Liczba postów: 8 767
Liczba wątków: 792
Liczba postów: 2 798
Liczba wątków: 159
Prekto-hemolan. ;D ;D
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Tymczasem we Francji ;D
Cytat:Niestety zawiodłem się na tym kraju. Otóż przybył do niego (być może zaproszony) mason Hugon Hewret, który w Bialenii stwierdził, że nienawidzi Kościoła realnego i wirtualnego. Otóż ja kocham Kościół Katolicki w realu i najważniejszy w świecie wirtualnym jest dla mnie Kościół Rotryjski, dlatego opuszczam Francję. Niestety rozwija się ona w złą stronę. Będę się modlił za króla i za cały naród, by wrócili na dobre ścieżki.
Cytat:Ha! I jak tu się nie śmiać z Rotrii? Przecież to już jest parodia!
Ostatecznie śmiać się czy płakać?
Masonem niestety nie jestem, szkoda, co nie?
Cytat:Śmiech na sali . Gdyby istniało coś w rodzaju mikronacyjnego facebooka, to bym założył fanpage'a "Beka z Rotrii" xDD
Cytat:Przybył też postrach wśród mikronacji, sławetny Guliano Montini. Proszę uciekać z Francji Idzie do Kuriera :p
Cytat:Hugon Hewret napisał(a):Masonem niestety nie jestem, szkoda, co nie?
W Rotrii nie ma czegoś takiego jak domniemanie winy, rzetelne procesy etc. Odkąd wrócił niejaki Habsburg na tron, tym jest z tym gorzej. To już jest totalitaryzm. Ze swej strony chciałbym zaapelować do Jego Królewskiej Mości o zerwanie wszelkich kontaktów z tą parodią Kościoła. Nie dość, że robią przedstawienie niczym pan ksiądz Oreglia, to jeszcze śmią pluć w twarz Wielmożnemu Majordomowi. Jakiekolwiek próby utrzymywania stosunków z nimi byłyby hańbą dla Narodu Francuskiego.
Cytat:Tak to już z Ferdkiem bywa. Jemu to tylko na urzędach zależy i na lizaniu dupy. Jak poliżesz mu trochę pupcię to zostajesz biskupem. Potwierdzone info! 
Tymczasem w Rotrii ;D
Cytat:Niestety zawiodłem się na tym kraju. Otóż przybył do niego (być może zaproszony) mason Hugon Hewret, który w Bialenii stwierdził, że nienawidzi Kościoła realnego i wirtualnego. Otóż ja kocham Kościół Katolicki w realu i najważniejszy w świecie wirtualnym jest dla mnie Kościół Rotryjski, dlatego opuszczam Francję. Niestety rozwija się ona w złą stronę. Będę się modlił za króla i za cały naród, by wrócili na dobre ścieżki.
Cytat:Serdecznie dziękuję za obrazy, jakie obywatele Francji kierują wobec Państwa Kościelnego Rotria. Będziemy o tym cały czas pamiętać.
Cytat:Jestem w szoku, że zamiast normalnie się pożegnać, wylano tam kalumnie zarówno na Stolicę Apostolską i Ojca Świętego, moich Braci duchownych i na mnie. Bardzo się zawiodłem. Francja musi wybrać czy chce mieć w szeregach swoich obywateli masonów i komunistów czy rotryjczyków.
Cytat:To bardzo ciekawe, co tam napisano. Powiedziałbym wręcz, że styl wypowiedzi jest bardzo podobny do tego, który prezentowało kilku (ekskomunikowanych już) obywateli Rotrii 
Przynajmniej teraz wiem, że tam gdzie postawię swoją stopę, tam będzie czysto od rotryjskich misjonarzy.
https://www.youtube.com/watch?v=-pRqNNdsQ_4
Ciemnogród. ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Liczba postów: 301
Liczba wątków: 30
Rotria to nie państwo, to stan umysłu. To jest Rotria tego nie zrozumiesz  Właśnie dowiedziałem się, że jestem komunistą xD
Guliano margrabia Montini
Król Bialenii
Były rektor UB
Kochanek Saszy
Obrońca uciśnionych
Posiadacz 43 folwarków
Król kampanii wyborczych
Mason "Pelikan Orientyki"
Ksiądz Kościoła Rotryjskiego
Pierwszy wśród sprawiedliwych
Najznamienitszy obywatel Bialenii
Przyjaciel Andrzeja Swarzewskiego
Wielokrotny Marszałek Parlamentu
Profesor zwyczajny doktor habilitowany
Zadeklarowany działacz LGBTQ na terenie Bialenii
Bardzo rozbudowana odpowiedź. ;D
Cytat:Montini -_-
(29.09.2014, 14:28:15)Guliano Montini link napisał(a): Rotria to nie państwo, to stan umysłu. To jest Rotria tego nie zrozumiesz Właśnie dowiedziałem się, że jestem komunistą xD
A trzeba było przybić te tezy do drzwi kościoła. :-D
Liczba postów: 1 880
Liczba wątków: 151
Przepraszam, ale za tak skandaliczne wypowiedzi Rotryjczyków powinniśmy w ogóle wyrzucić go ze szczytu państw zanim się jeszcze zaczął. Przecież to jakieś żarty. Facibeni, albo dyktatorku Piuski, weźcie się ogarnijcie, bo zaczynacie mi śmierdzieć Hiszpanią gen. Franco, bez obrazy dla ś. p. ekscelencji Franco. Co teraz mi zrobicie? Spalicie na stosie?
PS A w Sarmacji powstanie...
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
Kto jest za tym, żeby tych ludzi NIE zapraszać na obchody rocznicy?
Bo na to nie ma słów, już nawet Grutin znalazł bardziej sensowne "zarzuty".
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Ja to bym z nimi zerwał stosunki dyplomatyczne.  Myślałem, że zachowanie ludzi z Polski było poniżej krytyki, ale Rotryjczycy przeszli sami siebie.
Liczba postów: 1 732
Liczba wątków: 183
Z Rotrią nie mamy żadnych stosunków dyplomatycznych, które mógłbym zerwać. Ręce związuje mi ustawa.
(–) Kristian Arped
Cytat:Nie zagraża terytorium Republiki Bialeńskiej.
Tego bym pewien taki nie był.
Ale ja jestem.
(–) Kristian Arped
(29.09.2014, 16:09:02)Nabuchodonozor V link napisał(a): Cytat:Nie zagraża terytorium Republiki Bialeńskiej.
Tego bym pewien taki nie był.  Póki nie potrollują u nas, nie ma sensu przestać uznawać ich istnienie. Niech się kiszą - jak Brodria.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Liczba postów: 1 880
Liczba wątków: 151
Siedziba Sarmackich powstańców.
http://zlotygrod.esy.es/
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Już wiem kto stronę robił.
Taką samą miało Królestwo Victorii.
(11.10.2014, 15:27:15)Hugon Hewret von Vincis link napisał(a): Wirtualna pani sropacz w akcji.
http://fbrodria.cba.pl/showthread.php?tid=548 Rzuć cytat, bo tego nie widać bez logowania.
Cytat:Ministerstwo Spraw Zagranicznych Federacji Brodryjskiej podjęło rozmowy dyplomatyczne z Państwem Kościelnym Rotria, dotyczące stosunków dwustronnych. Wyraziłam przede wszystkim chęć zbliżania stosunków dyplomatycznych z PKR i urozmaicania ich. Rozmawiając z prymasem Brodrii, Piusem Facibenim zapowiedziałam, iż chcę wybrać się do Stolicy Apostolskiej z oficjalną wizytą dyplomatyczną, by rozmawiać m.in. z Ojcem Świętym Piusem IV o pielgrzymce apostolskiej Ojca Świętego do Federacji Brodryjskiej. Rozmowa przebiegła w przyjaznej atmosferze, a sam Ekscelencja Facibeni udzielił apostolskiego błogosławieństwa. Rozmawiając z prezydentem Andrzejem Swarzewskim, oboje wyraziliśmy chęć przyjazdu Ojca Świętego do Brodrii i jako minister dyplomacji osobiście będę negocjowała ze stroną rotryjską w tej sprawie.
(–) Kristian Arped
|