Wieści z zagranicy
Proszę o usónięcie Sarmacji.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz
(13.08.2016, 19:31:33)Ametyst Faradobus link napisał(a):Proszę o usónięcie Sarmacji.

TBDGMD
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
Tymczasem w Dreamlandzie:

http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic....340&t=5732
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
(16.08.2016, 21:58:19)Hewret Faradobus link napisał(a):Tymczasem w Dreamlandzie:

http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic....340&t=5732

Myślę, że by się dogadali, a może i coś więcej by z tego wyszło (a raczej weszło) - jak komuch z krypto-komuchem (pozdrawiam Pawełku kochany jeśli to czytasz).
Jego Operacyjność
(-) Linux
[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]

-------

"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem

"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator

-------

Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?

Krążą jednak opowieści
Eminencja pewien mówią jest ich źródłem
Dzień sądu nadchodzi!
Yyy zapytacie 
Czego on znowu chce
Ech zostawcie dziwaka
Jednak zostałem
Stąd teraz siedzę
Kreśląc pierdolety 
I dopasowując je do liter mojego nazwiska
Odpowiedz
Szaleństwo w Księstwie Sarmacji. Ciekawie sprawę wyjaśniają Dreamlandczycy.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Odpowiedz
Jest ktoś w stanie w ogóle wyjaśnić co się stało?

Bo z wypowiedzi Angusa Kaufmana (mimo iż go bardzo szanuję) nic nie rozumiem... Zbyt dużo komuny i erotyki.

Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Mość,
Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
Prymas Bialeński, Cysorz Kościelny,
Pan na włościach rotryjskich w Bialenii
[Obrazek: 2w3GR.png]

Odpowiedz
Zapewne można tę sytuację jakoś inteligentnie przedstawić, ale po co? Starczy powiedzieć, że co jakiś czas potrzebny jest poważny flejm. Przecież u nas w Bialenii jest podobnie. Wink
N.N
Odpowiedz
Mniej więcej tak:
1) Maria von Primisz kłóci się z Księciem. Składają wzajemne oskarżenia w trybunale.
2) MvP skazana na tydzień, Sejm głosuje nad wydaniem zgody na proces Księcia.
3) Sejm wydaje zgodę prawie jednogłośnie, ale po tym MvP wycofuję oskarżenie.
4) RCA i PIIG składają wnioski o odwołanie sejmu, nawiązuje się również kłótnia z kanclerzem Asketilem.
5) Asketil podaje się do dymisji. Wnioski o odwołanie Sejmu wycofane.
6) Spór na linii Asketil i część Baridasu-Książę. Asketil nawołuje do abdykacji. Książę wydaje edykty dot. Baridasu, które nie podobają się Baridajczykom.
7) Książę pozbawia tytułów i wsi Asketila.
8) Asketil przelewa z funduszy Rządu 5 mln libertów na inicjatywę swojego stronnika.
9) Książę uniewinnia MvP.

Nie koniecznie w takiej kolejności.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Odpowiedz
I to krwawe tło na forum Sarmacji. Big Grin

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=fglvD_dsu8g

I zsyła Bóg płonący grad,
na każde z pól,
na każde z miast!
Tak rzecze Pan!
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Mość,
Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
Prymas Bialeński, Cysorz Kościelny,
Pan na włościach rotryjskich w Bialenii
[Obrazek: 2w3GR.png]

Odpowiedz
Pytanie hipotetyczne o nastroje wśród Bialeńczyków - czy dzień upadku Sarmacji byłby ogłoszony w RB świętem narodowym? Wink
Jego Operacyjność
(-) Linux
[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]

-------

"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem

"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator

-------

Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?

Krążą jednak opowieści
Eminencja pewien mówią jest ich źródłem
Dzień sądu nadchodzi!
Yyy zapytacie 
Czego on znowu chce
Ech zostawcie dziwaka
Jednak zostałem
Stąd teraz siedzę
Kreśląc pierdolety 
I dopasowując je do liter mojego nazwiska
Odpowiedz
(19.08.2016, 11:50:25)Karol Medycejski link napisał(a):Pytanie hipotetyczne o nastroje wśród Bialeńczyków - czy dzień upadku Sarmacji byłby ogłoszony w RB świętem narodowym? Wink
Reaktywowalibyśmy Księstwo Sarmacji z Kristianem Iversenem jako księciem.
N.N
Odpowiedz
(19.08.2016, 11:50:25)Karol Medycejski link napisał(a):...czy dzień upadku Sarmacji byłby ogłoszony w RB świętem narodowym?
Może kiedyś... ze dwa lata temu. Teraz to raczej większość z nas (choć pewnie nie wszyscy) to ma na nich po prostu tzw. "zlew" i guzik nas to obchodzi co sie u nich dzieje i co robią oraz czy istnieją, czy nieistnieją.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz
(19.08.2016, 11:50:25)Karol Medycejski link napisał(a):Pytanie hipotetyczne o nastroje wśród Bialeńczyków - czy dzień upadku Sarmacji byłby ogłoszony w RB świętem narodowym? Wink

https://www.youtube.com/watch?v=bnyhsGLB2sw
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz
(19.08.2016, 12:26:38)Ronon Dex link napisał(a):[quote author=Karol Medycejski link=topic=575.msg56399#msg56399 date=1471600225]...czy dzień upadku Sarmacji byłby ogłoszony w RB świętem narodowym?
Może kiedyś... ze dwa lata temu. Teraz to raczej większość z nas (choć pewnie nie wszyscy) to ma na nich po prostu tzw. "zlew" i guzik nas to obchodzi co sie u nich dzieje i co robią oraz czy istnieją, czy nieistnieją.
[/quote]
Nie przesadzajmy. Zgodnie z naszą doktryną polityki zagranicznej liczymy na współpracę w przyszłości. Największe państwa mikroświata powinny dbać o jego stan i nawzajem się wspierać, a nie życzyć sobie upadku. Nie wiem jak Wy, ale ja nie życzę upadku żadnej polskiej mikronacji, a każdy taki przypadek jest bolesny. Nie powinniśmy obok nich [tych wypadków] stać obojętni.
Odpowiedz
Sarmacja z pewnością nie upadnie. Ale też może teraz jest czas na naszą ofensywę dyplomatyczną... jakieś rozmowy z nimi?
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Odpowiedz
Domniemany zamach stanu w Sarmacji:
http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=115&t=20633

Odpowiedz
Dosyć nudny jest temat Sarmacji. Mamy ciekawsze sprawy niż ten niezwiązany z nami kraj. Wink  Podobnie jak Jerzy Urban, mam to w dupie.
N.N
Odpowiedz
Nie zgodzę się. Sarmacja to duża mikronacja, a związki Bialenii z tym krajem są oczywiste, choć nie są one nadmiernie radosne (ale rzec by można, że bez Sarmacji nie byłoby Bialenii  Tongue ). Silne, choć niewątpliwie bardziej pozytywne związki (historyczno-kulturowe) z Sarmacją ma Hasseland. Ja wolę raczej powiedzieć, że zawsze byłem bardzo odległy od Urbana - i tak jest też tym razem. Jeśli wolisz rozmawiać o dwuosobowych imperiach czy innych mikronacyjnych potęgach, to się jednak dziwię  >Big Grin
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Odpowiedz
(19.08.2016, 13:06:26)Piotr Pawel I link napisał(a):Sarmacja z pewnością nie upadnie. Ale też może teraz jest czas na naszą ofensywę dyplomatyczną... jakieś rozmowy z nimi?
Wpierw sondaż co do nastrojów społecznych bym poprosił.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości