Liczba postów: 2 286
Liczba wątków: 356
Drodzy Rodacy!
W dniu dzisiejszym doszło do wielu nieprzyjemnych rzeczy. Skłóciliśmy się i nasze ambicje (każdej ze stron) wzięły górę nad racjonalnymi sposobami rozwiązania sporu.
Zawiniłam ja, ale zawiniły i osoby takie jak przedstawiciele WR, czy ich sympatycy.
Nie będę wskazywała nazwisk, bo nie chcę kolejnych sprzeczek.
Dokonano zamachu stanu i usunięcia poprzez egzekucję legalnego Prezydenta RB, który nie złamał żadnego z Praw Republiki. Jednakże oświadczam, że wybaczam Heinrichowi Wettinowi i nie postawię go w stan oskarżenia.
Teraz apeluję o ostudzenie emocji, bo cała sprawa kompromituje nasz Kraj na arenie międzynarodowej. Powiecie, że przeze mnie. Tak, wydałam wczoraj niefortunne oświadczenie, jednakże wycofałam się z niego i przeprosiłam, a przeprosiny zostały przyjęte. I pewnie na tym cała sprawa by się skończyła, gdyby nie.... obywatele Bialenii.
Stan nadzwyczajny będzie trwał poprzez okres świąteczny, byśmy wszyscy ochłonęli i przemyśleli do czego dążymy, potem rozpoczniemy rozmowy, które będą miały na celu zaprowadzenie porządku.
Jednocześnie podkreślam, że dzisiejsze rozporządzenie o internowaniu było niezgodne z Prawem i nie ma mocy sprawczej.
Niech dni Misterium Paschalnego, które przeżywamy przysłużą się również do szerszej refleksji nad naszym postępowaniem.
Liczba postów: 2 030
Liczba wątków: 349
Cytat:Stan nadzwyczajny będzie trwał poprzez okres świąteczny, byśmy wszyscy ochłonęli i przemyśleli do czego dążymy, potem rozpoczniemy rozmowy, które będą miały na celu zaprowadzenie porządku.
Stan nadzwyczajny został zniesiony.
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Liczba postów: 1 567
Liczba wątków: 167
Dlaczego Pani w to brnie, dlaczego po prostu nie zrezygnuje? Ile jeszcze będzie tych oświadczeń, przeprosin, orędzi i przemówień? Aż tak pokochała Pani władzę, że nie chce jej oddać, mimo tego, że Pani dymisji żąda 75% obywateli?
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Liczba postów: 2 030
Liczba wątków: 349
(24.03.2016, 23:50:51)Frederick Hufflepuff link napisał(a): Dlaczego Pani w to brnie, dlaczego po prostu nie zrezygnuje? Ile jeszcze będzie tych oświadczeń, przeprosin, orędzi i przemówień? Aż tak pokochała Pani władzę, że nie chce jej oddać, mimo tego, że Pani dymisji żąda 75% obywateli?
Proszę, pokrzycz sobie gdzieś indziej. Słyszeliśmy już to. Kompromis polega na tym, że każdy z czegoś rezygnuje. Niczego nie osiągniemy przez pyskówki, nawoływania do dymisji i robienie polityki przez wiece uliczne. Nie bawmy się w drugą "Solidarność".
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
(24.03.2016, 23:52:38)Alberto de Medici link napisał(a): [quote author=Frederick Hufflepuff link=topic=4825.msg42579#msg42579 date=1458856251]
Dlaczego Pani w to brnie, dlaczego po prostu nie zrezygnuje? Ile jeszcze będzie tych oświadczeń, przeprosin, orędzi i przemówień? Aż tak pokochała Pani władzę, że nie chce jej oddać, mimo tego, że Pani dymisji żąda 75% obywateli?
Proszę, pokrzycz sobie gdzieś indziej. Słyszeliśmy już to. Kompromis polega na tym, że każdy z czegoś rezygnuje. Niczego nie osiągniemy przez pyskówki, nawoływania do dymisji i robienie polityki przez wiece uliczne. Nie bawmy się w drugą "Solidarność".
[/quote]
Nie możemy trwać w takim stanie jak obecnie. Albo dymisja, albo porządna, ogolnonarodowa dyskusja mająca na celu zapobiezenie jeszcze silniejszemu kryzysowi.
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
O tym, że ktoś zostaje skazany na karę śmierci decyduje Sąd nie Wettin, więc rozporządzenia ojca Severino były nielegalne. A ktoś najwyraźniej próbował wprowadzić Księdza w błąd  .
(24.03.2016, 23:55:01)Frederick Hufflepuff link napisał(a): [quote author=Alberto de Medici link=topic=4825.msg42582#msg42582 date=1458856358]
[quote author=Frederick Hufflepuff link=topic=4825.msg42579#msg42579 date=1458856251]
[/quote]
Nie możemy trwać w takim stanie jak obecnie. Albo dymisja, albo porządna, ogolnonarodowa dyskusja mająca na celu zapobiezenie jeszcze silniejszemu kryzysowi.
[/quote]
Z całym szacunkiem, ale ty jesteś największą ''Tubą''tego przedsięwzięcia, które podjęliście z Eddardem.
Nie jestem żadna tuba - jestem opozycjonistą, którego Szanowna Pani Prezydent postanowiła nielegalnie wyrzucić z kraju. O tym już była mowa, więc nie będę znowu tego tłumaczył.
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
Dobra, dalej ciśniecie lipiec 2015. Powracam do moich słów stąd: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index...4#msg42524
Jak już sprzątać, to od razu porządnie.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Liczba postów: 2 676
Liczba wątków: 248
(24.03.2016, 23:57:43)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): O tym, że ktoś zostaje skazany na karę śmierci decyduje Sąd nie Wettin, więc rozporządzenia ojca Severino były nielegalne. A ktoś najwyraźniej próbował wprowadzić Księdza w błąd .
Tak chyba było. Myślałem, że usunęłaś konto lub dostałaś bana. A ja nie znoszę być marionetką.
Linus
Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego
Sylwetka
(25.03.2016, 00:04:35)Severino Castiglioni link napisał(a): [quote author=Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link=topic=4825.msg42590#msg42590 date=1458856663]
O tym, że ktoś zostaje skazany na karę śmierci decyduje Sąd nie Wettin, więc rozporządzenia ojca Severino były nielegalne. A ktoś najwyraźniej próbował wprowadzić Księdza w błąd .
Tak chyba było. Myślałem, że usunęłaś konto lub dostałaś bana. A ja nie znoszę być marionetką.
[/quote]
Miałam bana przez ok. 20 minut, ale nie można kogoś skazać bez wyroku Sądu. Ciągle żyłam, a komuś chyba bardzo zależało na podjęciu tych kroków przez WE.
Liczba postów: 3 308
Liczba wątków: 301
(24.03.2016, 23:48:13)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Drodzy Rodacy!
W dniu dzisiejszym doszło do wielu nieprzyjemnych rzeczy. Skłóciliśmy się i nasze ambicje (każdej ze stron) wzięły górę nad racjonalnymi sposobami rozwiązania sporu.
Zawiniłam ja, ale zawiniły i osoby takie jak przedstawiciele WR, czy ich sympatycy.
Nie będę wskazywała nazwisk, bo nie chcę kolejnych sprzeczek.
Dokonano zamachu stanu i usunięcia poprzez egzekucję legalnego Prezydenta RB, który nie złamał żadnego z Praw Republiki. Jednakże oświadczam, że wybaczam Heinrichowi Wettinowi i nie postawię go w stan oskarżenia.
Teraz apeluję o ostudzenie emocji, bo cała sprawa kompromituje nasz Kraj na arenie międzynarodowej. Powiecie, że przeze mnie. Tak, wydałam wczoraj niefortunne oświadczenie, jednakże wycofałam się z niego i przeprosiłam, a przeprosiny zostały przyjęte. I pewnie na tym cała sprawa by się skończyła, gdyby nie.... obywatele Bialenii.
Stan nadzwyczajny będzie trwał poprzez okres świąteczny, byśmy wszyscy ochłonęli i przemyśleli do czego dążymy, potem rozpoczniemy rozmowy, które będą miały na celu zaprowadzenie porządku.
Jednocześnie podkreślam, że dzisiejsze rozporządzenie o internowaniu było niezgodne z Prawem i nie ma mocy sprawczej.
Niech dni Misterium Paschalnego, które przeżywamy przysłużą się również do szerszej refleksji nad naszym postępowaniem.
Pani Prezydent,
Dlaczego nie umie Pani przyznać się do porażki i ustąpić? Co jeszcze musi się zdarzyć, aby do tego doszło?
Dlaczego wypowiada się Pani w imieniu każdej ze stron? Nas nie poniosły ambicje, to nie WR zawiniło tylko Pani. My nie mamy sobie nic do zarzucenia, czego nie można powiedzieć o Pani. Nie ostudzimy emocji, dopóki Pani nie ustąpi, nie opuści Pałacu Prezydenckiego na zawsze! I proszę nie zrzucać winy na innych obywateli, bo to Pani, Pani jako Prezydent ponosi pełną odpowiedzialność działań.
Aleksandra do dymisji!
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Liczba postów: 1 358
Liczba wątków: 142
Nie może być zgody na antydemokratyczne działania. Pani Prezydent niszczy Bialenię. Szkody będą trudne do naprawienia.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Liczba postów: 2 676
Liczba wątków: 248
Dlaczego głównie Hasselandczycy to zarzucają?
Linus
Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego
Sylwetka
(25.03.2016, 12:41:48)Severino Castiglioni link napisał(a): Dlaczego głównie Hasselandczycy to zarzucają?
Znowu doszukuje się powiązań narodowościowych? Nie jestem Hasselandczykiem i narodowość nie ma żadnego znaczenia.
A miało nie być podziałów narodowościowych -> a jednak.
Liczba postów: 10 222
Liczba wątków: 986
Wbrew pozorom, nie doszło do większych szkód. Co jakiś czas musi dojść do takiego spięcia. Po świętach zakończymy stan wyjątkowy, a następnie być może dojdzie do referendum i będziemy musieli wybrać nowego prezydenta... Mam nadzieję, że społeczeństwo pokaże czerwoną kartkę nie tylko Aleksandrze, ale też niemerytorycznej, krzyczącej i łamiącej prawo opozycji. Jako ewentualnego następcę Saszy widzę Severina, Adama lub Macieja.
N.N
Ja również wzywam do spokoju, naprawdę...
Proszę także Wszystkich Ministrów o nie odpowiadanie na zaczepki i ignorowanie takich zachowań.
Trzy dni spokoju.
Najlepsza rada na 3 dni spokoju to wyłączyć na te 3 dni forum.
(25.03.2016, 12:51:55)Bajtuś link napisał(a): Najlepsza rada na 3 dni spokoju to wyłączyć na te 3 dni forum.
Dlatego trwa stan nadzwyczajny. Jeżeli ktoś chce ciągle wykrzykiwać i protestować - to proszę, ale niech nie spodziewa się reakcji.
|