Projekt zmiany ustawy o odznaczeniach
Panie Marszałku,

Czy mógłbym prosić o przedłużenie debaty, abym mógł przedstawić za czyimś pośrednictwem projekt poprawki do projektu wprowadzającej odznaczenie dla aktywnych obywateli?
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Debata została już wydłużona do 4 września. Jeżeli nie uda się Panu zgłosić poprawki w tym terminie przedłużę ją o kolejne dwie doby.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Marszałku, czy mógłbym prosić o to przedłużenie?

Przepraszam za tę sytuację, ale na weekend odpadłem z RB. Dziś podeślę Andrzejowi poprawkę, aby zgłosił ją w moim imieniu.
O jak długie przedłużenie debaty Pan wnioskuje?
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Wystarczające na przedyskutowanie poprawki, która mam nadzieję jak najszybciej pojawi się tutaj Smile
Zgłaszam poprawkę autorstwa przedmówcy:
Cytat:10b. Order Aktywności.

a/ Order nadaje się osobom charakteryzującym się wyjątkową aktywnością oraz piszącym rzeczowe, wnoszące wiele do tematu posty na forum Republiki Bialeńskiej.

b/ Medal nadaje Prezydent Republiki Bialeńskiej na wniosek ministra właściwego ds. konkursów.

c/ Odznaczenie dzieli się na 3 klasy:

- Order Brązowy

- Order Srebrny

- Order Złoty

Cytat:Załącznik 5.:

[Obrazek: ckKefNm.png]

[Obrazek: aswtGtL.png]

[Obrazek: RWMbtCz.png]
N.N
Zapomniałem o wysłaniu baretek autostwa Ronona...

Mógłby moderator połączyć post z postem Andrzeja?

Bardzo proszę. Jednak przedstawiona przez Was poprawka jest niespójna. W którym miejscu ma pojawić się załącznik? Dodatkowo brakuje informacji czego ten załącznik dotyczy.

Dodatkowo, chciałbym zapytać co z ankietą dotyczącą nazw. Czy już się odbyła? [member=333]Teddy Upperwood[/member]
Zapomniałem o ankiecie kompletnie. Proszę wybaczyć, miałem ostatnio trochę na głowie i byłem pewien, że spełniłem wszystkie swoje zobowiązania wobec RB.

W takim razie proszę o przedłużenie debaty do zakończenia ankiety. Dziś wieczorem przedstawię poprawioną poprawkę Wink
W związku z zaistniałymi okolicznościami postanawiam o przedłużeniu debaty o kolejne dwa dni.

Mam natomiast pytanie co do nazwy drugiego odznaczenia: nie lepiej byłoby medal aktywności zmiast orderu?
Kierowałem się zasadą, że order > medal. Stwierdziłem, że sensowna aktywność zasługuje na coś więcej Wink
Niespójne są też punkty a) i b) poprawki. W pierwszym napisano order w drugim medal.
Poprawiona poprawka:

Cytat:Artykuł 1a.

Do art. 3. Ustawy o odznaczeniach cywilnych i wojskowych z dnia 20 maja 2014 r. dodaje się następujący ustęp:

Cytat:10b. Order Aktywności.

a/ Order nadaje się osobom charakteryzującym się wyjątkową aktywnością oraz piszącym rzeczowe, wnoszące wiele do tematu posty na forum Republiki Bialeńskiej.

b/ Order nadaje Prezydent Republiki Bialeńskiej na wniosek Parlamentu.

- Order Brązowy

- Order Srebrny

- Order Złoty

Artykuł 2a.

Do Ustawy o odznaczeniach cywilnych i wojskowych z dnia 20 maja 2014 r. dodaje się następujący załącznik określający wygląd Orderu Aktywności:

Jakbym mógł prosić Andrzeja o wycofanie poprzedniej i wniesienie tej.
Wygrał Medal Konkursowicza, jednym głosem pokonując Medal św. Izydora Wink

Ponownie proszę o ogarnięcie poprawki.
Czy możemy już przejść do głosowania?
Cały czas czekam, aż min. Andrzej wycofa niepoprawną poprawkę i ktoś wniesie tę wyżej.
To ja sobie ją zgłoszę:
Cytat:Artykuł 1a.

Do art. 3. Ustawy o odznaczeniach cywilnych i wojskowych z dnia 20 maja 2014 r. dodaje się następujący ustęp:

Cytat:10b. Medal św. Izydora.

a/ Medal nadaje się osobom charakteryzującym się wyjątkową aktywnością oraz piszącym rzeczowe, wnoszące wiele do tematu posty na forum Republiki Bialeńskiej.

b/ Medal nadaje Prezydent Republiki Bialeńskiej na wniosek Parlamentu.

- Order Brązowy

- Order Srebrny

- Order Złoty

Artykuł 2a.

Do Ustawy o odznaczeniach cywilnych i wojskowych z dnia 20 maja 2014 r. dodaje się następujący załącznik określający wygląd Orderu Aktywności:

Tak przy okazji, właśnie zauważyłem, że fragment dawnej poprawki został pominięty (ta część zamieniająca kolejność przy Orderze Patrona). Czy można by to przy okazji poprawić?
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Nawet trzeba ... dopisz Waść dodatkowy artykuł do swojej poprawki.
Nie widzę najmniejszego sensu w ponownym dopisywaniu czegoś, co zostało uczciwie przegłosowane w przeszłości i musi być jedynie dorzucone do ustawy przez następcę na stanowisku Marszałka.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Przechodzimy więc do 2-dniowego głosowania.

Cytat:Karta do głosowania:

1) Projekt Ustawy zgłoszony przez Andrzeja Swarzewskiego: ZA/WSTRZYMUJE SIĘ/PRZECIW

2) Autopoprawka zgłoszona przez Andrzej Swarzewskiego: ZA/WSTRZYMUJE SIĘ/PRZECIW

3) Poprawka zgłoszona przez Macieja Kamińskiego: ZA/WSTRZYMUJE SIĘ/PRZECIW

Użytkownicy przeglądający ten wątek: