Akt oskarżenia - Guliano Montini - 11.03.2018
Cytat:
AKT OSKARŻENIA
Wolnograd, 11 marca 2018
Dane oskarżyciela: Guliano Giuseppe Montini vel Bertelli
Dane oskarżonych:
1. Paweł Karol Medyceusz Zep
2. Ferdynand Dugosz
3. Sheldon Anszlus Lovelace
Przedmiot aktu oskarżenia:
1. 2. 3. - Art. 50 ust. 1. k.k.
1. 3. - art. 51 k.k.
1. 2. 3. - art. 54 ust 1. i ust. 2. k.k.
3. - art. 55 ust. 1. k.k.
Uzasadnienie:
1. Oskarżony Paweł Medyceusz 11 marca 2018 r. w wątku "Marsz Wolności i Równości" zwrócił się do mnie, Guliano Giuseppe Montiniego vel Bertelliego słowami: "Montini nie jest członkiem Kościoła Rotryjskiego. To wyklęty heretyk." Wypełnił tym samym znamiona występku znieważenia z art. 50 ust. 1 k.k. Przywołując najgorsze obrazy wśród czytających: "To wyklęty heretyk." podżegał do nienawiści na tle religijnym, co bezpośrednio wiąże się z nawoływaniem do popełnienia przestępstwa, które w świetle prawa, jest czynem zabronionym (art. 51 k.k.). Bezpodstawnie próbował wszcząć spór, znieważając moją osobę. Tym samym wyczerpał znamiona czynu zabronionego w świetle art. 54 ust. 1 i ust. 2 k.k.
2. Oskarżony Ferdynand Dugosz 11 marca 2018 r. w wątku "Marsz Wolności i Równości" zwrócił się do mnie, Guliano Giuseppe Montiniego vel Bertelliego słowami: [i]"Panie Montini, proszę skończyć jajcować. [...] Chadza sobie Pan po państwach i wypisuje jakieś bzdury o homoseksualistach. [...] TO jest jawna kpina z własnej tematyki państwa. " Wypełnił tym samym znamiona występku znieważenia z art. 50 ust. 1 k.k. Marsz Wolności i Równości nie był zorganizowany dla żartu, a pan Dugosz głosi złowieszcze kalumnie. Wierutnie kłamie, na co naraża moją osobę oraz inne grupy społeczne, w tym mniejszości seksualne, na poważne zniesławienie i utratę reputacji. Wielokrotnie w swojej wypowiedzi nawiązywał do mniejszości homoseksualnej, którą wyraźnie i pejoratywnie utożsamiał. " Pomijam już takie dziwactwa, jak ksiądz, który jest gejem". Tym stwierdzeniem wypełnił znamiona czynu zabronionego tj. z art. 54 ust. 1. k.k. i okazywał lekceważenie wobec stosunków prawnych poprzez umyślne znieważenie tj. z art. 54 ust. 2. k.k.
3. Oskarżony Sheldon Anszlus Lovelace 11 marca 2018 r. w wątku "Marsz Wolności i Równości" umieścił takie słowa: "Jak ktoś krzyczy jeb@( gejuff to to obraza czy życzenie dobrze?" Wypełnił tym samym znamiona występku znieważenia z art. 50 ust. 1 k.k. Propagował mowę nienawiści, obrażał mniejszości homoseksualne i wyszydzał takie tendencje oraz podżegał do nienawiści, w tym do fizycznego pobicia (słowo jeb*ąć można zdefiniować jako uderzyć). Tym samym popełnił przestępstwo z art. 51 i art. 54 ust. 1 i ust. 2. a używając wulgaryzmów z art. 55 ust. 1. k.k. Ponadto znieważył moją osobę i poczułem się urażony jego wulgarnym stwierdzeniem. Takie sformułowania mogą poważnie naruszyć mój wizerunek, czyli popełnił znamiona czynu zabronionego tj. z art. 50 ust. 1.
W związku z powyższym wnoszę o wszczęcie postępowania karnego.
Materiał dowodowy:
[url=https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thread-9285.html][/url]
/-/ Guliano Giuseppe Montini vel Bertelli
RE: Akt oskarżenia - Sheldon Anszlus Lovelace - 12.03.2018
Jak już pan stosuje akt oskarżenia, to niech pan nie sugeruje że użyłem słowa "jebn*ć", składanie fałszywych oskarżeń też jest karane.
RE: Akt oskarżenia - Ferdynand Dugosz - 13.03.2018
Zakaz wyrażania opinii na temat marszu, to jest walka o równość, a nie cenzura? Jak mi się coś nie podoba, to nie mogę nawet tego skomentować, bo mi pozew się wytoczy?
RE: Akt oskarżenia - Guliano Montini - 14.03.2018
Oczywiście, może pan komentować, ale w sercu. Bredni na temat nas, homoseksualistów, proszę nie przelewać na klawiaturę.
RE: Akt oskarżenia - Ferdynand Dugosz - 16.03.2018
A Pan ma prawo nazywać tutejszy rząd od bezbożników, którzy będą się smażyć w piekle?
RE: Akt oskarżenia - Guliano Montini - 16.03.2018
Drogi Panie, manipulujesz Pan i kłamiesz, szkoda strzepić ryja.
RE: Akt oskarżenia - Antoni Kacper Burbon-Conti - 16.03.2018
Panowie, proponuję zachować powagę, bowiem jest to miejsce obrad sądu. Dziękuję.
|