Wieści z zagranicy
Szymon de la Łatka ustąpił.  :o Ciekawe czy Batawia się zmieni. Smile
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz
Prowadzone są rozmowy nad zjednoczeniem z Uhrainą. Nowe państwo miałoby być monarchią.
Ja osobiście popieram, może dzięki temu powstanie w miarę sensowny kraj na Nordacie.
N.N
Odpowiedz
Ja nie mam dostępu do Uhraińskiego forum.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
Odpowiedz
Jest nowe forum.
N.N
Odpowiedz
Ale konta skopiowane.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
Odpowiedz
Szymon Uchastok ogłosił zakończenie działalności w mikronacjach po pięciu latach. Przyznał, iż zaczął ją w wieku 9 lat.
N.N
Odpowiedz
(14.04.2015, 14:16:29)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Szymon Uchastok ogłosił zakończenie działalności w mikronacjach po pięciu latach. Przyznał, iż zaczął ją w wieku 9 lat.

Próba bicia rekordów? Tak czy inaczej, można gratulować odwagi. Można więc de la Łatkę oceniać nieco inaczej...
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz
Hmmm, w chwili obecnej nie jest dużo młodszy ode mnie i od Ciebie. Wink
N.N
Odpowiedz
https://drive.google.com/file/d/0B2ohOb5...view?pli=1
Azymutia zajęła miejsce Siedmiogrodu?
N.N
Odpowiedz
http://mup.mikronacje.info/forum/viewtop...4&start=20

A Bialenia oficjalnie została włączona w struktury MUP.

[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
Świetna wiadomość, gratulacje dla Prezesa. Smile
N.N
Odpowiedz
https://drive.google.com/file/d/0B2ohOb5...view?pli=1

To już jest skandal. Bialenia powinna skolonizować Wurstlandię oraz Siedmiogród, aby żadne yayonacje ich nie zagarnęły. W razie reaktywacji tamtejszych państw ziemie zostałyby im po prostu zwrócone.
Odpowiedz
Siedmiogród to już ktoś inny wziął.  Smile) A Wurstlandię możemy objąć opieką. Może w ogóle stworzymy Nordacką Radę Kolonizacyjną, która wydawałaby pozwolenia na przejęcie określonych terytoriów? Skład: Bialenia, Al Rajn, Angstrem, Azymutia, Brodria, Samunda, Uhraina i Batawia.
N.N
Odpowiedz
Siedmiogród nie zaginął ani też Azymutia go nie zastąpiła. Władze tego kraju zdecydowały o przeniesieniu się już wcześniej na kontynent południowy obok Aryunu i Tirimudzi. Przedstawiciel Azymutii już wcześniej, w ubiegłym roku nakłaniał mnie do naniesienia Azymutii na mapę w różnych lokalizacjach (obok Orientyki, Skarlandu czy w dwóch lokacjach Nordaty). Po ubyciu Siedmiogrodu i dalszym istnieniu Azymutii osobiście nie widziałem powodów, by odmawiać. Nie wypowiadam się natomiast co do poziomu Azymutii, ponieważ to nie jest moja rola.

(-) Daniel markiz von Witt
Królewski Instytut Kartograficzny
Odpowiedz
Cytat:Skład: Bialenia, Al Rajn, Angstrem, Azymutia, Brodria, Samunda, Uhraina i Batawia.

To trochę tak jak z Izraelem i Australią na Eurowizji. :Smile
Odpowiedz
(15.04.2015, 18:22:39)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Siedmiogród to już ktoś inny wziął.  Smile) A Wurstlandię możemy objąć opieką. Może w ogóle stworzymy Nordacką Radę Kolonizacyjną, która wydawałaby pozwolenia na przejęcie określonych terytoriów? Skład: Bialenia, Al Rajn, Angstrem, Azymutia, Brodria, Samunda, Uhraina i Batawia.

Pomysł nawet fajny ale bez Uhrainy i innych grutinnacji.
~Sukces IRC #bialenia (serwer: irc.mizure.net port: 6667)
Odpowiedz
Pomysł popieram o ile w skład owej Rady będą wchodzić tylko państwa leżące na Nordacie.
Odpowiedz
(15.04.2015, 18:22:39)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Siedmiogród to już ktoś inny wziął.  Smile) A Wurstlandię możemy objąć opieką. Może w ogóle stworzymy Nordacką Radę Kolonizacyjną, która wydawałaby pozwolenia na przejęcie określonych terytoriów? Skład: Bialenia, Al Rajn, Angstrem, Azymutia, Brodria, Samunda, Uhraina i Batawia.
A gdzie ta Nordata jest? :Smile

Co do samej mapy, mam trzy uwagi:
  • Nazwy miast są napisane zbyt małą czcionką.
  • Nazwy miast w Batawii są zwyczajnie nieczytelne.
  • "Nowy Ab'Dorst", nie: "Nowy Ab'dorst".
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Cytat:A gdzie ta Nordata jest? :Smile
Jesteśmy częścią Nordaty, co by Pan Prezydent nie mówił. Wink
N.N
Odpowiedz
Gothicę(nie wiem czy dobrze napisałem) największy kawałek dostałaby Bialenia,potem Batawia i dopiero Uhraina.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości