Forum Republiki Bialeńskiej
Przygotowania do uroczystości 21 marca - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html)
+--- Dział: Siły Zbrojne Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-27.html)
+---- Dział: Dowództwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-261.html)
+----- Dział: Działania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-266.html)
+----- Wątek: Przygotowania do uroczystości 21 marca (/thread-9237.html)

Przygotowania do uroczystości 21 marca - Michael Wolferine - 14.03.2018

[official]

Dowódco Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej,
Żołnierze Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej!

Nadszedł ten czas, by rozpocząć przygotowania do ważnej uroczystości, która odbędzie się 21 marca - rocznicy Powstania Marcowego. Szczególnie cieszymy się, że w ostatnich dniach założono Korpus Reprezentacyjny, który będzie mógł zaprezentować się pierwszy raz na jakimkolwiek wydarzeniu. Zostały już założone odpowiednie tematy, w których pojawią się raporty z przygotowań do tego święta. Będziemy stawiać nacisk szczególnie na przygotowanie Korpusu Reprezentacyjnego, ale również inne jednostki będą przygotowywane.

[/official]

RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Ametyst Faradobus - 14.03.2018

Czy na pewno jest sens rozbijać na tyle wątków? Lepiej poćwiczyć koordynację i spotkać się tutaj.

RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Michael Wolferine - 14.03.2018

Mówiąc "poćwiczyć koordynację" masz na myśli?
@"Ametyst Faradobus"
PS. Wątki, które założyłem, są tylko do spraw formalnych, czyli przeniesienie czy ćwiczenia, żeby się coś działo Smile

RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Michael Wolferine - 16.03.2018

@"Antoni Kacper Burbon-Conti" Jaki jest harmonogram wydarzenia?

RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Antoni Kacper Burbon-Conti - 16.03.2018

(16.03.2018, 08:34:31)Michael Wolferine napisał(a): @"Antoni Kacper Burbon-Conti" Jaki jest harmonogram wydarzenia?

Niebawem Gabinet go ustali, więc dam informację.

RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Ametyst Faradobus - 17.03.2018

Myślę, że mimo wszystko moglibyśmy przygotować już chociaż ogólny plan atrakcji. Proponuję co następuję:

-Defilada - należy wyznaczyć kilka jednostek, reprezentatywnych dla różnych rodzajów sił zbrojnych plus ewentualnie Korpus Reprezentacyjny (chociaż niekoniecznie, bo w defiladzie chodzi o to, aby każdy typ wojsk reprezentował np pułk, a nie kompania), i zorganizować paradę. Myślę, że powinien zająć się tym @"Michael Wolferine".
-Pokaz musztry - mogę to wziąć na siebie, bo i wykonałby go Korpus Reprezentacyjny w jakimś miejscu publicznym jako atrakcję dla mieszkańców. Pokazowi towarzyszyłby występ orkiestry wojskowej oraz pokaz tańca w wykonaniu Zespołu Pieśni i Tańca.
-Zmiana warty - to, o czym już rozmawialiśmy, ale nadal potrzebujemy pomnika. Biorę to również na siebie.

RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Michael Wolferine - 17.03.2018

Czyli załatwiasz pomnik i musztrę?

RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Karol Medycejski - 17.03.2018

Cytat:ale nadal potrzebujemy pomnika

Proponuję nieśmiało swoją skromną osobę na wzór.

Załatwię, możecie mi nawet podesłać jakichś Nieznanych Żołnierzy.

(17.03.2018, 22:23:13)Ametyst Faradobus napisał(a): Załatwię, możecie mi nawet podesłać jakichś Nieznanych Żołnierzy.

A mogą być zamiast tego Wyklęci? No ewentualnie Nieznani Żołnierze Wyklęci.

O, właśnie. Odsłonimy Jaruzelskiego!

(17.03.2018, 22:47:08)Ametyst Faradobus napisał(a): O, właśnie. Odsłonimy Jaruzelskiego!
Odsłonimy zaraz może Stalina. Swarzewskiego lub Kaniewskiego!

Cytat:Swarzewskiego lub Kaniewskiego!

Żadnych zbrodniarzy! No pasarán!

Swarzewskiego nie dam obrażać! Swarzewski zasłużył!

Ale Stalin już ma pomniki, sam kilka widziałem i nawet zrobiłem sobie z nimi zdjęcia.

RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Maciej Kamiński - 21.03.2018

(17.03.2018, 23:37:16)Michael Wolferine napisał(a): Swarzewskiego nie dam obrażać! Swarzewski zasłużył!
Andrzej to już ma pomniki. Nawet sam mu w lennie postawiłem.

RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Michael Wolferine - 21.03.2018

(21.03.2018, 19:48:11)Maciej Kamiński napisał(a):
(17.03.2018, 23:37:16)Michael Wolferine napisał(a): Swarzewskiego nie dam obrażać! Swarzewski zasłużył!
Andrzej to już ma pomniki. Nawet sam mu w lennie postawiłem.
Szóstka należałaby się.