Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa
Niniejszym składam zawiadomienie o mozliwości popełnienia przestępstwa przez Guliana Montiniego. Złamaniu mogły ulec dwa artykułu Kodeksu Cywilno-Karnego:
Przestępstwami przeciwko Republice Bialeńskiej są:
[...]
4. Doprowadzenie miejsca publicznego do stanu nieużyteczności, pod groźbą kary śmierci.
[...]
18. Przekroczenie uprawnień wynikających ze sprawowanej funkcji w Republice, pod groźbą kary miesiąca pozbawienia wolności.

Dowodem pierwszego jest obecny stan (w porównaniu do poprzedniego, przed objęciem przez Pana Montiniego stanowiska rektora) Uniwersytetu Bialeńskiego. Dowody na drugie przy pierwszym podejrzeniu Policji Krajowej zostały usunięte z forum (chodziło o łamanie przez nowy statut Uniwersytetu Bialeńskiego ustawy o tytułach zawodowych, stopniach naukowych i tytule naukowym, konkretniej zaś o złamanie artykułu 1 p. 3 i 4:
3. Tytuły zawodowy licencjata net. przyznają uczelnie wyższe, po zakończeniu studiów licencjackich i napisaniu pracy licencjackiej.
4. Tytuł zawodowy inżyniera net. przyznają uczelnie wyższe, po zakończeniu studiów oraz okresu praktyki.
).
Ponadto zachodzi jednak podejrzenie, iż pewne działania Pana Montiniego jako rektora stanowiły także złamanie punktu 18 KCK. W szczególności chodzi tu o usuwanie dowodów swojej winy na uprzednie złamanie tego punktu kodeksu.

Wobec podejrzanego nie zastosowano żadnych środków zapobiegawczych.

Proszę Sąd o rozpatrzenie mozliwości popełnienia przestępstwa.

Maciej Kamiński
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Komitet sędziowski wyznacza swojego jedynego pełnoprawnego członka do Marcina von Primisz do przeprowadzenia tej sprawy. Dodatkowo jako OC wyznacza się Pana Jana Sapiehę. Proszę również o wskazanie czy oskarżony będę się bronił sam czy wyznacza kogoś na swojego obrońcę jak również o przesłanie mi do soboty godziny 8:20 listy świadków powołanych przez stronę.

Czy oskarżony ma coś na swoją obronę?
[i]Maria von Primisz
[Obrazek: DGS1nKB.png]
II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice
Cytat:Komitet sędziowski wyznacza swojego..
Jako członek komitetu sędziowskiego informuje, że nie zostałem o tym nawet poinformowany.
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu 
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej 

Cytat:[quote author="MvP"]Komitet sędziowski wyznacza swojego..
Jako członek komitetu sędziowskiego informuje, że nie zostałem o tym nawet poinformowany.[/quote]
Na czas twojego premierowania nie jesteś w komitecie (patrz ustawa o sądownictwie).
[i]Maria von Primisz
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice
Oskarżony nie raczył się do mnie odezwać w wyznaczonym czasie, czyli zakładam że bronić chce się sam i nie powołuje żadnych świadków. Oskarżyciel powołuje za to Pana Andrzeja Swarzewskiego. Proszę o wypowiedź i wstępne stanowisko oskarżonego do niedzieli (29.06) do godziny 22. W przeciwnym razie zostana wyciągnięte konsekwencje prawne,
[i]Maria von Primisz
Wysoki Sądzie!
Ja, Guliano Montini stawiam się na sali rozpraw. Przepraszam, że się nie odezwałem, ale mnie nie było i nie miałem jak. Nie przyznaje się do winy i postawionych mi zarzutów! Działałem zgodnie z sumieniem i klauzulą sumienia. W świecie jest tak, że to co jest niechciane jest z niego wyrzucane i tak samo było z moimi pracami. Pewnie i tak prędzej, czy później byłyby usunięte, bo nie zgadzają się z "prawem". Nie chciałem wyrządzić krzywdy dla Republiki Bialeńskiej. Wszystkie poprzednie akty wydane przez Andrzeja Swarzewskiego są w Archiwum, więc nie widzę problemu, żeby zostały powtórnie przeniesione. Powtarzam jeszcze raz według tego co dyktuje mi sumienie: Nie wyrządziłem żadnej krzywy UB i Bialeni. Zarzut stawiany mi : "4. Doprowadzenie miejsca publicznego do stanu nieużyteczności, pod groźbą kary śmierci" jest po prostu absurdalny. Nieużyteczny byłby wtedy jeśli usunąłbym wszystkie działy, poddziały etc. Zadam Wam teraz pytanie. Czy jeśli zrobicie ciasto, nie macie prawo jego zjeść? Tak też ja "zjadłem" wszystkie swoje dzieła. Powtórzę, że wszystkie poprzednie akty, zarządzenia są w Archiwum UB. Dziwni mnie tylko fakt, że Andrzej Swarzewski, który zaaprobował moje pomysły, jest teraz oskarżycielem. Nie przypomina Pan sobie słów "Nie martw się. Ja prawo zmienię Smile SmileSmile "? Pozdrawiam i proszę o przebaczenie, jeśli Państwa czymś zgorszyłem, uraziłem.
Z Bogiem.
Guliano margrabia Montini
Król Bialenii
Były rektor UB
Kochanek Saszy
Obrońca uciśnionych
Posiadacz 43 folwarków
Król kampanii wyborczych
Mason  "Pelikan   Orientyki" 
Ksiądz Kościoła Rotryjskiego
Pierwszy wśród sprawiedliwych
Najznamienitszy obywatel Bialenii
Przyjaciel Andrzeja Swarzewskiego
Wielokrotny  Marszałek  Parlamentu
Profesor zwyczajny doktor habilitowany
Zadeklarowany działacz LGBTQ na terenie Bialenii
Dzękuje, chciałbym tylko sprostować fakt że oskarżycielem nie jest Pan Andrzej Swarzewski, tylko Policja Krajowa w osobie Pana Macieja Kamińskiego. Proszę o wypowiedź świadka Pana Adnrzeja Swarzewskiego, przed upłyem 2 dub czyli do wwtorku 1 lipca.
[i]Maria von Primisz
Cytat:Proszę o wypowiedź świadka Pana Adnrzeja Swarzewskiego, przed upłyem 2 dub czyli do wwtorku 1 lipca.
A na jaki temat mam się wypowiedzieć. Smile SmileSmile
Mogę prosić o jakieś pytania pomocnicze?
N.N
Prosze opowiedziec o tym jak pan pamięta to co sie działo 24 czerwca na Uniwersytecie Bialeńskim.
[i]Maria von Primisz
Wnioskuję o dodanie dowodu w postaci rozmów z shoutboxa z wieczoru dnia 24 czerwca. Zawarte tam rozmowy obrazują sytuację usunięcia części Uniwersytetu Bialeńskiego.
W związku z przegłosowywaną obecnie w Parlamencie ustawą o podsłuchach uważam, że jakiekolwiek cytowanie nawet urywków prywatnych rozmów z doktorem Montinim byłoby dla mnie niebezpieczne. Wszakże nie da się rządzić krajem zza więziennych krat.

Dodam tylko, że Wysoki Sąd powinien przynajmniej uznać doktora Montiniego za winnego, co do wielkości kary nie będę się wypowiadał. Bowiem uznanie doktora za niewinnego pokazałoby, że jest społeczne pozwolenie na usuwanie swojego wkładu w Republikę. Natomiast bardzo niebezpieczną sytuacją byłoby prawne pozwolenie na to, żeby każdy, kto z jakiegoś powodu odchodzi z kraju usuwał swoją pracę.
N.N
Jako że ustawa jeszcze nie została przyjęta, to mogę zacytować

Jak Pan Rektor jest online to prosze o odpowiedź na moje zapytanie
Lehrabia - 24 cze 2014, o 21:02
Właśnie, a wziąłbyś trochę negatywnych odczuć obywateli na swoje konto. I świecił przykładem w kwestiach interpunkcji. :wink: :wink::wink:
Tomasz Rabotowicz - 24 cze 2014, o 21:01
A ja mu oficjalnie pomagam ale póki co nic nie zrobiłem
Lehrabia - 24 cze 2014, o 21:00
Dokładnie, jestem ortograficznym gestapowcem, wiecznie złym łowcą grzywien, nie można mnie lubić. :wink: :wink::wink:
Krzysztof Razorblade - 24 cze 2014, o 20:58
Taka już "psia dola" i rola ... :wink: :wink::wink:
Lehrabia - 24 cze 2014, o 20:58
Po to mnie wybrał Parlament I kadencji.
Lehrabia - 24 cze 2014, o 20:57
Bo jestem policjant, muszę się wżerać przy naruszaniu prawa.
Krzysztof Razorblade - 24 cze 2014, o 20:57
Chyba mnie znacie... nie lubię robić pewnych rzeczy na szybko i po łebkach. Jeżeli się zdecyduję na otwarcie BAW (Bialeńskiej Akademii Wojskowej) to najpierw muszę to solidnie przygotować, Nie sądzę by ruszyła jutro czy za tydzień. To wymaga czasu, a czasu mam mało bo przecież jest tyle rzeczy do zrobienia, w armii, w firmach itd.
Guliano Montini - 24 cze 2014, o 20:57
Lehrabia, bo jak się nie ma nic do wniesienia to po co się wżerać?
Lehrabia - 24 cze 2014, o 20:53
Cóż... przyda się, ale ja bym z tym poczekał do powrotu Kamila.
AndrzejSwarzewski - 24 cze 2014, o 20:53
to ciekawy pomysł
Krzysztof Razorblade - 24 cze 2014, o 20:47
Zastanawiam się czy nie utworzyć Akademii Wojskowej... co Wy na to?
MvP - 24 cze 2014, o 20:43
bardzo ciekawa okacja któej z przyjemnsoćią sie przyglądam
Lehrabia - 24 cze 2014, o 20:43
Ale cisza. Może skomentujecie akcję policjii i armii w Jahołdzie?
Lehrabia - 24 cze 2014, o 20:28
Jak już rozmawiamy o Uniwersytecie, to czy można by przenieść moją pracę na wydział historii? Sam bym to zrobił, ale nie chcę znowu się wżerać rektorowi w jego wizję.
AndrzejSwarzewski - 24 cze 2014, o 20:26
czekam na oficjalną odpowiedź xD
Lehrabia - 24 cze 2014, o 20:25
Marcin wygrywa wiadro Internetów. Big Grin Big GrinBig Grin
AndrzejSwarzewski - 24 cze 2014, o 20:25
http://micropedia.wikia.com/wiki/Su%C5%82tanat_Al_Rajn Big Grin Big GrinBig Grin
AndrzejSwarzewski - 24 cze 2014, o 20:24
SKISŁĘ MOCNO Big Grin Big GrinBig Grin
AndrzejSwarzewski - 24 cze 2014, o 20:24
viewtopic.php?f=164&p=10174#p10174 Big Grin Big GrinBig Grin
Guliano Montini - 24 cze 2014, o 20:21
Proszę zerknąć Smile SmileSmile
Lehrabia - 24 cze 2014, o 20:19
A, Konstanty, to przy normalnym działaniu Uniwersytetu i tak za dużo by Ci nie dało - zajrzyj do ustawy. :wink: :wink::wink:
Lehrabia - 24 cze 2014, o 20:18
Boziu, ja już sobie wyobrażam, ile kar za brak udziału w głosowaniach zostanie wlepionych przez te dziewięć tygodni...
AndrzejSwarzewski - 24 cze 2014, o 19:54
ja czarno widzę swoją drogę do profesury na obecnym Uniwersytecie Big Grin Big GrinBig Grin
OutiesPL - 24 cze 2014, o 19:54Edytuj
Wiem że Rotria to taki wzór do naśladowania, ale bez przesady, nie musimy mieć tak samo ułożonego uniwersytetu
no pewnie, że możemy
Siergiej Makłow - 25 cze 2014, o 09:05
dobrze by było jakbyście w końcu to uczynili
Lehrabia - 25 cze 2014, o 08:15
Tak przy okazji, możemy w końcu zrobić wybór nowego sędziego w miejsce Feliksa? Mamy dwóch kandydatów.
Lehrabia - 25 cze 2014, o 08:14
A, Tomasz nie może wnosić oskarżeń - przystępując do policji sam z tego zrezygnował, ponieważ jest sędzią (wyrok i oskarżenie w jednym ręku to legalna, ale xle wyglądająca sytuacja).
Lehrabia - 25 cze 2014, o 08:13
Ech, a mogłem to przeczytać zanim odpowiedziałem na UB. Teraz mój post tam jest bez sensu.
Krzysztof Razorblade - 24 cze 2014, o 22:00
Nic się nie dzieje, w każdym razie nic dziwnego - ot naturalna selekcja zostaną najwierniejsi i najbardziej wartościowi. Nie ilość, a jakość...
Siergiej Makłow - 24 cze 2014, o 21:58
Co tu się dzieje ostatnio... ludzie skłonni odchodzić po kilku usuniętych postach Big Grin Big GrinBig Grin
MvP - 24 cze 2014, o 21:30
Tomaszu, Macieju jestesteście oskarzycielami publciznymi wiec prosze o ozgłoszenie sprawy do sądu (oficialnego donosu o mozłiwosci popełnienia przestępstwa nei chce mi się pisać)
Guliano Montini - 24 cze 2014, o 21:27
Prosz?? wi??c o banicj?? za to "PRZEST??PSTWO" Tongue TongueTongue
OutiesPL - 24 cze 2014, o 21:27Edytuj
To jest niszczenie mienia publicznego, bo mnienie publiczne to uniwerek
AndrzejSwarzewski - 24 cze 2014, o 21:27
otóż nie
Guliano Montini - 24 cze 2014, o 21:26
Proszę Smile SmileSmile Ja tworzyłem, ja mam prawo usunąć Smile SmileSmile
OutiesPL - 24 cze 2014, o 21:26Edytuj
Ojej, patrz na Instytuty w Dreamlandzie i ich uniwersytet - to jest wzór.
AndrzejSwarzewski - 24 cze 2014, o 21:26
więc odchodzenie z Bialenii jest zbędne
AndrzejSwarzewski - 24 cze 2014, o 21:26
za to usunięcie części uniwersytetu będzie ostra kara
Guliano Montini - 24 cze 2014, o 21:25
Nie będę tu współpracował z ludźmi, którzy nie mają pojęcia o Uniwersytetach w Mikroświatku
Guliano Montini - 24 cze 2014, o 21:25
Proszę tworzyć UB od podstaw, moze WAM się uda.
AndrzejSwarzewski - 24 cze 2014, o 21:25
nie wiem po co obrażać się już po pierwszej, łagodnej krytyce
Guliano Montini - 24 cze 2014, o 21:24
Opuszczam też Bialenie, nie macie co myśleć o przyszłości bez żadnej solidnej instytucji.
OutiesPL - 24 cze 2014, o 21:24Edytuj
Już mi wystarczy uczyć się o tym samym w Rotrii. Ale to jest kalka, kropka w kropkę, poza innym wykładem, taki sam system prac itd. Ale proszę zobaczyć to - http://pl.wikipedia.org/wiki/Architektu ... ego_Egiptu czy to nie wystarcza? Nie lepiej zrobić wydział v-architektury?
AndrzejSwarzewski - 24 cze 2014, o 21:21
ja chciałem współpracować
OutiesPL - 24 cze 2014, o 21:21Edytuj
Nie o to chodzi, myślimy tu tylko o architekturze, niczym innym.
Guliano Montini - 24 cze 2014, o 21:20
Jeżeli nie ma żadnej osoby, która by współpracowała, podaje się do dymisji, wszystko zostanie wywalone do kosza i usuniete.
OutiesPL - 24 cze 2014, o 21:14Edytuj
No ale bez przesady, wiem że Rotryjskie wzorce nakazują, ale to Bialenia i my tu chcemy v-architektury, nie jakiś wykładów o realnej, bo o takiej każdy przeczyta na wikipedii i to nie jest żaden wysiłek
Krzysztof Razorblade - 24 cze 2014, o 21:12
Pan Kaniewski online - to proszę o oddanie głosu w wyborach Marszałka.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Po pierwsze proszę o opuszczenie sali Pana Konstantego Michalskeigo, kolejne przerwanie porządku rozprawy zakończy się dotkliwą karą. Dopuszczam jednak dowód w postaci stenogramów rozmów z SB z dnia 24 i 25 czerwca.
CO do ustawy to ona nie obowiązuje jeszcze więc Panu nic nie grozi a nie zacytowanie tych rozmów może być świadomym wprowadzaniem w błąd sądu i nieujawnianiem wszystkich informacji. Zatem proszę, o czym panowie rozmawiali tego dnia?
[i]Maria von Primisz
W imieniu swoim odpowiem na pytanie: Tamtego dnia dwukrotnie tłumaczyłem się ze swojej interwencji z dnia wcześniejszego (najpierw obszernie rano, później skrótowo wieczorem). Odpowiadałem też na niektóre wypowiedzi, które się na shoutboxie pojawiły, a także pochwaliłem Siergieja Makłowa za złożenie wniosku o obywatelstwach w BIW. Również wyraziłem refleksję na temat kar w przyszłym (ówcześnie, tzn. obecnie, podczas tej rozprawy już działającym) Parlamencie.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Cytat:W imieniu swoim odpowiem na pytanie: Tamtego dnia dwukrotnie tłumaczyłem się ze swojej interwencji z dnia wcześniejszego (najpierw obszernie rano, później skrótowo wieczorem). Odpowiadałem też na niektóre wypowiedzi, które się na shoutboxie pojawiły, a także pochwaliłem Siergieja Makłowa za złożenie wniosku o obywatelstwach w BIW. Również wyraziłem refleksję na temat kar w przyszłym (ówcześnie, tzn. obecnie, podczas tej rozprawy już działającym) Parlamencie.
Dziękuje za odpoeiwedź ale to pytanie było do świadka i tylko do świadka. Smile SmileSmile
[i]Maria von Primisz
W takim razie przepraszam, odezwałem się dlatego, że byłem jednym ze wzmiankowanych Panów uczestniczących w tamtej rozmowie.
Cytat:CO do ustawy to ona nie obowiązuje jeszcze więc Panu nic nie grozi a nie zacytowanie tych rozmów może być świadomym wprowadzaniem w błąd sądu i nieujawnianiem wszystkich informacji. Zatem proszę, o czym panowie rozmawiali tego dnia?
No cóż, skoro Sąd nakazuje...
Tego dnia rozmawialiśmy dokładnie od 20:33. Początkowo rozmowa przebiegała spokojnie i dotyczyła nowej organizacji uniwersytetu, moich prac wykładowczych oraz profesorskiej, osób które można powołać na rektorów poszczególnych wydziałów. Tak więc była to zwyczajna rozmowa, których jako prezydent przeprowadzam wiele.

Później, po negatywnym przyjęciu odrealowego sposobu pisania prac (konkretnie chodziło o pracę doktora Montiniego dotyczącego realnej architektury, bodajże Egiptu), przed czym ostrzegałem, doktor wyrażał swoje niezadowolenie i stwierdził, że "z takimi ludźmi nie ma co pracować."
Z rozmowy, w kwestii omawianej sprawy przestępstwa, wyniknąć mogły co najwyżej motywy, tj. niezadowolenie ze złego przyjęcia oraz zniechęcenie.
N.N
Ja powrócę jeszcze do poprzednich rozmów : ""Andrzej Swarzewski
23 cze, 22:27można zlikwidować, ale ci co już mają powinni mieć licencjata"';

a co zrobimy z tą ustawę o tytułach naukowych itp.?
Guliano Montini

Trzeba ją anulować? 23 cze, 22:27
Andrzej Swarzewski

a może po prostu wprowadzić jakąś zmianę? 23 cze, 22:27
Guliano Montini

23 cze, 22:27
Na tytuły dane w Statucie.
Andrzej Swarzewski
tak to jutro napiszę projekt nowelizacji "
Król Bialenii
Były rektor UB
Kochanek Saszy
Obrońca uciśnionych
Posiadacz 43 folwarków
Król kampanii wyborczych
Właśnie Pan udowodnił słuszność połowy ze złożonego przez oskarżyciela podejrzenia Pana o popełnienie przestępstwa.
Proszę przeczytać czytając od góry, bo niczym nie udowodniłem swojej winy Wink
Król Bialenii
Były rektor UB
Kochanek Saszy
Obrońca uciśnionych
Posiadacz 43 folwarków
Król kampanii wyborczych
Prosze o spokoj i nieodzywanie sie bez wyraznego polecenia sadu bo beda kary. Czy prokuratura ma jakies pytania do swiadka?
[i]Maria von Primisz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości