Liczba postów: 126
Liczba wątków: 11
![[Obrazek: zaproszenie.png]](https://bibliotekakik.files.wordpress.com/2015/05/zaproszenie.png)
(Kliknij w obraz, by powiększyć)
PROGRAM
SESJA PLENARNA (11-21 maja 2015)
Powitanie uczestników konwencji. Przedstawienie celu zgromadzenia i projektu międzynarodowej współpracy politycznej narodowych komórek (partii lub stowarzyszeń)
PANELE (otwierane w dniach 12-15 maja 2015, trwające do 20 maja 2015)
1. Sytuacja prawicy w różnych krajach
2. Program współdziałania w ramach Konfederacji Nowych Opcji
3. Podstawowe zagrożenia i problemy państw narodowych oraz sposoby przeciwdziałania i radzenia sobie z nimi (studium przypadku)
4. Współczesne koncepcje rządów prawicy (studium przypadku)
5. Nowa Opcja – jak budować państwo atrakcyjne dla młodych?
ZGŁOSZENIA
Zgłoszeń wraz z określeniem, czy w danym panelu pojawi się Twój referat, propozycja lub wola dyskusji, należy dokonywać poniżej lub na kontakt prywatny (daniel_lukas[at]interia.pl lub GG: 41404078) do 10 maja 2015 włącznie.
KONTAKT
Pytania? Pisz:
daniel_lukas[at]interia.pl
GG: 41404078
(-) Daniel markiz von Witt
Liczba postów: 1 531
Liczba wątków: 229
Bardzo ciekawa inicjatywa.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.
(-) Jan Kaniewski
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
Strzelam, że gości będzie mniej niż by to podpowiadały oczekiwania.
Od razu mogę odpowiedzieć na problem numer 5 - stworzyć państwo pozbawione klimatu.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
(05.05.2015, 20:33:54)Maciej Kamiński link napisał(a): Strzelam, że gości będzie mniej niż by to podpowiadały oczekiwania. Nie liczę na tłumy tylko na konkretnych ludzi. I zachęcam, bo jest takich u was wielu
Liczba postów: 2 798
Liczba wątków: 159
05.05.2015, 21:10:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.05.2015, 21:21:52 przez Feliks Spirkin.)
Ja mogę zapewnić, iż przybędę. Sam miałem ochotę zorganizować coś takiego w Bialenii, a więc cieszę się, że ktoś jeszcze wpadł na taki pomysł.
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Liczba postów: 10 222
Liczba wątków: 986
Zgłaszam się i deklaruję, że postaram się wypowiedzieć we wszystkich panelach.
N.N
Konwencja zaczyna się już jutro. Nie mogę się doczekać!
N.N
Z jednodniowym poślizgiem wynikającym z realowych zobowiązań, ale konwencja już startuje i wszystkich nią zainteresowanych serdecznie zapraszam do udziału:
Konfederacja Nowych Opcji
Póki co debaty przebywają ciekawie, ale bardzo spokojnie. Rozmawiam sobie sam z JE von Wittem...
N.N
Ja się nie mogę zalogować. Cóż...
No to być może inni uczestnicy też mają ten problem i to jest powód niewielkiej liczebności na tym spotkaniu o naprawdę ciekawej tematyce.
N.N
Liczba postów: 1 531
Liczba wątków: 229
Mnie z przyczyn obiektywnych, bo realowych być nie mogło, ale to nie powinno przekreślać współpracy i popierania inicjatyw w przyszłości. Idea jest jak najbardziej słuszna.
Nie daję gwarancji na ciągłą aktywność, ponad to, na ile mam siłę.
(-) Jan Kaniewski
(15.05.2015, 21:04:22)AndrzejSwarzewski link napisał(a): No to być może inni uczestnicy też mają ten problem i to jest powód niewielkiej liczebności na tym spotkaniu o naprawdę ciekawej tematyce.
Niestety ja nie pamiętam swojego hasła, a nie potrafię go zmienić w dreamlandzkim systemie informatycznym.
KNO będzie mieć swój ciąg dalszy. Problemy techniczne nie odstraszyły tylko Bialeńczyków i miały większy zasięg, dlatego chciałbym Was spytać, czy chcielibyście przejąć pałeczkę organizatora. Nadmienię, że podobne słowa skierowałem do mieszkańców Rzeczypospolitej Obojga Narodów, więc na tych dwóch opcjach by stanęło, gdybyście wyrazili wolę organizacji.
Jako główny reprezentant Bialenii na KNO jak najbardziej wyrażam wolę, aby nasz kraj przejął pałeczkę. Prosiłbym bym tylko o więcej szczegółów.
Z wyrazami estymy,
(-) wielki kniaź Andrzej Swarzewski.
N.N
Byłoby wspaniale.  Myślę że spokojnie moglibyśmy się podjąć organizacji tego wydarzenia.
Rzeczpospolita Obojga Narodów też wyraża wstępne zainteresowanie organizacją, więc może podzielimy konwencję na dwie części: KNO dla republik i KNO dla monarchii, i zgodnie z tymi formami ustrojowymi, wiele dyktującymi dla ideologii prawicowych obywateli takich krajów, ustalimy tematy pod tym kątem zróżnicowane. Na Bialenię - republikańskie, na RON - monarchiczne.
Główny nacisk w dyskusjach w obu krajach zostałby położony na zawiązanie KNO i ustalenia jego programu z niewygórowanymi celami na ten rok załóżmy. Poza tym dyskutowanoby w wątkach wedle profilu kraju organizatora. Tematy można też ściągnąć z pierwszej części konwencji w Dreamlandzie, zwłaszcza te najbardziej "chodliwe".
Tylko skąd my weźmiemy prawicowców z republik?  Wandejski beton chyba.
N.N
Wasza Ekscelencjo, nie w tym rzecz, aby na konwencji w Bialenii mieli się znaleźć tylko prawicowcy z państw republikańskich, ale aby takie tu dominowały tematy. Sam bym brał udział w obu członach konwencji, tej bialeńskiej jak i polsko-litewskiej. Omawiano by w nich jedynie odmienne grupy tematyczne, ale we wspólnym "duchu" i prowadzące do jednego celu (dlatego finalną część konwencji - powstanie KNO, warto będzie zrobić już w jednym konkretnym kraju).
Cóż, miejmy nadzieję, że tym razem lepiej wyjdzie.
N.N
|