Forum Republiki Bialeńskiej
Zdravstvuyte! - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Zdravstvuyte! (/thread-973.html)

Zdravstvuyte! - TobiaszVonRichtoffen - 31.05.2014

Witajcie Towarzysze!

Pewnie większość mnie zna, nazywam się Tobiasz von Richtoffen-Deithven, chociaż do mojego drugiego członu nazwiska się nie przyznaję. Tytulaturą się nie będę chwalił bo każdy sobie może przeczytać. Przybywam tutaj z falą innych chętnych do członkostwa w Loży Masońskiej. Myślę że się nadam ponieważ posiadam wpływy, tytuły i rozpoznawalność, chociaż przeważnie tą ujemną Wink Oprócz Masonerii to chcę także zwiedzić ten wspaniały kraj i może zaciągnąć pomocy dyplomatycznej, o czym powiem innym razem. Liczę na miły pobyt, pewnie taki będzie Smile SmileSmile

Z poważaniem
Tobiasz von Richtoffen-Deithven

Re: Zdravstvuyte! - AndrzejSwarzewski - 31.05.2014

Witam Towarzysza serdecznie w ojczyźnie ruchów masońskich i największej republice w mikroświecie. Wink

Masoneria sama się Towarzyszem zajmie, natomiast jak ma Towarzysz jakieś pytania co do kraju, który chciałby zwiedzić, to chętnie odpowiem. Smile SmileSmile

Re: Zdravstvuyte! - Feliks Spirkin - 31.05.2014

Witam cię serdecznie Tobiaszu i na tym forum. :wink: :wink::wink: Cieszę się, iż tak wiele osób oświeconych żyję w mikroświecie. Twoja światowość będzie bardzo przydatna dla bractwa. Smile SmileSmile

Re: Zdravstvuyte! - AndrzejSwarzewski - 31.05.2014

Cytat: Twoja światowość będzie bardzo przydatna dla bractwa. Smile SmileSmile
Cóż za faux pas. Big Grin Big GrinBig Grin Światowi (profani) są przeciwieństwem oświeconych, tj. masonów. Big Grin Big GrinBig Grin

Re: Zdravstvuyte! - Kristian Arped - 31.05.2014

Здраствуйте!

Również witam Cię bardzo serdecznie w ramach Republiki i naszego ruchu wolnomularskiego. Mam nadzieję, że miło spędzi Pan z nami czas.

Re: Zdravstvuyte! - Feliks Spirkin - 31.05.2014

Cytat:[quote author="Feliks Spirkin"] Twoja światowość będzie bardzo przydatna dla bractwa. Smile SmileSmile
Cóż za faux pas. Big Grin Big GrinBig Grin Światowi (profani) są przeciwieństwem oświeconych, tj. masonów. Big Grin Big GrinBig Grin [/quote]

Niekoniecznie. :wink: :wink::wink: Trzeba mieć swoich ludzi wszędzie i to na jak najwyższych stanowiskach. Światowi ludzie będą podpowiadać pomysły oraz donosić nam jakie są nastroje np. internacjonalistyczne w danym państwie. Również ktoś musi zwracać na siebie uwagę, aby ktoś inny mógł przepchnąć coś kontrowersyjnego. :wink: :wink::wink:

Re: Zdravstvuyte! - TobiaszVonRichtoffen - 31.05.2014

Cytat:Również ktoś musi zwracać na siebie uwagę

Akurat w tym jestem mistrzem Big Grin Big GrinBig Grin

Re: Zdravstvuyte! - Maciej Kamiński - 31.05.2014

Witam serdecznie oficjalnego enfanta terrible Pollinu. Smile SmileSmile