Liczba postów: 8 767
Liczba wątków: 792
Ogłoszenie Rotrii państwem świeckim również?
Liczba postów: 2 657
Liczba wątków: 290
(03.04.2016, 18:51:43)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Również tam nazwali Imperium Skarlandzkie yoyonacją, a Ekscelencję Maykowskiego uhraińskim wypierdkiem?
Do tego nie doszło, po prostu stanowisko jednego z bardziej prominentnych mieszkańców jest dosyć jednoznaczne.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Liczba postów: 119
Liczba wątków: 18
Co chciałem to im powiedziałem. Ciekaw jestem czy będzie odzew, a jeśli tak to jaki. B)
-Pijesz? -Nie. -Palisz? -Tylko heretyków.
Liczba postów: 1 403
Liczba wątków: 159
Tymczasem, dla mnie Prima Aprilis to cały rok.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
Liczba postów: 8 767
Liczba wątków: 792
Ostatnio zastanawiałem się nad przyszłością polskiego mikroświata.
I jeśli obecna tendencja się utrzyma, to za 3 lata Pollin może wyglądać tak:
1. Księstwo Sarmacji + dependencje
2. Republika Bialeńska + dependencje
3. Królestwo Dreamlandu oraz Królestwo Elderlandu
4. Być może Surmenia
5. Być może Trizondal
6. Rzeczpospolita Obojga Narodów
7. Imperium Skarlandu + dependencje (powrót Niderlandów i Rotrii do IS to kwestia czasu)
8. La Palma
Liczba postów: 12 997
Liczba wątków: 773
9. Leblandia.
10. Zarakata.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Liczba postów: 3 308
Liczba wątków: 301
3 lata? W tym czasie może powstać "nowa Bialenia", w sensie nowe państwo, które okaże się potężniejsze od potęg. A może mikroświat się zjednoczy?
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Liczba postów: 64
Liczba wątków: 0
(03.04.2016, 22:48:51)Eddard Noqtern link napisał(a): A może mikroświat się zjednoczy? Gdy patrzę się na klony z al-Rajnu, hasselandyzację i yoyoizację Bialenii, chujowe żarty i konkursy w Sarmacji, wypierdy dr Witta o sprawach różnych i działalność niejakiego Walerego Ś., to mam nadzieję że mikroświat do tego czasu wogle zniknie.
These who identify as “mikronauci”, they sicken me deeply. Micronations were a mistake. They’re nothing but trash.
Polyna V.
Wystarczy, że ktoś wstawi mema z Dudą. :roll:
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 2
(04.04.2016, 00:01:37)Polyna link napisał(a): Gdy patrzę się na klony z al-Rajnu, hasselandyzację i yoyoizację Bialenii, chujowe żarty i konkursy w Sarmacji, wypierdy dr Witta o sprawach różnych i działalność niejakiego Walerego Ś., to mam nadzieję że mikroświat do tego czasu wogle zniknie. w ogóle*
BTW: A gdyby tak Wandystan miał się lepiej to by coś zmieniło?
Prawda jest taka, że jeden człowiek świata nie zmieni i wszyscy umrzemy.
Niemniej teraz mamy swoje małe 5 minut jakimi są nasze mikronacje, odskocznia od reala i tak dalej. Klony z Al Rajnu są naprawdę smutne, niemniej lepiej wziąć się w garść i przynajmniej spróbować zbudować jakiś system promujący w realu nas wszystkich, bo każde mikro jest inne i każdy znajdzie ten swój wymarzony dom. Oczywiście to taka luźna prywatna opinia.
Liczba postów: 10 222
Liczba wątków: 986
Yoyoizacja Bialenii? A w którym obecnie istniejącym, aktywnym kraju jest jakiś znacząco wyższy poziom? W Sarmacji? A może w Surmenii, gdzie oprócz politycznych napierdalanek takich jak u nas, co jakiś czas pojawiają się klony? Czy okresowo aktywne Skarlandorotrioniderlandy ze swoimi przewrotami itp.?
N.N
(04.04.2016, 20:08:41)Daniel Ragnar Cesare Ezio da Firenza link napisał(a): [quote author=Polyna link=topic=575.msg43920#msg43920 date=1459720897]
Gdy patrzę się na klony z al-Rajnu, hasselandyzację i yoyoizację Bialenii, chujowe żarty i konkursy w Sarmacji, wypierdy dr Witta o sprawach różnych i działalność niejakiego Walerego Ś., to mam nadzieję że mikroświat do tego czasu wogle zniknie. w ogóle*
Niemniej teraz mamy swoje małe 5 minut jakimi są nasze mikronacje, odskocznia od reala i tak dalej. Klony z Al Rajnu są naprawdę smutne, niemniej lepiej wziąć się w garść i przynajmniej spróbować zbudować jakiś system promujący w realu nas wszystkich, bo każde mikro jest inne i każdy znajdzie ten swój wymarzony dom. Oczywiście to taka luźna prywatna opinia.
[/quote]
Lada chwila zostaniesz nową gwiazdą Mikroba Złocistego. ^^
(04.04.2016, 20:08:41)Daniel Ragnar Cesare Ezio da Firenza link napisał(a): [quote author=Polyna link=topic=575.msg43920#msg43920 date=1459720897]
Gdy patrzę się na klony z al-Rajnu, hasselandyzację i yoyoizację Bialenii, chujowe żarty i konkursy w Sarmacji, wypierdy dr Witta o sprawach różnych i działalność niejakiego Walerego Ś., to mam nadzieję że mikroświat do tego czasu wogle zniknie. w ogóle*
[/quote]
Doskonała odpowiedź. Zamiast biadolić i płakać lepiej działać i starać się promować mikroświat. A jak coś się nie podoba zrobić to lepiej.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
(04.04.2016, 20:20:04)Maciej Kamiński link napisał(a): Lada chwila zostaniesz nową gwiazdą Mikroba Złocistego. ^^ Macieju, obawiam się, że tak czy siak ten wątpliwy zaszczyt mnie nie minie. 3-D
Liczba postów: 2 798
Ale po co go promować? Okres kiedy można było to robić już minął. Na chwilę obecną jest do elitarna zabawa i niech już tak lepiej pozostanie. Jeśli ktoś jest kumaty, to wcześniej czy później sam do nas trafi. Narzekamy, że bawimy się w niecałe 300 osób, ale chcielibyście, aby szwendało się tutaj parę tysięcy ludzi? Osobiście uważam, że to byłoby już nie to samo i narazilibyśmy się na samo destrukcję.
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Markus możliwe, tylko liczba tych 300 osób jest mocno naciągana(afery Al Rajnu i Surmenii) co daje nam jakieś ok 250 ludzi, optymistycznie patrząc. Kilku tysięcy ludzi tutaj nie ściągniemy, ale gdyby nasza liczba oscylowała w okolicach 1000 osób to według mnie byłoby nieźle, bo liczba projektów i pomysłów, którym brakuje tylko ludzi według mnie jest spora, a i tym, którzy już w to weszli(w mikronacje) nie zawsze się chce lub nie mają czasu.
(04.04.2016, 22:08:37)Daniel Ragnar Cesare Ezio da Firenza link napisał(a): Markus możliwe, tylko liczba tych 300 osób jest mocno naciągana(afery Al Rajnu i Surmenii) co daje nam jakieś ok 250 ludzi, optymistycznie patrząc. Kilku tysięcy ludzi tutaj nie ściągniemy, ale gdyby nasza liczba oscylowała w okolicach 1000 osób to według mnie byłoby nieźle, bo liczba projektów i pomysłów, którym brakuje tylko ludzi według mnie jest spora, a i tym, którzy już w to weszli(w mikronacje) nie zawsze się chce lub nie mają czasu. Przecież nawet łącznie z tymi klonami w lipcu 2015 szacowano liczbę mikronautów na około 280 osób. Na moje oko, faktycznych obecnych uczestników będzie trochę ponad 200.
A mi wydaje się, że ten okres nie minął i wciąż można mikronacje promować. Dlaczego elitarna? Czy niebyłoby lepiej, gdyby państw wielkości Sarmacji i Bialenii było z 10? zeby wreszcie pojawiła się dyplomacja, polityka międzynarodowa, a problemy wewnętrzne przestały co chwila powodować kryzys aktywności?
Liczba postów: 10 222
Liczba wątków: 986
Wspólna promocja mikronacji to wprawdzie piękna, ale jednak tylko utopia.
N.N
Liczba postów: 2 798
(04.04.2016, 22:13:06)Maciej Kamiński link napisał(a): [quote author=Daniel Ragnar Cesare Ezio da Firenza link=topic=575.msg44023#msg44023 date=1459800517]
Markus możliwe, tylko liczba tych 300 osób jest mocno naciągana(afery Al Rajnu i Surmenii) co daje nam jakieś ok 250 ludzi, optymistycznie patrząc. Kilku tysięcy ludzi tutaj nie ściągniemy, ale gdyby nasza liczba oscylowała w okolicach 1000 osób to według mnie byłoby nieźle, bo liczba projektów i pomysłów, którym brakuje tylko ludzi według mnie jest spora, a i tym, którzy już w to weszli(w mikronacje) nie zawsze się chce lub nie mają czasu. Przecież nawet łącznie z tymi klonami w lipcu 2015 szacowano liczbę mikronautów na około 280 osób. Na moje oko, faktycznych obecnych uczestników będzie trochę ponad 200.
[/quote]
No może bez przesady, bo grupa mikronautów liczy 186 osób, a jednak nie każdy do niej należy. Jednak musimy rozróżnić dwie grupy ludzi, a mianowicie - aktywni mikronauci oraz nieaktywni mikronauci. Aktywnych jest może niecałe 150 osób, a nieaktywnych 300 - 400. Niestety starsze pokolenie odeszło na emeryturę, a młodych ludzi nie interesują takie zabawy jak wirtualny świat, dlatego mikroświat skurczy się jeszcze bardziej i w żaden sposób temu nie zaradzimy. Nawet jeślibyśmy wystartowali z jakąś akcją spamerską, to wątpię czy nawet 10 osób by zasiliło nasze szeregi. Niestety.
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
|