Liczba postów: 3 774
Liczba wątków: 493
Na jakich zasadach i co ma wynieść ów Sobór ?
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
właściciel 87 folwarków
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 5
Dobra, weszło tutaj zbyt wiele niejasności i niepotrzebnych spraw. Chciałem, aby Pani Aleksandra wytłumaczyła mi dlaczego używa tytułu Arcyksiężnej Uhrainy. Trochę uraził mnie fakt, że to właśnie ona posługuje się tym tytułem, który należy tylko do mnie. Rozmawiałem z Panią Aleksandrą na IRC, doszło do kilku nieprzyjemnych słów dlatego, że Pani Aleksandra zaczęła opowiadać jakieś niestworzone rzeczy, więc teraz przepraszam za tamto. Wracając do rozmowy na IRC to postanowiłem ją przenieść na tło oficjalne, właśnie żeby uniknąć kwestii niezgodnych z prawdą. Niestety nie otrzymałem odpowiedzi na pytanie jakim prawem Pani Aleksandra posługiwała tytułem Arcyksiężnej. Padło też ostatnio kilka nieprzyjemnych słów kierowanych w dobre imię Imperatora Tomasza, czyli w dobre imię Abachazji. Adam von Haller, Aleksandro, możecie Abachazji nie uznawać, ale istniejemy już ponad pół roku, i o ile dobrze pamiętam nikt od nas Bialenii nie obraził, a w nas kierowanych jest tyle obelg. Tak chyba nie zachowują się normalni mikronauci.
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 16
To może i ja się wypowiem. Ta cała kłótnia o tytuł jest bez sensowna według mnie. Dlaczego? Podam taki smieszny przykład, pewnie większosć z obecnych tu kojarzy gre "Supremacy 1914" podczas jednej z takich gier rozgrywanej na mapie z klimatami złotego wieku władca Niemiec posiadał w tytule "Król Polski". Nic sobie z tego nie robiłem, bo jesli wie sie, że ma sie pełne prawo do używania tego tytułu to nic sobie nie robi z samozwańców.
/-/ Wicehrabia Józef Konstanty Bagrat
Liczba postów: 2 030
Liczba wątków: 349
Lel, kto powiedział, że Abachazji nie uznajemy? Oczywiście jakieś śmieszkowanie na krzykopudełku się nie liczy, ale tego chyba tłumaczyć nie muszę. Dlaczego nie podoba Ci się, że wyrażam swoje zdanie. :-( Nie można przecież pisać o czymś w samych superlatywach, a ja tylko chciałem ostudzić dumny zapał Imperatora w Nordacie.
Co do tej gierki, to nie znam, ale chyba w 1914 Królem Polski był władca rosyjski. Chyba że chodzi o coś innego.
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 5
Józef masz rację, ja tylko chciałem się dowiedzieć jakim prawem Aleksandra uzywała mojego tytułu. Może miała do tego jakieś prawa? Oczywiście odpowiedzi nie uzyskałem.
Adamie, takie to twoje zdanie, że nie doszło do podpisania traktatu z RON.
Liczba postów: 8 767
Liczba wątków: 792
(31.01.2016, 19:48:38)Józef Konstanty Bagrat link napisał(a): Podam taki smieszny przykład, pewnie większosć z obecnych tu kojarzy gre "Supremacy 1914" podczas jednej z takich gier rozgrywanej na mapie z klimatami złotego wieku władca Niemiec posiadał w tytule "Król Polski".
Nie powoływałbym się na gry jako chociażby ciekawostki historyczne. Choćby z tego względu, że ich twórcy dosyć często umieszczają tam mity i bzdury.
Willhelm II Hohenzollern w tytulaturze był królem Prus, a nie Polski...
Ostatnim koronowanym królem Polski był Mikołaj I, zdetronizowany podczas powstania listopadowego, a tytularnym Mikołaj II - zamordowany przez Bolszewików. Czyli w sumie 4 carów bezprawnie nosiło tytuł "króla Polski".
Liczba postów: 139
Liczba wątków: 16
(31.01.2016, 20:05:19)Adam von Haller link napisał(a): Lel, kto powiedział, że Abachazji nie uznajemy? Oczywiście jakieś śmieszkowanie na krzykopudełku się nie liczy, ale tego chyba tłumaczyć nie muszę. Dlaczego nie podoba Ci się, że wyrażam swoje zdanie. :-( Nie można przecież pisać o czymś w samych superlatywach, a ja tylko chciałem ostudzić dumny zapał Imperatora w Nordacie.
Co do tej gierki, to nie znam, ale chyba w 1914 Królem Polski był władca rosyjski. Chyba że chodzi o coś innego.
Adamie, chodzi o to, że na nie których mapkach dzieją się inne lata.
/-/ Wicehrabia Józef Konstanty Bagrat