Ankieta: Na kogo oddasz głos w październikowych wyborach prezydenckich?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Andrzej Swarzewski (kandydat niezależny)
64.29%
9 64.29%
Eddard Noqtern (Wspólnota Rozwoju)
28.57%
4 28.57%
Głos pusty
7.14%
1 7.14%
Razem 14 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Debata Prezydencka - październik 2016
[Obrazek: carter-ford-debate.jpg]

Dobry wieczór,

Zaproponowano mi przeprowadzenie debaty kandydatów na Prezydenta Republiki Bialeńskiej. Bardzo chętnie podejmę się organizacji tego eventu.

Proponuję, aby debata przed październikowymi wyborami odbyła się w najbliższy poniedziałek, 26 września o 19:00.

Kandydatom zadawane będą pytania. Każdy z nich odpowiadać będzie w tym samym czasie. Jeśli wszyscy kandydaci nie odpowiedzą na pytanie w ciągu 10 minut, zadane zostanie następne. Nowe pytanie pojawi się także, gdy odpowiedzi udzielą wszyscy kandydaci przed upływem tego czasu.

Na zakończenie każdy z kandydatów będzie mógł wypowiedzieć się na jakikolwiek temat lub zadać pytania swoim rywalom.

Zachęcam także wszystkich zainteresowanych do proponowania pytań, jakie zostaną skierowane do uczestników.

Mam nadzieję, że ta debata pomoże wyłonić przyszłego prezydenta!
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz
Z chęcią wezmę udział w debacie! Smile Dziękuję się zająłeś się tym.
Co do zasad, mam tylko jedną wątpliwość. Czy 24 godziny to trochę nie za długo?
N.N
Odpowiedz
Jeśli kandydaci wyrobią się w 12h, nie ma problemu, można zmienić - zależy od Was Wink
Odpowiedz
Również deklaruję chęć udziału w debacie.  Smile
A może lepiej by było, gdyby kandydaci mogli odpowiadać w tym samym czasie na zasadzie "kto pierwszy tym lepszy"?. Ponadto jeżeli wszyscy mają czas w ten poniedziałkowy wieczór, może limit 24 godzin w ogóle nie być potrzebny, bo będziemy odpowiadać w kilka(naście) minut.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Odpowiedz
Chciałem tak to zorganizować, ale obawiałem się, że nie wszyscy mogą akurat być na forum.

Andrzeju, Hewrecie, Eddardzie, czy byłaby możliwość, żebyście wszyscy byli aktywni przez co najmniej godzinkę w poniedziałek o 19? Wink
Odpowiedz
Aż tak to bym czasu nie ograniczał... ale pomysł Eddarda popieram.
N.N
Odpowiedz
To znaczy Andrzeju? Kiedy i przez jaki okres?
Odpowiedz
W terminie zaproponowanym przez Ciebie, ale z możliwością odpowiadania równocześnego przez wszystkich kandydatów. Może być? Smile
N.N
Odpowiedz
Oczywiście, że tak Wink Jeśli reszcie kandydatów również to odpowiada, zmienię zasady w pierwszym poście Smile
Odpowiedz
Nie mogę się doczekać!
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Kandydatom zadawane będą pytania. Każdy z nich odpowiadać będzie w tym samym czasie. Jeśli wszyscy kandydaci nie odpowiedzą na pytanie w ciągu 10 minut, zadane zostanie następne. Nowe pytanie pojawi się także, gdy odpowiedzi udzielą wszyscy kandydaci przed upływem tego czasu.
Odpowiedz
Przypominam o możliwości proponowania pytań dla kandydatów. Jakie sprawy powinny zostać poruszone?
Odpowiedz
Czy zostanie utrzymana linia polityki zagranicznej, jaki jest planowany model rządu (tradycyjny, markusowy, minimalny/jankowy, czy może mieszanka), jakieś przemyślenia na temat stanu naszej wesołej wspólnoty i, tak na rozluźnienie atmosfery, to samo pytanie, które kiedyś Frycu otrzymał, czyli - z czym najczęściej jadają naleśniki.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Jakiej muzyki słuchają kandydaci? Czy szanują oni RiGCzowy Green Day?
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
Odpowiedz
Debata Prezydencka zbliża się wielkimi krokami. Podczas gdy najlepsi, bialeńscy kucharze przygotowują zakąski, aula szorowana jest do połysku.

[Obrazek: office-cleaning1.jpg]

[Obrazek: o-KNIFE-TRICKS-facebook.jpg]
[justify]
Największe wydarzenie tej kampanii rozpocznie się o godzinie 19. Kandydatów prosiłbym o przybycie już kilka minut przed wyznaczoną porą. Planowo cała debata powinna potrwać ponad godzinę - biorąc pod uwagę najdłuższy scenariusz, kiedy kandydaci na każde z pytań odpowiadają regulaminowe 10 minut. Faktyczny czas jej trwania zależeć będzie jednak od szybkości odpowiedzi.

Pytania zadawane będą po dwa. Zazwyczaj jedna para dotyczyć będzie tych samych kwestii, a więc możliwa będzie jedna, obszerna odpowiedź. Na zakończenie uczestnikom udzielony zostanie głos - będzie możliwość wypowiedzenia się na dowolny temat bądź zadania pytań rywalowi.
[/justify]
Odpowiedz
[Obrazek: blue-podium-man-md.png]

DEBATA PREZYDENCKA
Październik 2016

Andrzej Swarzewski vs. Eddard Noqtern

Starcie czas zacząć!

[justify]Dobry wieczór! Witam Państwa bardzo serdecznie na debacie dwóch kandydatów na Prezydenta Republiki Bialeńskiej.
Przede wszystkim pragnę powitać dwójkę, która rywalizuje ze sobą o ten najważniejszy urząd w państwie: Andrzeju, Eddardzie - dziękuję za wyrażenie chęci uczestnictwa w tym wydarzeniu.

Mam głęboką nadzieję, że dzisiejsza debata pozwoli wyborcom zdecydować, na kogo powinni oni oddać swój głos. Wierzę, że Prezydentem RB zostanie ten lepszy; choć nie mam żadnych wątpliwości, że obaj kandydaci dobrze spełnią się sprawując ten urząd.

Zanim zaczniemy oficjalną część i pojawią się pierwsze pytania, proszę Andrzeja oraz Eddarda o krótkie przedstawienie siebie i swojej kandydatury. Pierwsze pytania skieruję do Was o godzinie 19.

Chciałbym również zwrócić się do obserwatorów: proszę, aby podczas debaty nikt nie wypowiadał się bez mojej zgody. Na to przyjdzie czas. [member=56]Macieju[/member], byłbym wdzięczny, gdybyś pomógł mi tego dopilnować.[/justify]

Powodzenia!
Odpowiedz
Szanowny Panie Prowadzący,
Szanowny Kontrkandydacie,
Drodzy Bialeńczycy!

Chciałbym podziękować za możliwość wzięcia udziału w debacie. Liczę, że pomoże ona obywatelom bialeńskim podjąć właściwą decyzję. Cóż mogę o sobie powiedzieć? Byłem wielokrotnie prezydentem Republiki, sprawowałem wiele funkcji w kraju i zagranicą, w związku z czym mam duże doświadczenie. Ale nie to jest najważniejsze. Najważniejsze jest to, co chcę zrobić z Bialenią. A chcę wspólnie ze wszystkimi obywatelami uczynić ją największą!
N.N
Odpowiedz
Drodzy Bialeńczycy,
Dostojni Goście,

Na wstępie pragnę powitać wszystkich zgromadzonych Bialeńczyków, gości zagranicznych, organizatora - Tadeusza Krasnodębskiego oraz mojego szanownego kontrkandydata - Andrzeja Swarzewskiego. Pragnę serdecznie podziękować organizatorowi Tadeuszowi za organizację tejże debaty i zaproszenie mnie na nią.

Mam na imię Eddard Noqtern. Obecnie pełnie w rządzie stanowisko Ministra Spraw Zagranicznych, a w Parlamencie Marszałka. Jestem również Liderem Wspólnoty Rozwoju - największej partii politycznej w Bialenii oraz Lordem Szambelanem Królestwa Hasselandu. W przeszłości pełniłem już między innymi urząd Prezydenta Republiki, Króla Hasselandu oraz Premiera Hasselandu.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Odpowiedz
[justify]Przejdźmy do właściwej części dzisiejszego spotkania.

Pierwsza para pytań będzie dość ogólnikowa - dotyczy Waszego spojrzenia na urząd Prezydenta oraz Waszych przemyśleń odnośnie Bialenii i jej społeczeństwa. [/justify]

Cytat:1. Czym dla Kandydatów jest Prezydentura? Jak Kandydaci rozumieją sprawowanie najwyższego urzędu w Republice, kierowanie Rządem i odpowiedzialność za cały kraj?

2. Jak Kandydaci mogą opisać Republikę oraz jej społeczeństwo? Jakie wady, a jakie zalety można dostrzec wśród Obywateli?

Kolejne pytanie pojawi się o godzinie 19:13 bądź po udzieleniu odpowiedzi przez wszystkich kandydatów.
Odpowiedz
Prezydentura jest dla mnie okazją do służby Narodowi, najlepszą jaką mógłbym sobie wyobrazić. Uważam Prezydenta RB za drogowskaz, który wyznacza kierunek rozwoju państwa. Tak naprawdę prezydent jest odpowiedzialny za wszystko, co dzieje się w kraju, dlatego powinien być niepodzielnie zaangażowany w sprawowanie tego urzędu.
Bialenia jest moją ojczyzną. Czasem denerwuję się na nią, jestem zawiedziony decyzjami społeczeństwa... Ale kocham swój kraj i uważam, że jest najlepszym miejscem na Pollinie. Każdy Bialeńczyk ma inne wady i zalety. Wspólną zaletą z pewnością jest zaangażowanie i indywidualne podejście do świata. A wadą? Hmm, może nerwowość i pochopność w podejmowaniu decyzji?
N.N
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości