Wieści z zagranicy
Z jaką namiętnością oni to robią to aż miło popatrzeć, jak niezgłębionym dla ich umysłów jest Republika Bialeńska. W tym sensie cieszą Nas próby badania wyjątkowości naszej mikronacji i w pewien sposób chcę zwrócić uwagę na tajemnicze, podejrzane fundamenty państwowości Sarmacji, które mogą się odezwć, a wnikliwe oko już widzi tą nieudolność, to marzenie Sarmatów o wreszcie normalnym państwie, jakie My realizujemy poprzez RB.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
Zostawię do pominięcia fakt iż Andrzej z Kaniewskim przed powstaniem wcale nie byli przyjaciółmi o czym pewnie sami zapomnieli.
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu 
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej 

Odpowiedz
Szczerze mówiąc, to średnio pamiętam, czy znaliśmy się jakoś bardziej przed powstaniem. Big Grin Ale jeśli nie byliśmy wcześniej przyjaciółmi, to tym lepiej, bo jest bardziej bajkowo. ^^
N.N
Odpowiedz
(20.01.2015, 23:52:59)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Szczerze mówiąc, to średnio pamiętam, czy znaliśmy się jakoś bardziej przed powstaniem. Big Grin Ale jeśli nie byliśmy wcześniej przyjaciółmi, to tym lepiej, bo jest bardziej bajkowo. ^^
Byliście wrogami przed, i po powstaniu i omijając parę okresów częściej byliście na be dla siebie niż przyjaciółmi. Wink
Poetka w "Ciemnica"

Odpowiedz
A to jest akurat nieprawda. Wink
N.N
Odpowiedz
W Dreamlandzie dziś jeden post, a w Rotrii 4. Ostatnio Państwo Kościelne zaczyna się bardzo powoli uaktywniać. Pomimo niezliczonej ilości kryzysów politycznych, wciąż jest grupa ludzi, którym zależy na istnieniu Rotrii. To godne podziwu.
N.N
Odpowiedz
Sama idea państwa kościelnego w internecie jest bardzo ciekawa i kreatywna. Szkoda tylko, że mało jest chętnych do uczestniczenia w takim państwie.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
Ogólnie jest niewiele ludzi chętnych do uczestniczenia w mikronacjach, niestety. Wink
N.N
Odpowiedz
(21.01.2015, 16:00:02)AndrzejSwarzewski link napisał(a): A to jest akurat nieprawda. Wink
Mam znów walnąć cytaty?
Zobaczmy:
Sarmacja: Złe
Powstanie: Dobre
Po Powstaniu: Mieszane
W ZDN: w większości wrogowie.
Apaczowo i Wolnogród: Mieszane
Pomiędzy Wolnogrodem a RB: Złe
RB: Mieszane ale w większość czasu złe

Poetka w "Ciemnica"

Odpowiedz
Cytat:Sarmacja: Złe
A myśmy czasem nie byli rodziną i nie działaliśmy razem w Partii Konserwatywnej? Big Grin
Cytat:Po Powstaniu: Mieszane
Różnice dotyczyły kwestii politycznych.
Cytat:W ZDN: w większości wrogowie.
j.w.
Cytat:Apaczowo i Wolnogród: Mieszane
A to ja w ogóle średnio pamiętam, tak szczerze mówiąc.
Cytat:Pomiędzy Wolnogrodem a RB: Złe
Gdyby były złe, to nie stworzylibyśmy razem RB.
Cytat:RB: Mieszane ale w większość czasu złe
Że to jest nieprawda, to każdy, kto jest tu jakiś czas mógł zaobserwować. Wink
N.N
Odpowiedz
Cytat:A myśmy czasem nie byli rodziną i nie działaliśmy razem w Partii Konserwatywnej? Big Grin

Z której Kaniewski wyszedł? Wink

Cytat:Różnice dotyczyły kwestii politycznych.
Ja tu nie mówię o próbach zabójstwa a właśnie między innymi o takich różnicach.
Cytat:A to ja w ogóle średnio pamiętam, tak szczerze mówiąc.
To sobie przypomnij.
Cytat:Gdyby były złe, to nie stworzylibyśmy razem RB.
Liczyłem okres od RWW do powstania RB a powstanie RB wliczyłem już do RB.
Cytat:Że to jest nieprawda, to każdy, kto jest tu jakiś czas mógł zaobserwować. Wink
Ostatio macie lepsze ale wcześniej mieliście złe. Ktoś zapomniał, że jest szpiegiem Sarmackim/żydem/wrogiem państwa i stworzył RB by ją upokorzyć?
Poetka w "Ciemnica"

Odpowiedz
To będzie ciekawe... Tylko nie rozpędźcie się na tyle, żebym musiał potem posty wywalać.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Cytat:Ostatio macie lepsze ale wcześniej mieliście złe. Ktoś zapomniał, że jest szpiegiem Sarmackim/żydem/wrogiem państwa i stworzył RB by ją upokorzyć?
No rzeczywiście, różne słowa padały. Ale to jest jedynie znakiem tego, że obu nam zależy na Bialenii i traktujemy to dość emocjonalnie. Zdecydowanie wolę współpracować z osobą, która czasem mnie wyzwie w przypływie emocji (bo ja urazy długo nie chowam), niż z taką, która w ogóle się tym nie emocjonuje i ma Bialenię gdzieś. Wink

Ale nie rozmawiajmy tutaj o takich tematach, bo to takie trochę prywatne, mimo wszystko. Wink
N.N
Odpowiedz
"Obecna kadencja to również, miejmy nadzieję, ostateczne zamknięcie sprawy Nowej Sclavinii, znanej także jako wyspa Anatolia. Uznano, że ten długotrwały konflikt powinien zostać zakończony, wobec czego w najbliższych dniach władze Księstwa Sarmacji wystosują do Republiki Bialeńskiej zaproszenie do rozmów. Zostanie to zrobione pomimo wielu szyderczych, często bezczelnych, komentarzy o Księstwie Sarmacji ze strony władz Bialenii." - Sergiusz Asketil

Pozwoliłem Konstantemu na prowadzenie rozmów. Jednakże jakiekolwiek decyzje podjęte zostaną po uprzednich konsultacjach społecznych, a także wyrażeniu zdania przez Parlament i Radę Państwa. Bialenia od samego początku jest zainteresowana rozmowami i wypracowaniem kompromisu.
N.N
Odpowiedz
http://www.latvia.darmowefora.pl/index.php

Grutin kontratakuje?
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
(24.01.2015, 00:02:30)AndrzejSwarzewski link napisał(a): "Obecna kadencja to również, miejmy nadzieję, ostateczne zamknięcie sprawy Nowej Sclavinii, znanej także jako wyspa Anatolia. Uznano, że ten długotrwały konflikt powinien zostać zakończony, wobec czego w najbliższych dniach władze Księstwa Sarmacji wystosują do Republiki Bialeńskiej zaproszenie do rozmów. Zostanie to zrobione pomimo wielu szyderczych, często bezczelnych, komentarzy o Księstwie Sarmacji ze strony władz Bialenii." - Sergiusz Asketil

Pozwoliłem Konstantemu na prowadzenie rozmów. Jednakże jakiekolwiek decyzje podjęte zostaną po uprzednich konsultacjach społecznych, a także wyrażeniu zdania przez Parlament i Radę Państwa. Bialenia od samego początku jest zainteresowana rozmowami i wypracowaniem kompromisu.
O jaaaa, łaskę nam robią, że wreszcie się (na 90% pozornie) ogarniają? :Smile Normalnie trzeba zgłosić Asketila na świętego w Zielonym Kościele. :Smile

Moja sugestia jako członka społeczeństwa: olać ich, już nie powiem czym. Zabawa z tym szambem jako całością jak nie miała sensu, tak dalej go nie ma.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Zobaczymy, co mają nam do zaproponowania. Warto rozmawiać.
Jeśli jednak propozycje będą skandaliczne (np. bezwarunkowe opuszczenie przez nas Anatolii), to rozmowy nie dojdą do skutku.
N.N
Odpowiedz
http://uhraina.fora.pl/ - Jaki dziwny twór i to jeszcze na naszym kontynencie. Sad
Odpowiedz
(24.01.2015, 16:25:31)Aleksander Grzegowski link napisał(a): http://uhraina.fora.pl/ - Jaki dziwny twór i to jeszcze na naszym kontynencie. Sad

MSZ potwierdza. Jak myśleliście - to był Grutin. I to jest Grutin. Nie radzimy się zapuszczać w tak dalekie rejony mikroświata, bo grozi to chorobą psychiczną, klonotwórstwem etc. ...
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz
Grutin- człowiek, który ma dużo czasu na zabawę Big Grin
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości