Forum Republiki Bialeńskiej
Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html)
+--- Dział: Uniwersytet Bialeński (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-133.html)
+---- Dział: Instytut Wsparcia Nowicjuszy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-357.html)
+---- Wątek: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy (/thread-9086.html)

Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Tadeusz Krasnodębski - 22.02.2018

[official2]
[Obrazek: ?url=i.imgur.com%2FexmkNWh.png]

Instytut Wsparcia Nowicjuszy
poszukuje pracowników!

Instytut Wsparcia Nowicjuszy jest organem Uniwersytetu Bialeńskiego powołanym przez Senat Uniwersytetu Bialeńskiego 21 lutego 2018 roku. Do jego zadań należy między innymi:
  • tworzenie poradników dotyczących funkcjonowania oraz historii Bialenii i Pollinu przeznaczonych dla nowych i powracających mikronautów,
  • wspieranie nowych i powracających mikronautów dobrą radą i wskazówkami,
  • ułatwianie uzyskania obywatelstwa oraz doradzanie w kwestiach prawnych i administracyjnych,
  • witanie nowych mieszkańców oraz gości Republiki Bialeńskiej,
  • wysyłanie spersonalizowanych wiadomości powitalnych z odnośnikami do najważniejszych miejsc, dokumentów i artykułów w Bialenii.
W Instytucie działają mentorzy, którzy powoływani są spośród zaangażowanych i doświadczonych Bialeńczyków. Wspólnie realizują zadania Insytutu oraz obradują nad ułatwianiem poruszania się po Republice najmłodszym mieszkańcom Pollinu. Aby jak najlepiej sprawdzać się w swojej roli, mentorzy posiadają dostęp do utajnionego działu i pełne wsparcie ze strony władz uczelni.

Na czele Instytutu stoi Dyrektor - osoba mianowana na to stanowisko przez Rektora Uniwersytetu Bialeńskiego. Dyrektor nadzoruje pracę mentorów i ustala główne kierunki rozwoju Instytutu. Z uwagi na odpowiedzialność, jaka spoczywa na tej osobie, Dyrektor jest pracownikiem naukowym Uniwersytetu - co daje mu możliwość uczestniczenia w debatach kadry profesorskiej w zamkniętym dla osób postronnych pomieszczeniu, wpływania na losy uczelni poprzez głosowania senackie oraz pobierania dodatkowej pensji należącej się asystentom, doktorom i profesorom zatrudnionym na UB.

Obecnie Instytut Wsparcia Nowicjuszy poszukuje:
  • jednego Dyrektora Instytutu,
  • dowolnej liczby mentorów Instytutu.
Osoby zainteresowane pracą w organie proszone są o zgłaszanie się w tym miejscu. Zapraszamy do współpracy!
[/official2]

RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Severino Castiglioni - 22.02.2018

Szczerze to ja nie widzę potrzeby. Mikronacje są proste jak drut. Jak ktoś się nie orientuje, to znaczy, że nie umie czytać ze zrozumieniem.

RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Michael Wolferine - 22.02.2018

Czasem trudno oswoić się z nowym forum, a warto mieć poradnik pod ręką, gdy nie wie się, co zrobić w danej sytuacji. Mógłbym zostać mentorem.

RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Severino Castiglioni - 22.02.2018

(22.02.2018, 09:45:17)Michael Wolferine napisał(a): Czasem trudno oswoić się z nowym forum, a warto mieć poradnik pod ręką, gdy nie wie się, co zrobić w danej sytuacji. Mógłbym zostać mentorem.

Jesteś dowodem na to, że zaaklimatyzować się jest bardzo łatwo. Smile

RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Sheldon Anszlus Lovelace - 22.02.2018

(22.02.2018, 00:53:57)Paweł Karol Medyceusz Zep napisał(a): Szczerze to ja nie widzę potrzeby. Mikronacje są proste jak drut. Jak ktoś się nie orientuje, to znaczy, że nie umie czytać ze zrozumieniem.

Jeśli się nie miało z tym nigdy wcześniej styczności, to ciężko ogarnąć co to w ogóle jest. Tobie wydaje się to łatwe, bo wiesz co trzeba robić, postaw się z drugiej strony gdzie nie wiesz co możesz co nie i skąd ktoś bierze jakie informacje.

(22.02.2018, 10:42:57)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a):
(22.02.2018, 00:53:57)Paweł Karol Medyceusz Zep napisał(a): Szczerze to ja nie widzę potrzeby. Mikronacje są proste jak drut. Jak ktoś się nie orientuje, to znaczy, że nie umie czytać ze zrozumieniem.

Jeśli się nie miało z tym nigdy wcześniej styczności, to ciężko ogarnąć co to w ogóle jest. Tobie wydaje się to łatwe, bo wiesz co trzeba robić, postaw się z drugiej strony gdzie nie wiesz co możesz co nie i skąd ktoś bierze jakie informacje.

Trochę racji Ci przyznam. Ja do Rotrii (pierwszej mojej mikronacji) trafiłem w sierpniu 2014. Ale kilka lat wcześniej odbiłem się, bo wszystko wydawało mi się za skomplikowane. Lecz może to specyfika Rotrii. Smile

RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Michael Wolferine - 22.02.2018

(22.02.2018, 10:25:16)Paweł Karol Medyceusz Zep napisał(a):
(22.02.2018, 09:45:17)Michael Wolferine napisał(a): Czasem trudno oswoić się z nowym forum, a warto mieć poradnik pod ręką, gdy nie wie się, co zrobić w danej sytuacji. Mógłbym zostać mentorem.

Jesteś dowodem na to, że zaaklimatyzować się jest bardzo łatwo. Smile
Jestem też Profesorem Niczego, a zostałem nim nigdy. A ogólnie to miałem styczność z Ardemią pierwszy raz, więc już wiedziałem co trzeba najpierw. Niektórzy nie wiedzą.

RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Elżbieta Kaczmarek - 22.02.2018

Moja rada jako kogoś, to tutaj stawia pierwsze praktyczne kroczki w mikronacjach.
Jeśli chcecie poszerzyć grono odbiorów poza wyjadaczy i rotację między innymi mikronacjami, to takie poradniki byłyby jak najbardziej przydatne. To taka moja mała sugestia.

RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Tadeusz Krasnodębski - 22.02.2018

Że poradniki się przydadzą, wątpliwości nie mam. Dlatego zachęcam do dołączania do Instytutu. Wspólnymi siłami opracujemy naprawdę dobre materiały. Smile

Michael, super! Powołam wszystkich hurtowo.

RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Antoni Kacper Burbon-Conti - 22.02.2018

Sam chętnie bym się zgłosił, jednak chyba nie starczyłoby mi już czasu na spacery po Placu Zielonym.. na moją pomoc i tak możecie liczyć. Smile

RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Tadeusz Krasnodębski - 25.02.2018

Już jutro powołam mentorów, zatem to ostatni moment, aby się zgłosić. Zachęcam w szczególności najbardziej doświadczonych Bialeńczyków, a także gości zza granicy - wszak poradniki dotyczyć będą też Pollinu ogólnie. Przypominam również, że wciąż nie mamy Dyrektora.

RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Sheldon Anszlus Lovelace - 15.03.2018

Jak wygląda sytuacja? Myślę, że mógłbym pomóc, chociaż doświadczenia i znajomości historii Pollinu brak.

RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 15.03.2018

(15.03.2018, 21:45:58)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a): chociaż doświadczenia i znajomości historii Pollinu brak.

To ja mam ciut odwrotnie. Pollin ok, Bialenia do niedawna była dla mnie jakąś yoyonacją Swarzewskiego (mówię o widoku z mojej perspektywy, a nie stanie faktycznym, także no offence).

RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Antoni Kacper Burbon-Conti - 16.03.2018

(15.03.2018, 21:45:58)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a): Jak wygląda sytuacja? Myślę, że mógłbym pomóc, chociaż doświadczenia i znajomości historii Pollinu brak.

Historia nie jest w Instytucie priorytetem, w moim mniemaniu.

@"Tadeusz Krasnodębski"