![]() |
|
Inauguracyjne rozdanie pączków - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +---- Dział: Uroczystości (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-222.html) +---- Wątek: Inauguracyjne rozdanie pączków (/thread-9483.html) |
Inauguracyjne rozdanie pączków - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 13.05.2018 Zaraz po zaprzysiężeniu i wygłoszeniu przemówienia w Parlamencie Prezydent wraz z kilkoma osobami z najbliższego otoczenia przyjechał na Plac Zielony, by rozdać Bialeńczykom tradycyjne pączki.
![]() Pączki rozdawały zatrudnione w kancelarii Panie: ![]() Ale i Prezydent osobiście, prowadząc rozmowy z obywatelami i odbierając gratulacje i życzenia na nową kadencję: ![]() RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Hewret von Thorn - 13.05.2018 A mnie tam nurtuje zagadka - czy wraz w wygraną Prezydenta, zaprezentowany kandydat na Wice staje się nim od razu czy potrzebuje powołania? RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 13.05.2018 Omawialiśmy temat ze współpracownikami. Potrzebuje powołania, ale tak jak się zastanawialiśmy... Można by to zmienić. Nawet na zaprzysiężenie. RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Antoni Kacper Burbon-Conti - 13.05.2018 (13.05.2018, 21:23:25)Hewret von Thorn napisał(a): A mnie tam nurtuje zagadka - czy wraz w wygraną Prezydenta, zaprezentowany kandydat na Wice staje się nim od razu czy potrzebuje powołania? No właśnie, bo się zapędziłem i nadałem od razu Michaelowi grupę Wiceprezydenta, ale później jednak wycofałem się z tej decyzji, ale doszedłem do takiego samego pytania, co Ty. W końcu Wice kandyduje razem z Prezydentem. A za pączka dziękuję, pyszne! Widzę, że rozpoczęta przeze mnie tradycja będzie kontynuowana! Super!
RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 13.05.2018 (13.05.2018, 21:26:53)Antoni Kacper Burbon-Conti napisał(a): No właśnie, bo się zapędziłem i nadałem od razu Michaelowi grupę Wiceprezydenta, ale później jednak wycofałem się z tej decyzji, ale doszedłem do takiego samego pytania, co Ty. Ależ z Ciebie służbista... RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Elżbieta Kaczmarek - 13.05.2018 Pobieram pączka! Na znak nowego czasu w republice. Gratuluję zwycięstwa! RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Hewret von Thorn - 13.05.2018 (13.05.2018, 21:25:38)Mardred von Salvepol-Nova Vita napisał(a): Potrzebuje powołania, ale tak jak się zastanawialiśmy... Można by to zmienić. Nawet na zaprzysiężenie. Dopisać ustęp do artykułu 8 OW. RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 13.05.2018 Komu jeszcze pączka? @"Jan Lubomirski-Dostojewski" , @"Tadeusz Krasnodębski" - przecież was widzę!
RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Tadeusz Krasnodębski - 13.05.2018 O tej godzinie mnie nie wolno! RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Michael Wolferine - 13.05.2018 Ej, Mardred, a weź dla mnie zachowaj z kilka, bo mama jest dumna i chce posmakować. RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 13.05.2018 Z zaplecza weź. Nie będziemy przecież mamie żałować. RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Karol Medycejski - 13.05.2018 Pączki nadziane miłością? RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - RCA - 14.05.2018 Trochę anonimowo, a trochę undercover na Placu Zielonym po pączką ze trzy razy podchodził człowiek ubrany w długi czarny płaszczy i kapelusz. Nikt go nie rozpoznał, a to był znany w mikroświecie miłośnik pączków i ich koneser. Na koniec powiedział reporterom, że to bardzo dobre pączki były, zgarnął dwa na drogę, i dodał, że ucieka bo samolot już czeka i czas wracać do pała... do Grodziska. RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Hewret von Thorn - 14.05.2018 (14.05.2018, 06:43:28)RCA napisał(a): ze trzy razy podchodził człowiek ubrany w długi czarny płaszczy i kapelusz Halo? Policja? Mamy tu szpiega z Kugarii! Łapcie go! RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Ferdynand Dugosz - 14.05.2018 Też sobie skubnę pączka. Oczywiście zaraz potem do łazienki, bo politykowi nie przystoi latać z lukrem na twarzy. RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Elżbieta Kaczmarek - 15.05.2018 A wezmę jeszcze jednego pączusia, a później zawijam kiecę! |