuś" @"Sheldon Anszlus Lovelace" RE: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Tadeusz Krasnodębski - 26.12.2017 Wstrzymuję się. RE: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Bajtuś - 26.12.2017 Ja jednak ma parę uwag w sprawie nazewnictwa w sprawozdaniu finansowym. Sprawozdanie finansowe nr xx za okres od xx do xx Konto bankowe: 1. Stan konta w pierwszym dniu okresu rozliczeniowego: 2. Stan konta na koniec okresu rozliczeniowego: 3. Kwota operacji w okresie rozliczeniowym: (2-1) Obroty w okresie rozliczeniowym: 1. Wpływy: (ze sprzedaży oraz innych źródeł, podać łączną wartość) 2. Wydatki: (z kupna, wynagrodzeń, odprowadzonego podatku (za poprzedni okres), podać łączną wartość) 3. Zysk/Strata: (1-2) Podatki: Podatek w okresie rozliczeniowym do zapłacenia w następnym okresie: Wynagrodzenia: Lista wszystkich pracowników, wysokości ich wynagrodzeńoraz okres zatrudnienia (w procentach): Aktualnie trwające umowy umowy (podać aktywne linki zawartych umów): RE: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Antoni Kacper Burbon-Conti - 26.12.2017 Ponieważ rozpoczęło się już głosowanie nad projektem, uznajmy to jako zgłoszoną poprawkę, nad którą będziemy głosować oddzielnie. Są to trafne uwagi, więc mój głos: ZA poprawką RE: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Tadeusz Krasnodębski - 26.12.2017 ZA poprawką. RE: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Bajtuś - 26.12.2017 za poprawką RE: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Antoni Kacper Burbon-Conti - 26.12.2017 @"Bajtuś" Teraz jeszcze zauważyłem, że nie oddałeś głosu co do projektu. RE: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Bajtuś - 26.12.2017 za RE: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Sheldon Anszlus Lovelace - 27.12.2017 2x ZA RE: Projekt rozporządzenia WKNF ws. ustalenia sposobu prowadzenia księgowości - Antoni Kacper Burbon-Conti - 27.12.2017 Rozporządzenie przyjęte. Zaraz publikuję. |