Forum Republiki Bialeńskiej
Powitanie - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-68.html)
+---- Wątek: Powitanie (/thread-9018.html)

Strony: 1 2

Powitanie - Elżbieta Kaczmarek - 18.02.2018

Dzień dobry. Miło mi poznać Republikę Bialeńską. Trafiłam tutaj z wątku na Vision Lighthouse, zainteresowana innym typem spędzania czasu niż klasyczne "PBF". 
W całej zabawie z mikronacjami jestem "zielona", w zeszłym roku coś próbowałam, ale trafiłam do martwego miejsca, więc szybko się zawinęłam. 
Z zainteresowań to ogólnie pojęta sztuka i wyraz artystyczny, a także polityka i podróże.

RE: Powitanie - Octavia Mills - 18.02.2018

Witamy serdecznie.

RE: Powitanie - Tadeusz Krasnodębski - 18.02.2018

Dzień dobry! Smile

Mam nadzieję, że przedstawicielce płci pięknej spodoba się w naszym specyficznym uniwersum. Zachęcam do szeroko pojętego rozwoju - w mikronacjach każdy może zostać każdym, zatem sztuka, podróże i polityka mogą być Twoimi głównymi działaniami w Bialenii. Smile

Poza tym zapraszam serdecznie na studia na naszym Uniwersytecie. W razie pytań - służę pomocą!

RE: Powitanie - AndrzejSwarzewski - 18.02.2018

Witam Panią serdecznie. Smile
W razie jakichkolwiek pytań, proszę je śmiało zadawać, każdy z nas kiedyś zaczynał.
Jeśli jest pani zainteresowana polityką, to zachęcam do zapoznania się z działalnością Bialeńskiej Partii Odrodzenia Dżamahiriji. Smile

RE: Powitanie - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 18.02.2018

(18.02.2018, 14:28:09)Elżbieta Kaczmarek napisał(a): Z zainteresowań to ogólnie pojęta sztuka i wyraz artystyczny, a także polityka i podróże.

Warto zatem otworzyć galerię swoich prac i zorganizować wernisaż Smile

RE: Powitanie - Antoni Kacper Burbon-Conti - 18.02.2018

Dzień dobry!

Witam w Republice Bialeńskiej! Jeżeli chciałabyś z nami zostać na dłużej, zachęcam do złożenia wniosku o uzyskanie obywatelstwa. I standardowo - gdybyś miała jakieś pytania, możesz śmiało pytać. Naród bialeński oprócz chwalenia się zieloną trawą, potrafi również doskonale pomagać! Wink

RE: Powitanie - Hewret von Thorn - 18.02.2018

Witam w krainie zielonej trawy!

[Obrazek: zielona-trawa,-park,-zachod-slonca-za-dr...154738.jpg]

RE: Powitanie - Elżbieta Kaczmarek - 18.02.2018

(18.02.2018, 14:31:26)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Poza tym zapraszam serdecznie na studia na naszym Uniwersytecie. W razie pytań - służę pomocą!
Studia na uniwersytecie w mikronacji? Jak to wygląda?

(18.02.2018, 14:31:33)AndrzejSwarzewski napisał(a): Jeśli jest pani zainteresowana polityką, to zachęcam do zapoznania się z działalnością Bialeńskiej Partii Odrodzenia Dżamahiriji. Smile
Wkrótce zapoznam się z Konwencją Założycielską, zatem być może wkrótce będę pisała z pytaniami do Pana.

(18.02.2018, 14:32:40)LesterNowowicki napisał(a):
(18.02.2018, 14:28:09)Elżbieta Kaczmarek napisał(a): Z zainteresowań to ogólnie pojęta sztuka i wyraz artystyczny, a także polityka i podróże.

Warto zatem otworzyć galerię swoich prac i zorganizować wernisaż Smile
Świetny pomysł, zastanowię się nad tym jak tylko zapoznam się z informacjami w Wolnogradzkim Domu Kultury.

RE: Powitanie - Richard Zimmermann - 18.02.2018

Witam Panią w Bialenii.

RE: Powitanie - Michael Wolferine - 18.02.2018

Czołem.

(18.02.2018, 15:15:22)Elżbieta Kaczmarek napisał(a): Studia na uniwersytecie w mikronacji? Jak to wygląda?

W dużej mierze zależy to od uczelni. U nas, na Uniwersytecie Bialeńskim, stawiamy na pracę odtwórczą. Żadnych egzaminów czy kolokwiów. Studenci sami wybierają sobie kierunek i przygotowują pracę magisterską - może to być wykład, projekt, prezentacja, badanie opinii publicznej czy po prostu rozprawa naukowa. Na tej podstawie nadawane są tytuły.

RE: Powitanie - Maciej Kamiński - 18.02.2018

Witam serdecznie na ziemi dzieci powstania marcowego.

RE: Powitanie - Ametyst Faradobus - 18.02.2018

Szczęśćboże.

RE: Powitanie - Hewret von Thorn - 18.02.2018

@"Elżbieta Kaczmarek"
Zachęcam do ustawienia awatara, obowiązuje dowolność - może być całkiem abstrakcyjny albo przedstawiać cząstkę jakiegoś "Ja" prawdziwego. Tongue

RE: Powitanie - Antoni Kacper Burbon-Conti - 18.02.2018

Ja proponuję podkreślić, że jesteś jedną z dwóch kobiet w Bialenii! Tongue

RE: Powitanie - Ametyst Faradobus - 18.02.2018

Jak na polibudzie.

(18.02.2018, 20:07:21)Hewret von Thorn napisał(a): @"Elżbieta Kaczmarek"
Zachęcam do ustawienia awatara, obowiązuje dowolność - może być całkiem abstrakcyjny albo przedstawiać cząstkę jakiegoś "Ja" prawdziwego. Tongue
Już mam jakąś twarzyczkę, także no Big Grin

W sumie zjawisko małej ilości kobiet na części tekstówek jest dość naturalne i zwyczajne, można do tego przywyknąć.

RE: Powitanie - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 18.02.2018

(18.02.2018, 21:37:48)Elżbieta Kaczmarek napisał(a):
(18.02.2018, 20:07:21)Hewret von Thorn napisał(a): @"Elżbieta Kaczmarek"

W sumie zjawisko małej ilości kobiet na części tekstówek jest dość naturalne i zwyczajne, można do tego przywyknąć.

Niektórzy nie mogą się przyzwyczaić, więc w myśl zasady, że w mikronacji możesz być kim chcesz zostają kobietami Big Grin

(18.02.2018, 21:38:34)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): Avatar to Twoje dzieło?
Nie, chociaż prywatnie lubię szaleć z kolorem włosów. Jeśli chodzi o twórczość to jestem miłośnikiem ołówka w różnych kombinacjach.

(18.02.2018, 21:39:55)LesterNowowicki napisał(a):
(18.02.2018, 21:37:48)Elżbieta Kaczmarek napisał(a):
(18.02.2018, 20:07:21)Hewret von Thorn napisał(a): @"Elżbieta Kaczmarek"

Niektórzy nie mogą się przyzwyczaić, więc w myśl zasady, że w mikronacji możesz być kim chcesz zostają kobietami Big Grin
Rozumiem Big Grin ale mi do klasycznego trapa zbyt daleko.