02.07.2016, 21:15:48
[size=24pt]Kartográfico Institutio vòn Griffóna[/size]
![[Obrazek: kartografia_definicja.jpg]](http://www.kartografia.pl/wp-content/uploads/2010/01/kartografia_definicja.jpg)
[size=18pt]Jeśli potrzebujesz mapy zgłoś się w tym miejscu. Nasz instytut stworzy ją nieodpłatnie![/size]
-Pijesz? -Nie. -Palisz? -Tylko heretyków.
|
Gryfoński Instytut Kartograficzny
|
|
02.07.2016, 21:15:48
[size=24pt]Kartográfico Institutio vòn Griffóna[/size]
![]() [size=18pt]Jeśli potrzebujesz mapy zgłoś się w tym miejscu. Nasz instytut stworzy ją nieodpłatnie![/size]
24.07.2016, 14:16:56
Szanowny Janie!
Zgodnie z zapowiedzią, składam zamówienie na wykonanie nowej mapy Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego. Oprócz poprawek czysto kosmetycznych, zwiększających atrakcyjność mapy (przede wszystkim inne kolory), proszę o umieszczenie Rusi Batawskiej w miejsce Księstwa Livonii (oznaczonego na starej mapie literami LIV.), a także uwzględnienie Anatolii Brodryjskiej. Poniżej zamieszczam: - mapę Brodrii - http://brodria.bialenia.org.pl/index.php...1#msg35971 - mapę Anatolii z zaznaczoną brodryjską dzierżawą - http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index...ew;pic=131
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii Prezes Policji Krajowej
24.07.2016, 15:16:52
Zamówienie przyjęte. Instytut wyda mapę do dnia 30 lipca bieżącego roku. W razie wydania przedterminowego powiadomię o tym na PW. Dziękujemy za skorzystanie z naszych usług. :])
02.08.2016, 16:38:45
Mapa Najjaśniejszego Carstwa Brodryjskiego wydana dnia 2 VIII 2016 A.D.
02.08.2016, 17:28:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.08.2016, 18:10:10 przez Eddard Noqtern.)
Szanowny Janie,
Pragnę złożyć zamówienie szczegółowej fizycznogeograficznej mapy wyspy Ulassa-Kana z archipelagu Razuri. Na razie proszę, aby nie zaznaczano na niej miejscowości, ani innych obiektów. W załączniku umieszczam mapę KH wraz z podpisaną wyspą Ulassa-Kana. Dziękuję i pozdrawiam, /-/ Eddard Noqtern [attachment id=1 msg=53766]
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
02.08.2016, 17:44:41
*Rozgląda się po stole*
Eeeee... To gdzie ta załączona mapa Ekscelencjo?
02.08.2016, 18:10:54
(02.08.2016, 17:44:41)Jan von Maikowski link napisał(a):*Rozgląda się po stole* Podnosi kartkę z podłogi. - Przepraszam, musiała spaść. Oto i ona.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
02.08.2016, 20:39:10
Co prawda nie mam do zaoferowania żadnej mapy w zamian, ale prosiłbym uprzejmie o wykonanie mapy hipsometrycznej Anatolii z dodatkowym uwzględnieniem lasów. Odwdzięczę się mapą złóż naturalnych tejże wyspy, którą zamierzam sporządzić niebawem.
Zarządca wsi Weinhof, Wiceminister Spraw Zagranicznych
02.08.2016, 21:13:04
W kwestii rozłożenia lasów sugeruję oprzeć się na hipotetycznej mapie alternatywnej ze stycznia 2015.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
02.08.2016, 21:41:25
*Patrzy z żalem na stosik zamówień i wakacyjną kartkę z surmeńskiego kurortu*
Pfff... A ja się chciałem w sierpniu na mały urlaub wybrać. Zamówienie Herr Noqtern'a zostanie najprawdopodobniej zrealizowane do dnia 9 sierpnia bieżącego roku. Herr von Metzer, Pańskie zamówienie będzie musiało nieco poczekać. Przybliżony termin realizacji zamówienia prześlę prywatnie w najbliższym czasie.
02.08.2016, 21:44:46
(02.08.2016, 21:13:04)Maciej Kamiński link napisał(a):W kwestii rozłożenia lasów sugeruję oprzeć się na hipotetycznej mapie alternatywnej ze stycznia 2015.Mógłbym prosić o miejsce znajdowania się tejże mapy? (02.08.2016, 21:41:25)Jan von Maikowski link napisał(a):Herr von Metzer, Pańskie zamówienie będzie musiało nieco poczekać. Przybliżony termin realizacji zamówienia prześlę prywatnie w najbliższym czasie.Szkoda, bo przydałaby się jak najszybciej, ale nie mam zamiaru ani serca pozbawiać pana odpoczynku, więc wyruszę z tymi mapami, które obecnie posiadam, a mapę odbiorę jako pamiątkę. Oznacza to, że nie zależy mi już zbyt mocno na terminie dostarczenia.
02.08.2016, 21:47:03
Dorzuciłem tę mapkę do galerii: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index...ew;pic=161
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
02.08.2016, 21:50:46
Herr von Metzer, ja bym ta mapę szybciej zrobił tyle, że Anatolia to ogromny obszar terenu i wymaga sporego poświęcenia czasu i wzroku. ,
W każdym razie zachęcam do skorzystania z mojej propozycji, którą przesłałem prywatnie. :])
03.08.2016, 13:01:40
Szanowny Janie.
Bardzo proszę o wykonanie mapy lenna wraz z miastem Lisendorff. /-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
Wiceadmirał MW SZ RB, ![]() właściciel 87 folwarków
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej
04.08.2016, 19:38:07
Tomasz, chodzi Ci o mapę lenna i mapę Lisendorffu czy mapę lenna z znaczonym na niej Lisendorffem?
04.08.2016, 19:41:04
Mapę lenna i mapę Lisendorffu.
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
04.08.2016, 20:00:45
Dziękuję bardzo.
/-/ Książę Thomas von Lisendorff
Kniaź Lisendorff
14.08.2016, 21:43:29
Jak obiecałem w ręce Instytutu trafia mapa złóż Anatolii
Pozbawiona odpowiedniej legendy i obramowania, więc gdyby była taka możliwość zleciłbym opisanie jej na podstawie mojego dziennika podróżnego publikowanego na Placu Zielonym. [attachment id=1 msg=55548]
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|