![]() |
|
PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html) +---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html) +----- Dział: Zgromadzenie Ludowe VIII kadencji (Parlament Republiki Bialeńskiej XXXIII kadencji) (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-327.html) +----- Wątek: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji (/thread-8723.html) |
PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Hewret von Thorn - 02.01.2018 Cytat: /-/ Hewret von Thorn /-/ Paweł Karol Medyceusz Zep /-/ Antoni Kacper Burbon-Conti /-/ Sheldon Anszlus Lovelace /-/ Eddard Noqtern /-/ Bajtuś Zgłaszam autopoprawkę dodającą kolejny artykuł do w/w projektu ustawy, lecz do osobnego przegłosowania: Cytat: Wysoka Izbo! Po zebraniu wymaganej liczby podpisów obywateli do inicjatywy ustawodawczej, chciałbym przedstawić Państwu projekt ustawy o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji. Do stworzenia tego krótkiego, aczkolwiek wspaniałego projektu natchnął mnie doktor Witt, który słusznie zauważył, że w Królestwie Santery najprawdopodobniej bawi się jedna osoba. Do niedawna pamiętamy wielką aferę związaną z Al-Rajnem oraz aktywnością selekcjonerów w MUP. Ówczesne władze Unii Piłkarskiej wykazały, że wszyscy selekcjonerzy drużyn piłkarskich krajów Al-Rajnu to jedna i ta sama osoba. Dowody były niezbite. Większość obywateli mikroświata czuła się poruszona i słusznie - oszukana przez tak długi okres czasu przez tak naprawdę garstkę osób. Oczywiście trendy w mikronacjach są jasne - nie godzimy się na tworzenie kilku tożsamości w jednym miejscu. O tym samym stanowią przepisy Republiki Bialeńskiej, vide przewidziana sankcja w Kodeksie Karnym za posługiwanie się więcej, niż jedną tożsamością w granicach Bialenii. Niniejszy projekt ma pokazać, że Republika Bialeńską w ogóle nie akceptuje takiego zachowania i że władze Bialenii nie godzą się na oszustwa, i na takie działanie, a tym samym - władze Republiki są stałe w swoich działaniach i postanowieniach. Jeśli chodzi o uzasadnienie autopoprawki - uważam, że wszyscy i zawsze powinniśmy trzymać się ustalonych zasad i są pewne elementarne rzeczy, których nie można pominąć. Sprawy wymienione w literach b) i f) zmienianej ustawy uważam za te właśnie elementarne przedmioty, dzięki którym dany organizm możemy uznać w pełni za "mikronację". Norma ta stabilizuje politykę zagraniczną wobec innych wirtualnych państw i nie pozwoli na przypadkowa zawirowania spowodowane prywatnym interesem. Dziękuję za uwagę RE: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Maciej Kamiński - 03.01.2018 Debata potrwa trzy doby. Dziś nie będę się odnosił, mam za mało czasu. RE: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Hewret von Thorn - 04.01.2018 Jestem ciekaw opinii Posłów.
RE: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Maciej Kamiński - 04.01.2018 O ile ktoś jakąś przedstawi... Łokej, moja opinia - w artykule 2a jako obowiązkowe paragrafy wpisałbym b i f, a nie a i f, patrząc po tym, jaką burzliwą dyskusję wzbudził onegdaj traktat ze Slawonią. Moja pokrywająca się z zaproponowanym brzmieniem wizja została uznana za potencjalnie szkodliwą. A, i przy okazji: Cytat:Zmienia się treść lit. a art. 1 na następującą:Tak, żeby wykreślić pozostałości po dawnym porządku prawnym w kwestii obywatelstw.Cytat:a) Posiada stałą liczbę aktywnych obywateli (przez takowych rozumie się osoby o statusie obywatela w danej mikronacji, które wyczerpują bialeńskie kryteria zachowania uzyskanego obywatelstwa), nie mniejszą niż 3, RE: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Hewret von Thorn - 04.01.2018 (04.01.2018, 22:05:14)Maciej Kamiński napisał(a): burzliwą dyskusję wzbudził onegdaj traktat ze Slawonią Ano pamiętam. Odnośnie lit. b), to w sumie racja. Leblandii przecież nie uznajemy. Nanieść w autopoprawce? RE: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Maciej Kamiński - 04.01.2018 Nanieś. RE: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Hewret von Thorn - 04.01.2018 Gotowe. RE: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Frederick Hufflepuff - 06.01.2018 Nie mam zastrzeżeń, Wysoka Izbo. RE: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Maciej Kamiński - 06.01.2018 Przechodzimy do głosowania. Przedmiotami są projekt w wersji podstawowej z postu otwierającego i moja poprawka z postu czwartego. Dwa razy ZA. RE: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Frederick Hufflepuff - 06.01.2018 2x ZA RE: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Bajtuś - 07.01.2018 2 x za RE: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Iwan Pietrow - 08.01.2018 Głosuję dwukrotnie ZA. RE: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Maciej Kamiński - 08.01.2018 No to w związku z redukcją składu mamy komplet. Zamykam głosowanie. Przeszła wersja ostateczna. Konduktorze łaskawy? RE: PU o zmianie ustawy o kryteriach uznawania innych mikronacji - Tadeusz Krasnodębski - 08.01.2018 (-) T. Krasnodębski |