Wieści z zagranicy
Gdyby zupełnie nie mieli, to by tak cicho nie było ostatnimi czasy. Wink
N.N
Odpowiedz
Znów obserwujemy spadek aktywności...
Hmnnn... a może dobrym sposobem było zjednoczenie wszystkich mikronacji pod jednym sztandarem?
Odpowiedz
(30.05.2015, 16:41:45)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Znów obserwujemy spadek aktywności...
Hmnnn... a może dobrym sposobem było zjednoczenie wszystkich mikronacji pod jednym sztandarem?
Nie byłoby. Patrz Bastion Union. Albo z bliższego nam podwórka, przyczyny zamarcia OPM.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Ten temat wciąż powraca... Przede wszystkim najwiekszym problemem do zjednoczenia wszystkich pod jednym sztandarem, jest to że każda mikronacja chce być niezależna i suwerenna, bo to jest znak wyższego prestiżu niż państwa które znajdują się na forach innych krajów.
Odpowiedz
(30.05.2015, 18:33:18)Ivan Kazakov link napisał(a): Ten temat wciąż powraca... Przede wszystkim najwiekszym problemem do zjednoczenia wszystkich pod jednym sztandarem, jest to że każda mikronacja chce być niezależna i suwerenna, bo to jest znak wyższego prestiżu niż państwa które znajdują się na forach innych krajów.

Chyba, że wszystkie kraje w organizacji byłby równe bez państwa matki. Wink
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
Zjednoczenie wszystkich państw to utopia, ale można spróbować na mniejszej grupie państw. Na przykład Bialenia i Brodria świetnie się dogadują działając na jednym forum i wzajemnie wspierają, a przy tym każda ze stron sama decyduje o sobie. Nie ma żadnych starć, ani konfliktów. Myślę, że jakby jakiś kraj zechciał dołączyć do naszej unii, to z chęcią byśmy go przyjęli. Smile 
N.N
Odpowiedz
(30.05.2015, 20:03:46)Feliks Spirkin link napisał(a): Chyba, że wszystkie kraje w organizacji byłby równe bez państwa matki. Wink
Jeszcze raz... Bastion Union. Wink
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Jakaś siła przewodnia powinna być. Taki typowy Bastion Union PL nie miałby klimatu i zapewne upadłby nawet, gdyby startował z 30 aktywnymi osobami.
N.N
Odpowiedz
(30.05.2015, 21:13:18)Maciej Kamiński link napisał(a): Jeszcze raz... Bastion Union. Wink

Czy ja wiem? Bastion Union istnieje od kupy lat i z tego co wiem źle się nie ma. To że ktoś narzeka tam to jest normalne, podobno nawet niektórzy twierdzą, że w Sarmacji jest kryzys aktywnościowy.
Odpowiedz
No tak, ale wszystkie zrzeszone kraje razem napisały przez kupę lat tylko trzy razy więcej postów niż Bialenia w półtora roku. Wink Także chyba aż tak super u nich nie jest. Jedyną częścią reprezentującą przyzwoitą aktywność jest Shireroth, a część tych innych "krajów" łącznie napisało po kilkaset postów. Wink
Ale mam deja vu, ta dyskusja miała już miejsce, nie raz i nie dwa. Wink
N.N
Odpowiedz
Ja nie mam na myśli czegoś na wzór unii kilku państw, ale stworzenie jednego super państwa z równych sobie podmiotów.
W państwie liczącym ponad 20 osób nasza zabawa przybrałaby większego rozmachu, nie mówiąc o tym, że zawsze byłby ktoś aktywny...
Ale to chyba jednak na  prawdę utopia Big Grin
Odpowiedz
W ramach jednego państwa też może być ponad 20 osób. Wink A trzeba pamiętać, że w przypadku unii liczba obywateli się nie dodaje. Wink
N.N
Odpowiedz
(31.05.2015, 12:38:34)AndrzejSwarzewski link napisał(a): W ramach jednego państwa też może być ponad 20 osób. Wink A trzeba pamiętać, że w przypadku unii liczba obywateli się nie dodaje. Wink
Nawet w ramach naszego państwa bywało ponad 20 osób.

(31.05.2015, 12:17:31)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Ja nie mam na myśli czegoś na wzór unii kilku państw, ale stworzenie jednego super państwa z równych sobie podmiotów.
W państwie liczącym ponad 20 osób nasza zabawa przybrałaby większego rozmachu, nie mówiąc o tym, że zawsze byłby ktoś aktywny...
Ale to chyba jednak na  prawdę utopia Big Grin
Równych w jakim sensie?
Odpowiedz
Batawia miała na początku marca i końcu kwietnia 16 aktywnych obywateli. Dzisiaj mamy 9 obywateli. Jaki z tego morał? Nie dawaj władzy monarchii bo zniszczy kraj.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
Odpowiedz
(31.05.2015, 14:26:20)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): Batawia miała na początku marca i końcu kwietnia 16 aktywnych obywateli. Dzisiaj mamy 9 obywateli. Jaki z tego morał? Nie dawaj władzy monarchii bo zniszczy kraj.
Raczej taki, że republika to bardziej atrakcyjna forma rządów.
Odpowiedz
Mi się wydaje że monarchia byłaby dobrym rozwiązaniem gdyby król był miał mniej władzy.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
Odpowiedz
(30.05.2015, 16:41:45)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Znów obserwujemy spadek aktywności...

Rozmawiałem z ludźmi od Bastion Union. Shireroth to wcale nie jest Sarmacja. A Sarmacja to nie te niemieckie kajzerki. W angielskim mikroświecie też marazm, mogę się założyć, że u Niemców podobnie. Co do rosyjskich mikronacji, nie jestem wciąż pewien co do ich natury.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz
Niemieckie mikronacje radzą sobie lepiej od polskich, natomiast angielskie gorzej. A rosyjskie, to- jeśli się nie mylę- wikipedia-nacje. Wink
N.N
Odpowiedz
(31.05.2015, 17:02:10)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Niemieckie mikronacje radzą sobie lepiej od polskich, natomiast angielskie gorzej. A rosyjskie, to- jeśli się nie mylę- wikipedia-nacje. Wink

Och, niekoniecznie. Istnieją zapewne jako grupy na ichniejszym fejsie/naszej klasie.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz
Mają na VK grupy gdzie się bawią, ale to w niczym nie przypomina naszych państw. Wink
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości