![]() |
|
Bialeński Związek Wędkarski - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Gospodarka (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-7.html) +--- Dział: Instytucje pozarządowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-231.html) +---- Dział: Bialeński Związek Wędkarski (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-332.html) +---- Wątek: Bialeński Związek Wędkarski (/thread-8899.html) Strony:
1
2
|
Bialeński Związek Wędkarski - Ametyst Faradobus - 02.02.2018 Wspominałem też o arcywrogu mojego starego czyli Polskim Związku Wędkarskim. Stał się on kompletną obsesją ojca i jak np. w telewizji mówią, że gdzieś był trzęsienie ziemi to stary zawsze mamrocze pod nosem, że powinni w końcu coś o tych skurwysynach z PZW powiedzieć. Gazety niewędkarskie też przestał czytać bo miał ból dupy, że o wędkarstwie polskim ani aferach w PZW nic się nie pisze.
Anon, Mój stary to fanatyk wędkarstwa
Moi Drodzy, już jakiś czas temu padła z moich czcigodnych ust inicjatywa powołania Bialeńskiego Związku Wędkarskiego. Jak można się domyślić z nazwy byłoby to stowarzyszenie grupujące fanatyków wędkarstwa, ale nie tylko. Oprócz parodiowania agursko-santerskich zawodów w wyciąganiu... w łowieniu ryb (tóre jak wiadomo zawierają fosfor i jeśli się dostaniecie na studia to zapewne dlatego, że jedliście je od małego) BZW byłoby mafią, lożą trzęsącą światem, a w szczególności Republiką, wpływającą na rząd i inne instytucje z tylnego siedzenia. W związku z tym byłoby organizacją elitarną, co w warunkach wirutalnych nie jest aż takim ograniczeniem, bo większość obywateli RP należy i tak do kasty rządzącej. Aby założyć Związek potrzeba jakichś, najlepiej wybitnych, członków. Czy są wśród Was zainteresowani? RE: Bialeński Związek Wędkarski - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 03.02.2018 Jeden duchowny się przyda. Wszak rzadzilem już kiedyś prawie całym światem. RE: Bialeński Związek Wędkarski - Maciej Kamiński - 03.02.2018 Na sztrąd! RE: Bialeński Związek Wędkarski - Maciej Kamiński - 04.02.2018 Dobra, to kto chce statut napisać? Bo chciałbym, żeby to było zarejestrowane w momencie, kiedy będę zlecenie rządowe na ewidencję zrzeszeń wykonywał. RE: Bialeński Związek Wędkarski - Ametyst Faradobus - 04.02.2018 Ja mogę. RE: Bialeński Związek Wędkarski - Maciej Kamiński - 04.02.2018 Łokej. Tylko nie zapomnij punktu mówiącego o tym, że niedostatecznie zarybiamy i kradniemy. RE: Bialeński Związek Wędkarski - Ametyst Faradobus - 06.02.2018 Cytat: Proponuję coś takiego. Przydałoby się też jakieś logo. RE: Bialeński Związek Wędkarski - Maciej Kamiński - 06.02.2018 [ATTACHMENT NOT FOUND] RE: Bialeński Związek Wędkarski - Antoni Kacper Burbon-Conti - 06.02.2018 Kunszt malarski.
RE: Bialeński Związek Wędkarski - Maciej Kamiński - 06.02.2018 To dzieło wymagało dużej ilości poświęconego czasu. Rozmyślnie kreśląc, zużyłem dobre siedem minut, żeby nadać mu ostatecznego kształtu. RE: Bialeński Związek Wędkarski - Ametyst Faradobus - 06.02.2018 Myślę, że śmiało możemy je zaakceptować. To kto oprócz Macieja i mnie chce zostać członkiem-założycielem naszej mafii loży? Jest też taka opcja, że jako Minister Oświecenia powołam BZW jako organizację państwową, ale to chyba nie ma sensu. RE: Bialeński Związek Wędkarski - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 06.02.2018 Ja... Dam rotryjskie złoto. RE: Bialeński Związek Wędkarski - Sheldon Anszlus Lovelace - 07.02.2018 Ja się zgłaszam, jako że mam wtyki w KRI to mogę się przydać
RE: Bialeński Związek Wędkarski - Maciej Kamiński - 07.02.2018 Czyli... Czekamy jeszcze czy lecieć już z tym do okienka rejestracyjnego? RE: Bialeński Związek Wędkarski - Hewret von Thorn - 07.02.2018 Tylko BZW oznacza... Bialeński Związek Wolnomularstwa. Czyżby nowi masoni pod przykrywką "wędkarzy"? RE: Bialeński Związek Wędkarski - Ametyst Faradobus - 07.02.2018 (07.02.2018, 19:39:21)Maciej Kamiński napisał(a): Czyli... Czekamy jeszcze czy lecieć już z tym do okienka rejestracyjnego? Może się podpiszmy? (-) Ametyst (07.02.2018, 20:23:14)Hewret von Thorn napisał(a): Tylko BZW oznacza... Bialeński Związek Wolnomularstwa. Czyżby nowi masoni pod przykrywką "wędkarzy"? Dokładnie tak. RE: Bialeński Związek Wędkarski - Maciej Kamiński - 07.02.2018 (-) Maciej Kamiński. (07.02.2018, 20:23:14)Hewret von Thorn napisał(a): Tylko BZW oznacza... Bialeński Związek Wolnomularstwa. Czyżby nowi masoni pod przykrywką "wędkarzy"?I się domyślił, skubany. RE: Bialeński Związek Wędkarski - Sheldon Anszlus Lovelace - 07.02.2018 (-) Sheldon Anszlus Lovelace (07.02.2018, 22:25:40)Maciej Kamiński napisał(a):To już wiemy kto pierwszy zginie z rąk BZW.(07.02.2018, 20:23:14)Hewret von Thorn napisał(a): Tylko BZW oznacza... Bialeński Związek Wolnomularstwa. Czyżby nowi masoni pod przykrywką "wędkarzy"?I się domyślił, skubany. RE: Bialeński Związek Wędkarski - Antoni Kacper Burbon-Conti - 07.02.2018 (07.02.2018, 22:33:36)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a): To już wiemy kto pierwszy zginie z rąk BZW. Chyba jakiś artykuł KK by się na to znalazł.
RE: Bialeński Związek Wędkarski - Maciej Kamiński - 07.02.2018 Nie wydaje mi się, żeby nazbyt dobre zdolności dedukcyjne podlegały karze, ale przyjrzę się, może coś możliwego do podciągnięcia znajdziemy. |