Szkolenia kartograficzne
Królewski Instytut Kartograficzny przygotował cykl szkoleń dla kartografów, który jest podzielony na 3 stopnie certyfikacji kartograficznej:

1. STOPIEŃ – Teoria podstaw geografii i badania naukowe, co obejmuje na poziomie:
C – teorię geografii (przede wszystkim geografii politycznej Mikroświata)
CC – badania naukowe (prowadzenie własnych badań geograficznych)
Zaliczenie stopnia zakończy uzyskanie certyfikatu kartograficznego klasy C.

2. STOPIEŃ – Młodszy Kartograf, co obejmuje na poziomie:
B – podstawy kreślenia i edycji map
BB – zaawansowane kreślarstwo i edytowanie map
Zaliczenie stopnia zakończy uzyskanie certyfikatu kartograficznego klasy B i tytułu „Młodszy Kartograf”.

3. STOPIEŃ – Starszy Kartograf, co obejmie na poziomie:
A – proste mapy wektorowe
AA – profesjonalne mapy wektorowe
Zaliczenie stopnia zakończy uzyskanie certyfikatu kartograficznego klasy A i tytułu „Starszy Kartograf”.

Zgłoszenia na szkolenia przyjmowane są pocztą (adres: daniel_lukas[at]interia.pl) oraz za pośrednictwem komunikatora GG (nr 41404078). Szkolenia są płatne (w dowolnej walucie lub dobrach trwałych). Ceny są ustalane indywidualnie z każdym uczestnikiem.

Planowana data rozpoczęcia szkoleń: ok. 20 lipca (po moim powrocie z urlopu).

Serdecznie zapraszam,

(-) Daniel markiz von Witt
Kartograf Królewski (Dreamland)
Odpowiedz
[justify]W ulotce, jeżeli mogę tak ten post nazwać, nie zostało napisane gdzie pytania można składać, więc robię to w tym wątku. W jaki sposób mam zapłacić w dreamach, skoro np. dysponuję tylko i wyłącznie bialenami oraz libertami? Smile Pytam, gdyż jestem zainteresowany. Ponadto – jak wygląda cennik?[/justify]
(–) Kristian Arped
Odpowiedz
Cytat:Szkolenia są płatne (w dowolnej walucie lub dobrach trwałych). Ceny są ustalane indywidualnie z każdym uczestnikiem.

Zabrzmiało to jakby chodziło o realną gotówkę. ^^
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
Zgłaszam się i płacę w ropie naftowej. Może złocie...
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
Odpowiedz
Gdybym ja miał kogoś z mikroświata przyuczać do jakiejś podobnie skomplikowanej co kartografia sztuki, to też bym kazał sobie płacić realną gotówką. Przynajmniej miałbym pewność, że kandydat w połowie szkolenia nie znudzi się i nie stracę mojego wolnego czasu na próżno...
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości