![]() |
|
Przygotowania do uroczystości 21 marca - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Organy i instytucje państwowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-9.html) +--- Dział: Siły Zbrojne Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-27.html) +---- Dział: Dowództwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-261.html) +----- Dział: Działania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-266.html) +----- Wątek: Przygotowania do uroczystości 21 marca (/thread-9237.html) |
Przygotowania do uroczystości 21 marca - Michael Wolferine - 14.03.2018 [official] Dowódco Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej,
Żołnierze Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej! Nadszedł ten czas, by rozpocząć przygotowania do ważnej uroczystości, która odbędzie się 21 marca - rocznicy Powstania Marcowego. Szczególnie cieszymy się, że w ostatnich dniach założono Korpus Reprezentacyjny, który będzie mógł zaprezentować się pierwszy raz na jakimkolwiek wydarzeniu. Zostały już założone odpowiednie tematy, w których pojawią się raporty z przygotowań do tego święta. Będziemy stawiać nacisk szczególnie na przygotowanie Korpusu Reprezentacyjnego, ale również inne jednostki będą przygotowywane. [/official] RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Ametyst Faradobus - 14.03.2018 Czy na pewno jest sens rozbijać na tyle wątków? Lepiej poćwiczyć koordynację i spotkać się tutaj. RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Michael Wolferine - 14.03.2018 Mówiąc "poćwiczyć koordynację" masz na myśli? @"Ametyst Faradobus" PS. Wątki, które założyłem, są tylko do spraw formalnych, czyli przeniesienie czy ćwiczenia, żeby się coś działo
RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Michael Wolferine - 16.03.2018 @"Antoni Kacper Burbon-Conti" Jaki jest harmonogram wydarzenia? RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Antoni Kacper Burbon-Conti - 16.03.2018 (16.03.2018, 08:34:31)Michael Wolferine napisał(a): @"Antoni Kacper Burbon-Conti" Jaki jest harmonogram wydarzenia? Niebawem Gabinet go ustali, więc dam informację. RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Ametyst Faradobus - 17.03.2018 Myślę, że mimo wszystko moglibyśmy przygotować już chociaż ogólny plan atrakcji. Proponuję co następuję: -Defilada - należy wyznaczyć kilka jednostek, reprezentatywnych dla różnych rodzajów sił zbrojnych plus ewentualnie Korpus Reprezentacyjny (chociaż niekoniecznie, bo w defiladzie chodzi o to, aby każdy typ wojsk reprezentował np pułk, a nie kompania), i zorganizować paradę. Myślę, że powinien zająć się tym @"Michael Wolferine". -Pokaz musztry - mogę to wziąć na siebie, bo i wykonałby go Korpus Reprezentacyjny w jakimś miejscu publicznym jako atrakcję dla mieszkańców. Pokazowi towarzyszyłby występ orkiestry wojskowej oraz pokaz tańca w wykonaniu Zespołu Pieśni i Tańca. -Zmiana warty - to, o czym już rozmawialiśmy, ale nadal potrzebujemy pomnika. Biorę to również na siebie. RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Michael Wolferine - 17.03.2018 Czyli załatwiasz pomnik i musztrę? RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Karol Medycejski - 17.03.2018 Cytat:ale nadal potrzebujemy pomnika Proponuję nieśmiało swoją skromną osobę na wzór. RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Ametyst Faradobus - 17.03.2018 Załatwię, możecie mi nawet podesłać jakichś Nieznanych Żołnierzy. RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Karol Medycejski - 17.03.2018 (17.03.2018, 22:23:13)Ametyst Faradobus napisał(a): Załatwię, możecie mi nawet podesłać jakichś Nieznanych Żołnierzy. A mogą być zamiast tego Wyklęci? No ewentualnie Nieznani Żołnierze Wyklęci. RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Ametyst Faradobus - 17.03.2018 O, właśnie. Odsłonimy Jaruzelskiego! RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Michael Wolferine - 17.03.2018 (17.03.2018, 22:47:08)Ametyst Faradobus napisał(a): O, właśnie. Odsłonimy Jaruzelskiego!Odsłonimy zaraz może Stalina. Swarzewskiego lub Kaniewskiego! RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Karol Medycejski - 17.03.2018 Cytat:Swarzewskiego lub Kaniewskiego! Żadnych zbrodniarzy! No pasarán! RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Michael Wolferine - 17.03.2018 Swarzewskiego nie dam obrażać! Swarzewski zasłużył! RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Ametyst Faradobus - 17.03.2018 Ale Stalin już ma pomniki, sam kilka widziałem i nawet zrobiłem sobie z nimi zdjęcia. RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Maciej Kamiński - 21.03.2018 (17.03.2018, 23:37:16)Michael Wolferine napisał(a): Swarzewskiego nie dam obrażać! Swarzewski zasłużył!Andrzej to już ma pomniki. Nawet sam mu w lennie postawiłem. RE: Przygotowania do uroczystości 21 marca - Michael Wolferine - 21.03.2018 (21.03.2018, 19:48:11)Maciej Kamiński napisał(a):Szóstka należałaby się.(17.03.2018, 23:37:16)Michael Wolferine napisał(a): Swarzewskiego nie dam obrażać! Swarzewski zasłużył!Andrzej to już ma pomniki. Nawet sam mu w lennie postawiłem. |