Zjazd Bialeńczyków
Łódź? A dlaczego Łódź odpada? Tongue
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Jeżeli wybierać coś w Polsce to tylko Wawa <3 .
Odpowiedz
Warszawa i Łódź to najlepsze opcje (chyba, że ktoś chce pod siebie Wink ). Ja w każdym razie jestem biedny i tylko warszawa mi pasuje, bo kasa na wyjazdy jest wydawana na konwentach. :c
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu 
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej 

Odpowiedz
(12.03.2016, 18:25:06)Akrypa Rabotowicz von Primisz link napisał(a): Warszawa i Łódź to najlepsze opcje (chyba, że ktoś chce pod siebie Wink ). Ja w każdym razie jestem biedny i tylko warszawa mi pasuje, bo kasa na wyjazdy jest wydawana na konwentach. :c

W Warszawie nie będzie tej "magii spotkania". No, ale nie będę też narzekać.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Odpowiedz
Najlepszy klimat to byłby w Swarzewie k. Pucka. Smile)

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Najlepszy klimat byłby w Bengazi. Wink
Poetka w "Ciemnica"

Odpowiedz
ISIS by Cię przehandlowało za nerkę. Wink

Odpowiedz
Jeżeli zorganizujecie to w Warszawie w terminie około dwudziestego kwietnia to Delegacja Ludu Szlacheckiego być może się stawi. Wink Poza tym osobiście jestem otwarty na wszelkie spędy mikronacyjne w Krakau i okolicach.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz
(12.03.2016, 18:52:44)Ametyst Faradobus link napisał(a): Jeżeli zorganizujecie to w Warszawie w terminie około dwudziestego kwietnia to Delegacja Ludu Szlacheckiego być może się stawi. Wink Poza tym osobiście jestem otwarty na wszelkie spędy mikronacyjne w Krakau i okolicach.

A czy Mielec to dla ciebie Okolice Krakowa? Smile
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, ojciec Tomasza Bagrata Dostojewskiego
- kniaź bialeński, pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
Odpowiedz
A ciężko się tam wchodzi?
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz
Powiedzmy, że pomiędzy Mielcem a Krakowem jedzie ok. 25 bezpośrednich busów w każdą stronę dziennie.
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, ojciec Tomasza Bagrata Dostojewskiego
- kniaź bialeński, pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
Odpowiedz
My to chyba najbliższy zjazd Bialeńczyków zrobimy na czyimś ślubie. xD

Odpowiedz
(23.07.2016, 15:20:49)Hewret Faradobus link napisał(a):My to chyba najbliższy zjazd Bialeńczyków zrobimy na czyimś ślubie. xD
Markusa z Akrypą. >Tongue
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Którego Markusa?

Odpowiedz
(23.07.2016, 15:27:38)Hewret Faradobus link napisał(a):Którego Markusa?
Naszego oczywiście.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
(23.07.2016, 15:20:49)Hewret Faradobus link napisał(a):My to chyba najbliższy zjazd Bialeńczyków zrobimy na czyimś ślubie. xD
Bo wymyślacie takie miejsca jak Warszawka na ten przykład...

Jeśli chcecie rady człowieka, który z forumowymi zlotami trochę już podziałał (w ostatni weekend sierpnia zaliczam jeden z nich) to jest parę warunków powodzenia:

1. Wybiera się miejsce w Polsce gdzie łatwo dojechać pociągiem z większości rejonów kraju (wcale nie musi być to Warszawa... wystarczy przeanalizować trasy kolejowe - jest sporo takich miejsc).

2. Wybiera się miejsce pod takim kątem by była przyzwoita baza noclegowa, ale jednocześnie nie było to miejsca zaliczane do "turystycznie atrakcyjnych" (niższe ceny przy dobrych warunkach i mniejszy problem z miejscami).

3. Wybiera się termin przyległy do "sezonu", ale na jego pograniczu (ludzie łatwiej sobie wolne załatwią i o miejsca łatwiej).

Pokój w hotelu w Warszawie to minimum 300 zł za dobę (a i tak taki "nie robi szału" - bywam w delegacjach to się mniej więcej orientuję), a tymczasem za nocleg w dobrych warunkach na najbliższym zlocie pewnego sporego realowego forum historycznego to musiałem zapłacić raptem 160zł za dwuosobowy pokój (jedynek po prostu nie było) na dwie doby. Widać różnicę?
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz
Warszawa ma ten plus, że wiele osób tam mieszka a inne mają łatwy dojazd. Wink Kwestia taka że kilka razy się nawet spotykaliśmy ale, żeby zrobić coś większego za mało chętnych.
Ja w realu poznałem:
1) MvP,
2) KriVersena,
3) Iwana,
4) Eddarda,
Więc to nie jest taki problem się spotkać. Gorzej jak ktoś chce zrobić atrakcje większą niż pójście do knajpy a zgaduje, że z innej części polski to ludzie zbyt leniwi by przyjechać z takiego powodu.
Poetka w "Ciemnica"

Odpowiedz
(23.07.2016, 16:45:17)Akrypa Rabotowicz von Primisz link napisał(a):Więc to nie jest taki problem się spotkać.
Nie jest to problem... pod warunkiem, że zakładasz jednodniowe spotkanie. Wtedy jak najbardziej Warszawa jest dobrym miejscem.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz
Krzysiu dobrze mówi i — według mnie — powinniśmy się zdać na jego doświadczenie, skoro organizował parę zjazdów forumowych. Ubiegłoroczny zjazd w Warszawie był fajny, ale właśnie — był jednodniowy. A to dla mnie wiązało się z dość długą podróżą: o 2 w nocy wstałem, o 7 rano następnego dnia byłem w domu dopiero (wracając z Warszawy siedzieliśmy z Marcinem w jednym przedziale z pijanymi Rosjanami… Big Grin).

Ja, jak już wspominałem wielokrotnie, zarówno prywatnie jak i publicznie, jestem w stanie się dostosować do terminu jak i miejsca (odpada mi tylko wrzesień, bo wtedy jadę do Pragi). Tylko, proszę, nie wybierajcie lokacji pod siebie, a pod ogół zjazdowiczów. Brakuje też jasnych deklaracji kto jedzie. W ubiegłym roku wszyscy mówili, że „może przyjadą”. Czym się to skończyło wiemy sami; nawet KJM, który deklarował swój przyjazd, nie przyjechał, nie wspominając o tych, którzy byli niepewni.

Większość z nas jest pełnoletnia, więc — proszę — zachowujmy się jak dorośli. Fajnie byłoby się spotkać i powspominać co robiliśmy w Bialenii. Smile
(–) Kristian Arped
Odpowiedz
(23.07.2016, 18:11:58)Kristian Arped link napisał(a):Brakuje też jasnych deklaracji kto jedzie.
Jasne deklaracje są możliwe dopiero wtedy gdy zaproponuje się konkretne terminy... najlepiej 2-3 warianty i wtedy się zobaczy, a jaki odpowiada największej ilości osób. Trudno deklarować cokolwiek, gdy się terminu nie zna i nie wie czy nie koliduje z obowiązkami zawodowymi, szkolnymi czy jakimś ważnymi sprawami prywatnymi.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości