Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa - Aleksandra D-S
A kto ci każe zwracać się do niej per Pani Prezydent?
Guliano margrabia Montini
Król Bialenii
Były rektor UB
Kochanek Saszy
Obrońca uciśnionych
Posiadacz 43 folwarków
Król kampanii wyborczych
Mason  "Pelikan   Orientyki" 
Ksiądz Kościoła Rotryjskiego
Pierwszy wśród sprawiedliwych
Najznamienitszy obywatel Bialenii
Przyjaciel Andrzeja Swarzewskiego
Wielokrotny  Marszałek  Parlamentu
Profesor zwyczajny doktor habilitowany
Zadeklarowany działacz LGBTQ na terenie Bialenii
Odpowiedz
Teddy - masz rację. Honorowy zwrot a przypisywanie tytułu to co innego. Dodam, że w realnym polskim prawie jest też takie wykroczenie.

Edit: do nauczycieli w liceum też mówisz "profesorze", a nie mogą się oni podpisać w tej sposób. Do lekarzy (nie doktorów nauk medycznych) mówisz "doktorze", a podpisują się lek. med.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu
Patriarcha Kościoła Ekumenicznego

Sylwetka

[Obrazek: 2FwJU.png]
Odpowiedz
Guliano, nikt mi nie każe, ale ziębi mnie, że używała tego tytułu. Zresztą, Królowa Bialenii też nie powinna, skoro rozwiodła się z Andrzejem, a on sam nie życzy sobie, aby się nim posługiwała. Moim zdaniem to łamie art. 52. kk i mam nadzieję, że Sąd się tym zajmie - o ile Maciej przyjmie zgłoszenie. Bo w moim odczuciu przestępstwo nie ustało, skoro teraz AIDS uznaje się za królową.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz
Jest tradycja zwracania się do eksprezydenta "panie prezydencie", a także mówienia do wiceministra "panie ministrze", a podpułkownika - "panie pułkowniku".
Natomiast Kwaśniewski nie napisze sobie na drzwiach "Prezydent RP".
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Odpowiedz
Maciej się tym nie zajmie, bo to on decyduje, co stanowi prawo. W jego mniemaniu. Już niedługo. Jeszcze dzisiaj może wpłynie wniosek o powołanie tymczasowego oskarżyciela publicznego, gdyż uważam, że Maciej popełnił przestępstwo banując Aleksandrę w czasie tej bialeńskiej wiosny. Niech Sąd rozstrzyga.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Odpowiedz
Maciej jest ostoją i filarem Republiki Bialeńskiej. Wg mnie powinien mieć immunitet dla samej tylko zasady. No ale wierzę, że sąd uzna, iż jest niewinny.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
Odpowiedz
(25.08.2016, 12:17:29)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):Maciej się tym nie zajmie, bo to on decyduje, co stanowi prawo. W jego mniemaniu. Już niedługo. Jeszcze dzisiaj może wpłynie wniosek o powołanie tymczasowego oskarżyciela publicznego, gdyż uważam, że Maciej popełnił przestępstwo banując Aleksandrę w czasie tej bialeńskiej wiosny. Niech Sąd rozstrzyga.
W pewnym sensie tak. Zdarza mi się na siłę szukać interpretacji przepisu, która oddali podstawy oskarżenia wobec kogoś. Czy grzeszę? Zostawiam do oceny.

Btw, nie mogę się doczekać zobaczenia dowodów, które zgromadziłeś.

(25.08.2016, 13:06:27)Piotr Pawel I link napisał(a):Maciej jest ostoją i filarem Republiki Bialeńskiej. Wg mnie powinien mieć immunitet dla samej tylko zasady. No ale wierzę, że sąd uzna, iż jest niewinny.
To chyba przesada... Nie jestem księciem Sarmacji.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
(25.08.2016, 13:06:27)Piotr Pawel I link napisał(a):Maciej jest ostoją i filarem Republiki Bialeńskiej. Wg mnie powinien mieć immunitet dla samej tylko zasady. No ale wierzę, że sąd uzna, iż jest niewinny.

A czyli święta krowa? Może niech uzyska kult godny Kim Ir Sena.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Odpowiedz
Oj, Panie Wiceprezydencie, te wypowiedzi są podszyte emocjami (zupełnie niepotrzebnie).
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Odpowiedz
(25.08.2016, 14:18:59)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):[quote author=Piotr Pawel I link=topic=6378.msg57347#msg57347 date=1472123187]
Maciej jest ostoją i filarem Republiki Bialeńskiej. Wg mnie powinien mieć immunitet dla samej tylko zasady. No ale wierzę, że sąd uzna, iż jest niewinny.

A czyli święta krowa? Może niech uzyska kult godny Kim Ir Sena.
[/quote]
[attachment id=1 msg=57374]
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
W najbliższym czasie będe wnioskował u Patriarchy o ukrócenie jego smyczy, bo się za długa zrobiła i pies gryzie każdego przechodnia.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Mość,
Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
Prymas Bialeński, Cysorz Kościelny,
Pan na włościach rotryjskich w Bialenii
[Obrazek: 2w3GR.png]

Odpowiedz
Daruj sobie. Rotria jest dla mnie dodatkiem i wiesz, że w każdej chwili mogę tym rzucić po raz kolejny. Ważniejsza jest Bialenia, w której nikt nie będzie łamał prawa bezkarnie, bo ma jakąś tam pozycje.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Odpowiedz
Cytat:A czyli święta krowa? Może niech uzyska kult godny Kim Ir Sena.

Bez przesady. W każdej mikronacji jest jedna lub kilka osób, które "trzymają" te wirtualne państwo w całości. Jak takowych nie ma, mikronacja pada.
Oczywiście, owe osoby nie są wolne od grzechów. Ale powinny być traktowane szczególnie.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
Odpowiedz
Wiele już zostało powiedziane, mi jako przyszłej synowej Króla Skarlandu nie wypada uczestniczyć w publicznym praniu brudów, jednakże sprawa jest na tyle poważna, że wezmę udział w procesie przeciw Maciejowi.
Odpowiedz
Czy prawo przewiduje dla takich osób wyjątki? Nie. Ja jestem prawnikiem i przez ten pryzmat oceniam. Czy ktoś postępuje w zgodzie z prawem czy nie.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Odpowiedz
Śmiało, Sasza, zobaczmy, czy wyjdzie mi to procesowanie lepiej niż Sukcesowi.
Odpowiedz
(25.08.2016, 16:36:13)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):Czy prawo przewiduje dla takich osób wyjątki? Nie. Ja jestem prawnikiem i przez ten pryzmat oceniam. Czy ktoś postępuje w zgodzie z prawem czy nie.

Żądam miłosierdzia niż ofiary. Tobie przebaczono to i Ty przebacz. Ścisły związek z prawem całkowicie niszczy człowieka. Ty jesteś idealnym przykładem, dlatego przywołuje Cię do porządku i proszę o miłosierdzie i zrozumienie. Jej Carska Wysokość poprawiła swój tytuł bo taki zostawiła aż do uśmiercenia, a z nami jest raptem kilka dni. Po co robić show? Nadal mscisz się na ludziach z powodu Twojego nieudanego działania?
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Mość,
Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
Prymas Bialeński, Cysorz Kościelny,
Pan na włościach rotryjskich w Bialenii
[Obrazek: 2w3GR.png]

Odpowiedz
Chopie mnie nie chodzi o Aleks. Właściwie chodzi. Uważam, że wyrok śmierci na nią, który ukrócił jej prezydenturę zapadł niezgodnie z prawem. I chcę, by rozstrzygnął to Sąd.
Linus

Arcybiskup Wolnogradu

Sylwetka

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości