![]() |
|
Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Uniwersytet Bialeński (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-133.html) +---- Dział: Instytut Wsparcia Nowicjuszy (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-357.html) +---- Wątek: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy (/thread-9086.html) |
Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Tadeusz Krasnodębski - 22.02.2018 [official2] ![]() Instytut Wsparcia Nowicjuszy poszukuje pracowników! Instytut Wsparcia Nowicjuszy jest organem Uniwersytetu Bialeńskiego powołanym przez Senat Uniwersytetu Bialeńskiego 21 lutego 2018 roku. Do jego zadań należy między innymi:
Na czele Instytutu stoi Dyrektor - osoba mianowana na to stanowisko przez Rektora Uniwersytetu Bialeńskiego. Dyrektor nadzoruje pracę mentorów i ustala główne kierunki rozwoju Instytutu. Z uwagi na odpowiedzialność, jaka spoczywa na tej osobie, Dyrektor jest pracownikiem naukowym Uniwersytetu - co daje mu możliwość uczestniczenia w debatach kadry profesorskiej w zamkniętym dla osób postronnych pomieszczeniu, wpływania na losy uczelni poprzez głosowania senackie oraz pobierania dodatkowej pensji należącej się asystentom, doktorom i profesorom zatrudnionym na UB. Obecnie Instytut Wsparcia Nowicjuszy poszukuje:
[/official2]
RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Severino Castiglioni - 22.02.2018 Szczerze to ja nie widzę potrzeby. Mikronacje są proste jak drut. Jak ktoś się nie orientuje, to znaczy, że nie umie czytać ze zrozumieniem. RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Michael Wolferine - 22.02.2018 Czasem trudno oswoić się z nowym forum, a warto mieć poradnik pod ręką, gdy nie wie się, co zrobić w danej sytuacji. Mógłbym zostać mentorem. RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Severino Castiglioni - 22.02.2018 (22.02.2018, 09:45:17)Michael Wolferine napisał(a): Czasem trudno oswoić się z nowym forum, a warto mieć poradnik pod ręką, gdy nie wie się, co zrobić w danej sytuacji. Mógłbym zostać mentorem. Jesteś dowodem na to, że zaaklimatyzować się jest bardzo łatwo.
RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Sheldon Anszlus Lovelace - 22.02.2018 (22.02.2018, 00:53:57)Paweł Karol Medyceusz Zep napisał(a): Szczerze to ja nie widzę potrzeby. Mikronacje są proste jak drut. Jak ktoś się nie orientuje, to znaczy, że nie umie czytać ze zrozumieniem. Jeśli się nie miało z tym nigdy wcześniej styczności, to ciężko ogarnąć co to w ogóle jest. Tobie wydaje się to łatwe, bo wiesz co trzeba robić, postaw się z drugiej strony gdzie nie wiesz co możesz co nie i skąd ktoś bierze jakie informacje. RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Severino Castiglioni - 22.02.2018 (22.02.2018, 10:42:57)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a):(22.02.2018, 00:53:57)Paweł Karol Medyceusz Zep napisał(a): Szczerze to ja nie widzę potrzeby. Mikronacje są proste jak drut. Jak ktoś się nie orientuje, to znaczy, że nie umie czytać ze zrozumieniem. Trochę racji Ci przyznam. Ja do Rotrii (pierwszej mojej mikronacji) trafiłem w sierpniu 2014. Ale kilka lat wcześniej odbiłem się, bo wszystko wydawało mi się za skomplikowane. Lecz może to specyfika Rotrii.
RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Michael Wolferine - 22.02.2018 (22.02.2018, 10:25:16)Paweł Karol Medyceusz Zep napisał(a):Jestem też Profesorem Niczego, a zostałem nim nigdy. A ogólnie to miałem styczność z Ardemią pierwszy raz, więc już wiedziałem co trzeba najpierw. Niektórzy nie wiedzą.(22.02.2018, 09:45:17)Michael Wolferine napisał(a): Czasem trudno oswoić się z nowym forum, a warto mieć poradnik pod ręką, gdy nie wie się, co zrobić w danej sytuacji. Mógłbym zostać mentorem. RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Elżbieta Kaczmarek - 22.02.2018 Moja rada jako kogoś, to tutaj stawia pierwsze praktyczne kroczki w mikronacjach. Jeśli chcecie poszerzyć grono odbiorów poza wyjadaczy i rotację między innymi mikronacjami, to takie poradniki byłyby jak najbardziej przydatne. To taka moja mała sugestia. RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Tadeusz Krasnodębski - 22.02.2018 Że poradniki się przydadzą, wątpliwości nie mam. Dlatego zachęcam do dołączania do Instytutu. Wspólnymi siłami opracujemy naprawdę dobre materiały. ![]() Michael, super! Powołam wszystkich hurtowo. RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Antoni Kacper Burbon-Conti - 22.02.2018 Sam chętnie bym się zgłosił, jednak chyba nie starczyłoby mi już czasu na spacery po Placu Zielonym.. na moją pomoc i tak możecie liczyć.
RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Tadeusz Krasnodębski - 25.02.2018 Już jutro powołam mentorów, zatem to ostatni moment, aby się zgłosić. Zachęcam w szczególności najbardziej doświadczonych Bialeńczyków, a także gości zza granicy - wszak poradniki dotyczyć będą też Pollinu ogólnie. Przypominam również, że wciąż nie mamy Dyrektora. RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Sheldon Anszlus Lovelace - 15.03.2018 Jak wygląda sytuacja? Myślę, że mógłbym pomóc, chociaż doświadczenia i znajomości historii Pollinu brak. RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 15.03.2018 (15.03.2018, 21:45:58)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a): chociaż doświadczenia i znajomości historii Pollinu brak. To ja mam ciut odwrotnie. Pollin ok, Bialenia do niedawna była dla mnie jakąś yoyonacją Swarzewskiego (mówię o widoku z mojej perspektywy, a nie stanie faktycznym, także no offence). RE: Poszukiwana kadra Instytutu Wsparcia Nowicjuszy - Antoni Kacper Burbon-Conti - 16.03.2018 (15.03.2018, 21:45:58)Sheldon Anszlus Lovelace napisał(a): Jak wygląda sytuacja? Myślę, że mógłbym pomóc, chociaż doświadczenia i znajomości historii Pollinu brak. Historia nie jest w Instytucie priorytetem, w moim mniemaniu. @"Tadeusz Krasnodębski" |