Forum Republiki Bialeńskiej
Suderländische Bialenia - Korps - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Suderländische Bialenia - Korps (/thread-9570.html)

Suderländische Bialenia - Korps - Karl von Schwarzengrau - 14.07.2018

[Obrazek: 49a87ecc70ff8.png]

Tutaj będą wszelkie informacje o Korpusie Ekspedycyjnym.

Obecnie prowadzone są rozmowy między mną, a bialeńskim Marszałkiem Sił Zbrojnych w sprawie transportu oraz rozmieszczenia wojsk na terenie Republiki Bialenii.

RE: Suderländische Bialenia - Korps - Karl von Schwarzengrau - 16.07.2018

Obecnie jest problem z nawiązaniem kontaktu z Marszałkiem Sił Zbrojnych Iwanem Pietrowem - możliwe, że jest to spowodowane puczem. Dzisiaj korpus skończył załadunek i wyruszył w kierunku Bialenii.

[Obrazek: 57a230ee14718.jpg]

[Obrazek: 6e3515a5fc23b.jpg]

[Obrazek: 07f88e477a09f.jpg]

[Obrazek: 8e58f4948e80c.jpg]

[Obrazek: 2a7966a3f641e.jpg]

RE: Suderländische Bialenia - Korps - Alberto Carlos de Médici y Zep - 16.07.2018

to okupacja? chciałbym zapisać się do rządu kolaboracyjnego.

RE: Suderländische Bialenia - Korps - Karl von Schwarzengrau - 16.07.2018

Żadna okupacja. Towarzysz Hewret von Thorn wyraził zgodę na wysłanie korpusu ekspedycyjnego.

RE: Suderländische Bialenia - Korps - Thomas von Lisendorff - 17.07.2018

Jako że sytuacja unormowała się, zachęcam do zaniechania dalszych działań.

RE: Suderländische Bialenia - Korps - Karl von Schwarzengrau - 17.07.2018

Również myślę, że to czas na zawrócenie korpusu, jednakże prosiłbym o jakieś oficjalne oświadczenie w tej sprawie ze strony nowego rządu Republiki Bialenii.

RE: Suderländische Bialenia - Korps - Karol Medycejski - 17.07.2018

Proszę nie wyjeżdżać - zapraszam do Mockeryshire na herbatkę. A jak chcecie sobie poćwiczyć okupację, to dobrym miejscem jest Wieniosławowo.

RE: Suderländische Bialenia - Korps - Jan Lubomirski-Dostojewski - 17.07.2018

Panie Karl, oświadczenie zostanie wydane po wybraniu nowego prezydenta.

(17.07.2018, 19:27:58)Jan Lubomirski-Dostojewski napisał(a): Panie Karl, oświadczenie zostanie wydane po wybraniu nowego prezydenta.

Rozumiem. W takim razie wyprawa będzie kontynuowana - nigdy nie wiadomo jak to się zakończy... A wojsko suderlandzkie może przede wszystkim pomóc w zaprowadzeniu porządku jeśli jest taka potrzeba.

RE: Suderländische Bialenia - Korps - Karol Medycejski - 17.07.2018

Jawohl! Ordnung muss sein!

(17.07.2018, 21:13:52)Karol Medycejski napisał(a): Jawohl! Ordnung muss sein!

Jeszcze jak! I dziękuję za zaproszenie na herbatkę - postaram się wpaść.

RE: Suderländische Bialenia - Korps - Thomas von Lisendorff - 17.07.2018

Wzywam jednak do zaprzestania wyprawy.
Siły Zbrojne Republiki Bialeńskiej w zupełności wystarczą do zapewnienia stabilizacji.

RE: Suderländische Bialenia - Korps - Karl von Schwarzengrau - 18.07.2018

Tak jak pisałem - czekam na oświadczenie rządu w tej sprawie. Przecież pańskie apele to nie jest oficjalne stanowisko rządu.
O zawróceniu korpusu zdecyduje władza Republiki Suderlandu lub Republiki Bialenii - ja tu wykonuję tylko rozkazy.
Doświadczenie mam w przywracaniu porządku... W Suderlandzie już kilka razy tak się zdarzyło. Mógłbym pomóc Bialeńczykom jeśli jakieś bandy rzezimieszków wykorzystały pucz do własnych celów.
Jeśli chodzi o mnie to mogę na pewno zmniejszyć rozmiary korpusu i odłączyć poszczególne jednostki, bo w obecnej sytuacji, taka ilość to chyba za dużo.

RE: Suderländische Bialenia - Korps - Karl von Schwarzengrau - 19.07.2018

Po dokładniejszej analizie, jako Kierownik Resortu Obrony Narodowej, podjąłem decyzję o przerwaniu misji.
Ze swojej strony życzę ustabilizowania sytuacji w Bialenii i przywrócenia jej niedawnej świetności.
Dziękuję.

RE: Suderländische Bialenia - Korps - Jan Lubomirski-Dostojewski - 20.07.2018

Dziękuję za życzenia w imieniu całego Narodu bialeńskiego.

RE: Suderländische Bialenia - Korps - Karl von Schwarzengrau - 16.08.2018

Towarzysze z Bialenii potrzebują pomocy? Suderlandczycy w głównej mierze na wakacjach, ale może udałoby się coś ustalić w Senacie i jakaś pomoc by została wysłana Smile