Objęcie kontroli nad MSW
Nad Wolnogradem zachodziło słońce, było umiarkowanie ciepło, a po ulicach miasta stołecznego hulał delikatny wietrzyk. Ta sielankowa atmosfera nie mogła jednak zmniejszyć wrażeń związanych z końcem wyborów prezydenckich i powołania nowego Rządu. W kawiarniach, barach, fabrykach, stoczniach oraz w mieszkaniach obywateli cały czas rozmawiano wyłącznie o wydarzeniach ostatnich dni.

Tow. Pietrow-Dostojewski już od ponad godziny przebijał się przez kilkukilometrowy korek, powstały na jednej z głównych ulic Wolnogradu. "Co tam się wyrabia do czorta?" - spytał się szofera. "Tow. ministrze" - zaczął tamten - "Dostałem komunikat, że minister Faradobus wyruszył w podróż do swojego ministerstwa. Problem w tym, że postanowił zamienić słowo z obywatelami. Policja jest bezradna, trzeba czekać" - odpowiedział. "Wspaniale, zebrało mu się na spotkania z ludem..." - powiedział pod nosem nowy Minister Spraw Wewnętrznych.

Ostatecznie limuzyna tow. Pietrowa-Dostojewskiego dotarła pod bramy MSW. Nowo wybrany minister po wyjściu z samochodu przywitał się z niewielką delegacją i pospiesznie udał się do auli siedziby Ministerstwa Spraw Wewnętrznych. Tam zastał wynudzonych urzędników, którzy kilka godzin musieli czekać na przybycie swego nowego przełożonego. Nie czekając podszedł do mikrofonów i zaczął mówić:

[Obrazek: uid_d03777144d8f1ccd0735276c3649e1021323...ht_355.jpg]

Drodzy Towarzysze, Drogie Towarzyszki!

Jestem wielce uszczęśliwiony, obejmując stanowisko Ministra Spraw Wewnętrznych. Stoi przede mną wiele nowych zadań i obowiązków. Oprócz ciężkiej pracy statystycznej, którą chciałbym wykonywać z jak największą dokładnością, będę także w razie potrzeby doradzał Towarzyszowi Prezydentowi. Mam nadzieję, że moje doradztwo będzie satysfakcjonujące i pomoże w rozwoju Republiki Bialeńskiej - naszej Drogiej Ojczyzny. Jak już wspomniałem przed chwilą, w trakcie swoich "rządów" w MSW, chciałbym działać z jak największą dokładnością i profesjonalizmem. W ostatnich miesiącach mogliśmy zaobserwować spadek aktywności MSW, a przez to zaprzestanie prowadzenia różnych ewidencyj, co negatywnie wpłynęło na aktualność obecnych statystyk. Oczywiście chciałbym to zmienić. Jeżeli chodzi o pracę związaną z bezpośrednią pomocą Tow. Prezydentowi, to jestem o każdej porze gotowy do spełnienia prezydenckich żądań.

Żywię nadzieję, że nowo powołany Rząd spełni wszelkie oczekiwania wyborców i przywróci w Bialenii od dłuższego czasu oczekiwaną stabilność.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Zią, przepisywanie owych ewidencyj na stronę główną to jednak trochę czasu zajmuje. ,Wink Szczególnie, kiedy u siebie mam je prowadzone mniej czytelnie i muszę je przed wrzuceniem lekko korygować.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości