Ogłoszenia
Proszę osoby chętne do utworzenia rządu jedności narodowej o kontakt ze mną. Dziś postaram się znieść stan nadzwyczajny i rozpocząć dyskusję nad pewną kwestią ustrojową.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego

Sylwetka

[Obrazek: 2FwJU.png]
Zgłaszam się!
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
A w sumie myślę, że w czymś mógłbym tam pomóc.
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Jeżeli do obsady zakładanej liczby resortów kogoś zabraknie, wpisz mnie na tamto stanowisko.
I ogłosiłbyś już nowe wybory. (|)
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Też mogę pomóc jeśli będzie potrzeba
Ja także się zgłaszam w celu kontynuowania mojej pracy jako Minister Sportu.
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
Jak zwykle... od początków RB - mogę ogarnąć MON oraz np Ministerstwo Transportu lub/i Infrastruktury.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Jeśli będę do czegokolwiek potrzebny, to zgłaszam się. Smile
N.N
Zgodnie z Ordynacją wybory ogłasza Marszałek Parlamentu. Wieczorem zdejme stan nadzwyczajny i będzie mógł to zrobić. Napiszę też do wybranych osób w sprawie rządu.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Ale Wasza Ekscelencja obecnie przejęła prerogatywy marszałka parlamentu, więc śmiało może wybory ogłosić (przynajmniej podczas stanu nadzwyczajnego).
(—) Alberto Carlos de Médici y Zep
Proponowany skład tymczasowego gabinetu:

Wiceprezydent: Andrzej Swarzewski
MON: Ronon Dex
MSW: Maciej Kamiński
MSZ: Hugon Hewret Wettin
Ministerstwo Sportu: Tomasz Bagrat-Dostojewski
Ministerstwo Oświaty: Józef Konstany Bagrat

Jednocześnie zlikwidowane zostanie Ministerstwo Propagandy.

Czy wskazane osoby akceptują swoje stanowiska? Jeżeli będę jeszcze pełnił obowiązki Prezydenta w piątek, to przedstawię do dyskusji projekt nowelizacji Konstytucji, który pojawił się w moim umyśle. Oczywiście nie musicie się obawiać z mojej strony żadnego zamordyzmu. Proszę Pana Marszałka o ogłoszenie wyborów prezydenckich przyspieszonych zgodnie z ordynacją.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Wyrażam wolę.

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Ja także akceptuję propozycję i dziękuję za zaufanie.
N.N
Jop.

Hewret jedynym ministrem propagandy.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
To czekamy na dwójkę pozostałą i powołuję.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Przyjmuję nominację. 
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB,
[Obrazek: 75_25_01_16_8_38_15.png]

właściciel 87 folwarków 
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
Jak wcześniej zgłaszałem - akceptuję przyjęcie MON.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index...;topicseen

Nie lepszy byłby powrót do nazwy MSZ? Tongue

Na ten krótki okres - jest sens?
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Ok.

A ten, formalnie jestem Heinrichem, a nie Hugonem. Tongue

Użytkownicy przeglądający ten wątek: