Wybory prezydenckie 2015
[Obrazek: c81215158a12.gif]
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
[Obrazek: 11148720_1560386907559450_84432241745717...e=55B2D4EF]
Awwwwwwwwww! :3
N.N
Odpowiedz
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KXaGV11Ap34[/youtube]
Odpowiedz
Jestem za IV RP, PIS i Andrzejem Dudą. A ty Andrzeju Swarzewski przypomniałeś mi plakat PEZELU z wyborów samorządowych - grzybek atomowy + PIS = Trzecia wojna światowa po prostu żal.eu. Macieju wiesz, że prezydent Komorowski to "jedyny słuszny" i inne naj według premier i nie ma ale, a druga kadencja powinna być dla niego bez wyborów? I skoro on taki naj to muszę go przeprosić za moje odstępsto innego zdania. Super demokracja.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
https://www.facebook.com/175117462512717...=1&theater

Pan Andrzej Duda lubi spotkania z potencjalnymi wyborcami, ale tylko kiedy nie ma ryzyka, że będzie musiał z nimi rozmawiać.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz
Piszę z telefonu, ale nie przesadzaj, jak był u nas w Skierniewicach to normalnie spotykał się, wiadomo, że na jakieś długie konwersacje czasu nie było. Pan Komorowski też był u nas wd wrześniu 2014 na otwarciu parku i zbytnio nie chciał "wyjść do ludzi", bo ponoć obawiał się o swoje bezpieczeństwo, nie było protestów przeciwko niemu, ale ostatecznie niechętnie wyszedł.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
Janek, ale weź przeczytaj to, co piszę w każdym wątku o wyborach w realu od... bodajże stycznia zeszłego roku. Ja nie mam kandydata, który by mi ideowo pasował, więc popieram tego, pod którego rządami będzie mi potencjalnie najlepiej się żyło.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Wiesz, ja też nie mówię, nagle po ewentualnym wyborze Duda będzie lekiem na wszystko, bo każdy trzeźwo myślący wie, że nie. To samo dotyczy innych kandydatów. Ale biorąc pod uwagę to co napisałeś uważam, że mi będzie lepiej za Dudy. Dalej mogę tak powiedzieć o partiach, mi odpowiada PIS, ale nie jest tak, że z wszystkim się z nimi zgadzam, ale generalnie sądzę, że powinni mieć szansę rządów, bynajmniej na dzisiejszy dzień ja bym im udzielił.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
Rok 2015. Polska. Wybory prezydenckie wygrał Andrzej Duda. Polska nie jest już członkiem Unii, z NATO nas wydalono. Wprowadzono obowiązkowy podatek na rzecz KK, religia została wprowadzona jako obowiązkowy przedmiot maturalny. Za negatywny wpis na temat PiS-u grozi 5 lat bezwzględnego więzienia, dzieci z in vitro zostały wymordowane, naziemna telewizja cyfrowa nadaje 40 stacji, wszystkie z Torunia + Republika TV, Tomasz Lis został rozstrzelany, Michnik zbiegł, Monika Olejnik zaginęła. Wydano list gończy za Tuskiem. Polska szykuje się do wojny z Rosją. Pomnik Stepan Bandera stanął na Placu Zbawiciela.
Odpowiedz
(03.05.2015, 14:31:37)Feliks Spirkin link napisał(a): Rok 2015. Polska. Wybory prezydenckie wygrał Andrzej Duda. Polska nie jest już członkiem Unii, z NATO nas wydalono. Wprowadzono obowiązkowy podatek na rzecz KK, religia została wprowadzona jako obowiązkowy przedmiot maturalny. Za negatywny wpis na temat PiS-u grozi 5 lat bezwzględnego więzienia, dzieci z in vitro zostały wymordowane, naziemna telewizja cyfrowa nadaje 40 stacji, wszystkie z Torunia + Republika TV, Tomasz Lis został rozstrzelany, Michnik zbiegł, Monika Olejnik zaginęła. Wydano list gończy za Tuskiem. Polska szykuje się do wojny z Rosją. Pomnik Stepan Bandera stanął na Placu Zbawiciela.

Taaak. Historie z cyklu: A gdy PIS dojdzie do władzy to nas zje...

Bodajże wczoraj "naTemat" ( POwski) opublikował, że oto w TV Republika o której piszesz za nieprawomyślne poglądy usuwa się ze stacji ludzi. Ale nie od dziś wiadomo, że to telewizja PIS, co nie jest samo w sobie aferą, przecież skoro dają kasę to i wymagają, a w rękach czyich, jak nie PO jest telewizja publiczna? Mało jest w ich rękach, co też rozumiem jako, że obecnie jeszcze rządzą mają swój punkt widzenia. Szkoda mi tylko ludzi, którzy mając powszechny do nich dostęp, łykają ten makaron. Nie ma wtedy pluralizmu, bo jest niby teoretycznie publiczna, neutralna TV, która faktycznie jest bonusem dla rządzących.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
Dlatego głosuję na Korwina:
http://www.chamsko.pl/64189/Krul
http://www.chamsko.pl/64234/Sram_wam_do_..._i_krul%21
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
Odpowiedz
Platforma swojej taktyki, czy szerzej strategii nie zmienia - straszenie PIS - em i ciekawe czy dużo osób nabierze się na progagandę, jedynej słusznej, niczym PZPR - ZSL koalicji.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
Problemem PiS-u jest amerykanofilia, ukrainofilia, katotalibizm i prowadzenie polityki sprzecznej z interesami Polski. Wink Dlatego ja ich uznaje za większe zło od PO, której zależy tylko na własnej kieszeni.
Odpowiedz
Zgodzę się, amerykanofilia jest zgubna, ale PIS też nie jest na tyle nieracjonalny w tej kwesti. Co do "katotalibanu" to żal mi tych którzy nie widzą tego, że to Polska kultura, jak i Europy wyrastają na tych korzeniach, a fakt ich umieszczenia w prawodastwie uważają za fundamentalizm.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
(04.05.2015, 13:22:30)Jan Kaniewski link napisał(a): Zgodzę się, amerykanofilia jest zgubna, ale PIS też nie jest na tyle nieracjonalny w tej kwesti. Co do "katotalibanu" to żal mi tych którzy nie widzą tego, że to Polska kultura, jak i Europy wyrastają na tych korzeniach, a fakt ich umieszczenia w prawodastwie uważają za fundamentalizm.

Okem, ale zrozum, że ktoś (np. ja) nie chce do tej całej polskiej familyji należeć, nie chce by ktoś mu do łóżka, w portfel i do sumienia zaglądał. Dawanie  wzmianek religijnych w konstytucji jest takim samym debilizmem, jakim jest np. demokracja.
(–) Kristian Arped
Odpowiedz
Dawanie wzmianek religijnych jest czymś normalnym bo my w próżni nie jesteśmy, no chyba, że ktoś popiera nihilistów od Palikota. Ja powiem na marginesie, że też zbyt relginy nie jestem, ale religię uważam za co najmniej ważny element naszej historii.

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
(04.05.2015, 15:50:34)Jan Kaniewski link napisał(a): Dawanie wzmianek religijnych jest czymś normalnym bo my w próżni nie jesteśmy, no chyba, że ktoś popiera nihilistów od Palikota. Ja powiem na marginesie, że też zbyt relginy nie jestem, ale religię uważam za co najmniej ważny element naszej historii.

Ważny - owszem. Wymagający bycia usankcjonowanym prawnie - niekoniecznie. Ważnym elementem naszej historii były między innymi rasizm i/lub niewolnictwo, a jakoś o dodanie wzmianek ich dotyczących nikt nie wojuje. Poza tym - o co chodzi? Przecież w preambule jest odniesienie do Boga. Wink
(–) Kristian Arped
Odpowiedz
(04.05.2015, 13:22:30)Jan Kaniewski link napisał(a): Zgodzę się, amerykanofilia jest zgubna, ale PIS też nie jest na tyle nieracjonalny w tej kwesti. Co do "katotalibanu" to żal mi tych którzy nie widzą tego, że to Polska kultura, jak i Europy wyrastają na tych korzeniach, a fakt ich umieszczenia w prawodastwie uważają za fundamentalizm.

Oczywiście że jest to element naszej kultury i historii, ale to nie jest powód, aby KK mieszał się w politykę. Wink Oczywiście zdaję sobie z tego, że wspólnota kościoła płaci podatki i życzy sobie, aby księża mieli jakiś wpływ na politykę.
Odpowiedz
Wiesz ja też nie neguję sytuacji patologicznych w Kościele, ale nie uważam, że nagle trzeba uznawać go za coś do " wyrzucenia" z życia społecznego. Piszę z telefonu więc bez oddzielenia posta, a chcę wspomnieć jeszcze o PIS - ie. Jeden z moich przedmówców pisał, że PIS "jest przeciwko państwu". W tym sensie zgoda, że przeciwko takiemu państwu jakim jest III Rzeczpospolita. Gdy się mówi, pisze zbyt ogólnie to wychodzą takie potworki jak "PIS przeciwko Polsce". Wtedy "przeciętny zjadacz chleba" myśli że w całej rozciągłości, a nie teraźniejszemu państwu. PO mówi: "PIS podpala Polskę", a co ona wraz ze sprzyjającymi mediami robiła w latach 2005 - 2007, gdy choćby Tusk zagrał na "wywrócenie stolika"

(-) Jan Kaniewski
Odpowiedz
Cytat:Oczywiście że jest to element naszej kultury i historii, ale to nie jest powód, aby KK mieszał się w politykę. Wink Oczywiście zdaję sobie z tego, że wspólnota kościoła płaci podatki i życzy sobie, aby księża mieli jakiś wpływ na politykę.
Pewien ksiądz powiedział mi, że on wolałby płacić podatki na rzecz Watykanu, żeby nie musieć stosować się do polskiego prawa. Big Grin
N.N
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości