Forum Republiki Bialeńskiej
Inauguracyjne rozdanie pączków - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Uroczystości (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-222.html)
+---- Wątek: Inauguracyjne rozdanie pączków (/thread-9483.html)

Inauguracyjne rozdanie pączków - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 13.05.2018

Zaraz po zaprzysiężeniu i wygłoszeniu przemówienia w Parlamencie Prezydent wraz z kilkoma osobami z najbliższego otoczenia przyjechał na Plac Zielony, by rozdać Bialeńczykom tradycyjne pączki.

[Obrazek: z23332989Q,Kim-Dzong-Un-na-szczycie-koreanskim.jpg]

Pączki rozdawały zatrudnione w kancelarii Panie:

[Obrazek: dyb.jpg]

Ale i Prezydent osobiście, prowadząc rozmowy z obywatelami i odbierając gratulacje i życzenia na nową kadencję:

[Obrazek: 55cac114054d7_o,size,969x565,q,71,h,72374c.jpg]

RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Hewret von Thorn - 13.05.2018

A mnie tam nurtuje zagadka - czy wraz w wygraną Prezydenta, zaprezentowany kandydat na Wice staje się nim od razu czy potrzebuje powołania?

RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 13.05.2018

Omawialiśmy temat ze współpracownikami. Potrzebuje powołania, ale tak jak się zastanawialiśmy... Można by to zmienić. Nawet na zaprzysiężenie.

RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Antoni Kacper Burbon-Conti - 13.05.2018

(13.05.2018, 21:23:25)Hewret von Thorn napisał(a): A mnie tam nurtuje zagadka - czy wraz w wygraną Prezydenta, zaprezentowany kandydat na Wice staje się nim od razu czy potrzebuje powołania?

No właśnie, bo się zapędziłem i nadałem od razu Michaelowi grupę Wiceprezydenta, ale później jednak wycofałem się z tej decyzji, ale doszedłem do takiego samego pytania, co Ty. W końcu Wice kandyduje razem z Prezydentem.

A za pączka dziękuję, pyszne! Widzę, że rozpoczęta przeze mnie tradycja będzie kontynuowana! Super! Smile

RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Mardred von Salvepol-Nova Vita - 13.05.2018

(13.05.2018, 21:26:53)Antoni Kacper Burbon-Conti napisał(a): No właśnie, bo się zapędziłem i nadałem od razu Michaelowi grupę Wiceprezydenta, ale później jednak wycofałem się z tej decyzji, ale doszedłem do takiego samego pytania, co Ty.

Ależ z Ciebie służbista...

RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Elżbieta Kaczmarek - 13.05.2018

Pobieram pączka! Na znak nowego czasu w republice. Gratuluję zwycięstwa!

RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Hewret von Thorn - 13.05.2018

(13.05.2018, 21:25:38)Mardred von Salvepol-Nova Vita napisał(a): Potrzebuje powołania, ale tak jak się zastanawialiśmy... Można by to zmienić. Nawet na zaprzysiężenie.

Dopisać ustęp do artykułu 8 OW.

Komu jeszcze pączka? @"Jan Lubomirski-Dostojewski" , @"Tadeusz Krasnodębski" - przecież was widzę! Smile

RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Tadeusz Krasnodębski - 13.05.2018

O tej godzinie mnie nie wolno!

RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Michael Wolferine - 13.05.2018

Ej, Mardred, a weź dla mnie zachowaj z kilka, bo mama jest dumna i chce posmakować.

Z zaplecza weź. Nie będziemy przecież mamie żałować.

RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Karol Medycejski - 13.05.2018

Pączki nadziane miłością?

RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - RCA - 14.05.2018

Trochę anonimowo, a trochę undercover na Placu Zielonym po pączką ze trzy razy podchodził człowiek ubrany w długi czarny płaszczy i kapelusz. Nikt go nie rozpoznał, a to był znany w mikroświecie miłośnik pączków i ich koneser. Na koniec powiedział reporterom, że to bardzo dobre pączki były, zgarnął dwa na drogę, i dodał, że ucieka bo samolot już czeka i czas wracać do pała... do Grodziska.

RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Hewret von Thorn - 14.05.2018

(14.05.2018, 06:43:28)RCA napisał(a): ze trzy razy podchodził człowiek ubrany w długi czarny płaszczy i kapelusz

Halo? Policja? Mamy tu szpiega z Kugarii! Łapcie go!

RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Ferdynand Dugosz - 14.05.2018

Też sobie skubnę pączka. Oczywiście zaraz potem do łazienki, bo politykowi nie przystoi latać z lukrem na twarzy.

RE: Inauguracyjne rozdanie pączków - Elżbieta Kaczmarek - 15.05.2018

A wezmę jeszcze jednego pączusia, a później zawijam kiecę!