Wieści z zagranicy
W Sarmacji dostrzeżono felieton Konstantego Jerzego Michalskiego "Dwu i półosiowy świat" z wydania nr 76 gazety "wBialenii".

http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=519&t=20386
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Odpowiedz
W Dreamlandzie również zainteresowanie 76. wydaniem gazety "wBialenii" i artykułem Konstantego Jerzego Michalskiego, którego teksty będą pojawiać się od teraz częściej w piśmie.

http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic.php?f=93&t=5663
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Odpowiedz
Może mi to ktoś wyjaśnić?

https://thepolitiquepage.wordpress.com/2...te-objawy/
Więcej tutaj
Odpowiedz
(02.08.2016, 22:11:03)Frederick Hufflepuff link napisał(a):Może mi to ktoś wyjaśnić?

Pan Dąbski twierdzi, że został zbanowany. Przypuszcza, że za banem stoi Piotr de Zaym i jego frakcja rządząca Bialenią. Sam jednak twierdzi, że jest niewinny.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Odpowiedz
Nie rozumiem tylko, po co ktoś (i kto) miałby dawać bana jednemu z najbardziej popularnych i aktywnych dziennikarzy w polskim mikroświecie, obywatelowi Trizondalu, który podczas swojego pobytu w Bialenii nie naruszył żadnych przepisów.
Więcej tutaj
Odpowiedz
(02.08.2016, 22:33:36)Eddard Noqtern link napisał(a):[quote author=Frederick Hufflepuff link=topic=575.msg53802#msg53802 date=1470168663]

Pan Dąbski twierdzi, że został zbanowany. Przypuszcza, że za banem stoi Piotr de Zaym i jego frakcja rządząca Bialenią. Sam jednak twierdzi, że jest niewinny.
[/quote]

W każdej plotce ziarno prawdy. Czytajcie najnowsze wydanie wBialenii. Już wkrótce.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego

Sylwetka

[Obrazek: 2FwJU.png]
Odpowiedz
Nikt go nie banował (jeśli ktoś nie wierzy, to mogę mu zrobić zrzut ekranu z listą banów i dzisiejszą datą), ani nie wyświetla bana przy jego koncie. Prawdopodobnie ma ten sam problem, co kiedyś Adaś.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Pan Dąbski załapał sie pewnie na grupę adresów IP używanych przez Fiodora, a te zostały zablokowane.
I chyba w tym problem.
Odpowiedz
(02.08.2016, 22:46:01)Bajtuś link napisał(a):Pan Dąbski załapał sie pewnie na grupę adresów IP używanych przez Fiodora, a te zostały zablokowane.
I chyba w tym problem.

W Trizondalu swego czasu też miałem się czasami łapać na IP, które uniemożliwiało normalne działanie na forum. Pewnie to tylko tyle i aż tyle. Może akurat warto usunąć z listy zakazanych IP to jedno pojedyncze - chyba, że lista blokowanych IP jest narzucana z góry.

(02.08.2016, 22:33:36)Eddard Noqtern link napisał(a):[quote author=Frederick Hufflepuff link=topic=575.msg53802#msg53802 date=1470168663]

[/quote]

Już Pan Seweryn polecał najnowsze wydanie "wBialenii" z pewnego powodu - sam również zachęcam do zajrzenia niebawem do nadchodzącego wydania.

Widzę jednak, że ironię potrafią wyczuwać tylko ci najbardziej zdystansowani. Nie wiem, jak z systemem edukacji w Bialenii, ale nauka wyciągania wniosków z artykułu na podstawie 3-4 słów użytych prześmiewczo jak widzę jest praktykowana.
RDH
Odpowiedz
(03.08.2016, 01:22:53)Robert Dąbski-Hans link napisał(a):W Trizondalu swego czasu też miałem się czasami łapać na IP, które uniemożliwiało normalne działanie na forum. Pewnie to tylko tyle i aż tyle. Może akurat warto usunąć z listy zakazanych IP to jedno pojedyncze - chyba, że lista blokowanych IP jest narzucana z góry.

To nie takie proste ... cyfrowypolsat nadaje ip dynamicznie i za każdym podłączeniem otrzymujemy inne ip -> chyba, że Szanowny Pan wykupił opcje stałego IP, jeśli nie to są możliwe takie przypadki jak wczorajszy. Problem zniknie wraz z problemem Fiodora.
A za wczorajszy incydent przepraszam.
Odpowiedz
Bardzo ciekawa odpowiedź Sz. P. Roberta na krótką notatkę Konstantego.
Dawno nie widziałem tak dogłębnej analizy tematu i sytuacji.
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Patrz [member=192]Markus Wettin[/member]

Jacques de Brolle również uwielbia Ciorana! Big Grin
http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic.php?f=86&t=5714

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
(10.08.2016, 20:10:12)Hewret Faradobus link napisał(a):Patrz [member=192]Markus Wettin[/member]

Nalegam na nadanie Jacquesowi honorowego obywatelstwa.
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
Cytat:Nalegam na nadanie Jacquesowi honorowego obywatelstwa.

*Jego Królewskiej Mości. Markusie, trochę szacunku Wink
Jego Operacyjność
(-) Linux
[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]

-------

"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem

"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator

-------

Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?

Krążą jednak opowieści
Eminencja pewien mówią jest ich źródłem
Dzień sądu nadchodzi!
Yyy zapytacie 
Czego on znowu chce
Ech zostawcie dziwaka
Jednak zostałem
Stąd teraz siedzę
Kreśląc pierdolety 
I dopasowując je do liter mojego nazwiska
Odpowiedz
Tej Kubie nadajmy.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz
Cytat:Dla szczególnie zainteresowanych: dziś wieczorem Marek Bieńczyk i Ireneusz Kania podyskutują o sylwetce i twórczości Emila Ciorana.
Sumlińskie, Kanie, Rakonie, Telewizje Republiki.
N.N
Odpowiedz
(10.08.2016, 20:14:59)Markus Wettin link napisał(a):[quote author=Hewret Faradobus link=topic=575.msg54758#msg54758 date=1470852612]
Patrz [member=192]Markus Wettin[/member]

Nalegam na nadanie Jacquesowi honorowego obywatelstwa.
[/quote]
Chyba Jahołdajewszczyzny.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
(10.08.2016, 20:21:22)Karol Medycejski link napisał(a):
Cytat:Nalegam na nadanie Jacquesowi honorowego obywatelstwa.

*Jego Królewskiej Mości. Markusie, trochę szacunku Wink
W bialsoc wszyscy są równi.
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
W związku z ostatnim konfliktem z Trybunałem Koronnym oraz Kanclerzem Sarmacji padła propozycja wyłączenia Sarmacji do poniedziałku:
http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=115&t=20574

A niektórzy mówią, że to Bialenia jest zła.

Odpowiedz
A ja myślałem, że to Abdul szaleje w informatyce...
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości