Liczba postów: 2 798
Liczba wątków: 159
Czy jest jakiś Bialeńczyk, który próbował osiągnąć ten stan? ;D Mnie osobiście zaintrygowała pewna historia pewnego chłopaka, który nie radził sobie w życiu realnym, a w śnie czuł się jak Bóg. Kiedy w realu dotykały go same nieszczęścia, to w śnie robił co chciał i wszystko mu się udawało. Wolał żyć w świadomym śnie, niż w życiu realnym. Myślał jak spędzać więcej czasu we śnie i uzależnił się od tabletek nasennych...i po jakimś czasie umarł z przedawkowania.
O tym, że istnieje coś takiego jak świadomy sen wiem od kilu lat, ale zawsze brakowało mi motywacji. Powyższa historia mnie mocno zaciekawiła i w sumie jestem ciekaw czy to prawda. Tak swoją drogą ciekawe czy naukowcom uda się kiedyś rozpracować w 100% mózg i będą tabletki, jak we filmie "Jestem bogiem".
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Liczba postów: 1 880
Liczba wątków: 151
Ja robię właśnie od wczoraj ten dziennik snów, bo wcześniej nie udawało mi się rano w ogóle zapamiętać co śniłem. Próbowałem WILD-a ale wkurzały mnie te szybkie ruchy gałek ocznych.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Liczba postów: 10 222
Liczba wątków: 986
Kiedyś o tym czytałem, nawet robiłem dziennik snów, ale dość szybko zniechęciłem się brakiem efektów.
N.N
Liczba postów: 8 767
Liczba wątków: 792
U mnie sny są mocno powiązane z marzeniami. Bardzo często je pamiętam, czasami potrafię je kontrolować, zmieniać morfeuszowską rzeczywistość.
Liczba postów: 5 459
Liczba wątków: 662
Za dużo czasu macie na sen... Ja tam się może i nie znam, ale jak człowiek momentami ma wrażenie i wyrzuty, że sen to marnotrawstwo czasu, to się wali spać i śpi jak "najszybciej". Nie ma czasu na jakieś sny... Trzeba szybko spać, bo czasu szkoda.
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
U mnie od 5 do 7 godzin snu to norma.
Czasami w ogóle nie śpię, ale to rzadkość.
A ja dużo śpię, bo lubię. Dysponuję dużą ilością czasu i nie uważam snu za zmarnowany czas. Odpoczynek też jest w życiu ważny, ważne jest to, żeby się dobrze czuć. Niektórzy potrzebują mniej snu, a niektórzy więcej. Ja należę do tych, którzy potrzebują dużej ilości snu.
W roku szkolnym śpię tak po siedem godzin, a w wakacje i weekendy nawet dziewięć.
N.N
A jak nigdy nie śpię.  Litr energetyka wystarcza, aby bez ziewnięcia przetrwać noc.
(25.07.2014, 21:01:03)Feliks Spirkin link napisał(a): A jak nigdy nie śpię. Litr energetyka wystarcza, aby bez ziewnięcia przetrwać noc.
Jasne, a kto zawsze jako pierwszy mówi "dobranoc" na Skype?
No mi też zawsze Feliks pierwszy pisze "dobranoc".
N.N
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
(25.07.2014, 21:02:39)Andrzej Swarzewski link napisał(a): No mi też zawsze Feliks pierwszy pisze "dobranoc".  Daj mu szansę, no nie graj niedostępnego. ;D ;D :-[
On top - podczas roku szkolnego kładę się spać jak na mój wiek relatywnie wcześnie - wpół do jedenastej najpóźniej. W wakacje idę spać do godziny później. W dni wolne śpię do wyspania się (zwykle do 9-10), w pozostałe nastawiam sobie budzik (najczęściej na godzinę 7).
Sny świadome miewam, ale nie są przyjemne, jako że moje myślenie bywa katastroficzne (przykład - moje opowiadanie na "Bialenię za rok"), poza tym ich potem nie pamiętam.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Nie wyobrażam sobie chodzenie wcześniej spać, niż o 1 w nocy nawet w rok szkolny.
Ja tak w roku szkolnym chodzę o jedenastej, choć na ogół nie mogę potem spać.  Czasem myślę, czy nie lepiej byłoby tak szybko nie kłaść się spać, biorąc pod uwagę tragizm moich wieczornych myśli.
N.N
Cytat:Jasne, a kto zawsze jako pierwszy mówi "dobranoc" na Skype?
Toż to przyzwyczajenie z mikronacji.  Jak z kimś mi się nie chce gadać w nocy, to piszę dobranoc.  Potem zazwyczaj idę grać (nie ma tylu pomidorów) lub oglądam jakieś filmy po nocach.
(25.07.2014, 21:20:52)Andrzej Swarzewski link napisał(a): biorąc pod uwagę tragizm moich wieczornych myśli. 
Pewnie sobie uświadamiasz, że za dużo siedzisz przed komputerem i przez to nie możesz znaleźć sobie mądrej dziewczyny.
(25.07.2014, 21:20:52)Andrzej Swarzewski link napisał(a): Ja tak w roku szkolnym chodzę o jedenastej, choć na ogół nie mogę potem spać. Czasem myślę, czy nie lepiej byłoby tak szybko nie kłaść się spać, biorąc pod uwagę tragizm moich wieczornych myśli.  W takich chwilach robi się grilla na rozweselenie.
(25.07.2014, 21:23:25)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): [quote author=Andrzej Swarzewski link=topic=1383.msg12184#msg12184 date=1406316052]
biorąc pod uwagę tragizm moich wieczornych myśli.  Pewnie sobie uświadamiasz, że za dużo siedzisz przed komputerem i przez to nie możesz znaleźć sobie mądrej dziewczyny. 
[/quote]
To powędruje do wielkich cytatów. ;D
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Cytat:siedzisz przed komputerem i przez to nie możesz znaleźć sobie mądrej dziewczyny.
Hey! Jestem prezydentem 3 największej mikronacji w Polsce. Pokazać ci jak działa swarzyzm?
(25.07.2014, 21:26:05)Feliks Spirkin link napisał(a): Cytat:siedzisz przed komputerem i przez to nie możesz znaleźć sobie mądrej dziewczyny.
Hey! Jestem prezydentem 3 największej mikronacji w Polsce. Pokazać ci jak działa swarzyzm? Ale tak generalnie to Andrzej ma v-żonę.
Liczba postów: 1 880
Liczba wątków: 151
(25.07.2014, 21:27:27)Maciej Kamiński link napisał(a): [quote author=Feliks Spirkin link=topic=1383.msg12191#msg12191 date=1406316365]
Cytat:siedzisz przed komputerem i przez to nie możesz znaleźć sobie mądrej dziewczyny.
Hey! Jestem prezydentem 3 największej mikronacji w Polsce. Pokazać ci jak działa swarzyzm? Ale tak generalnie to Andrzej ma v-żonę.
[/quote]
Pansy Anclar-Swarzewską. Która chyba nieoficjalnie (?) wzięła z nim rozwód.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Jak piszecie jeden pod drugim, to po **uj robicie te cytaty? O.o
(25.07.2014, 21:23:25)Jerzy Lwie Serce link napisał(a): Pewnie sobie uświadamiasz, że za dużo siedzisz przed komputerem i przez to nie możesz znaleźć sobie mądrej dziewczyny.  Głupiej z resztą też nie mogę sobie znaleźć.  Ale może to nie przez Internet, a przez onieśmielającą urodę.  Kto ma na fejsie, ten widział.
A co do Pansy, to to było dawno i nieprawda.
N.N
|