Eddard Noqtern na Prezydenta RB - program
No i jak tu nie grzmić...

Cytat:O składzie rządu rozmawiałem tylko z dwoma osobami, które zadeklarowały już wcześniej, że na mnie zagłosują.

Andrzeju, opanuj się! Tworzysz tylko niepotrzebne spory. Myślałem, że te wybory będą charakteryzowały się profesjonalizmem i czystą rywalizacją. Ale nie, Ty zacząłeś wyciągać brudy, których tak naprawdę nie ma. Oskarżasz Eddarda o coś, czego (jestem przekonany) nie zrobił.

Przecież sam ze mną rozmawiałeś i w trakcie rozmowy zaoferowałeś członkom ZSPB stanowiska w rządzie. Tego nie nazywasz kupowaniem głosów?

Zawiodłem się na Tobie, Andrzeju. Myślałem, że w końcu skończyłeś z tym pseudo awanturniczym wizerunkiem. Jak widać nie, a to bardzo źle, skoro startujesz w najważniejszych wyborach w kraju.
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Odpowiedz
Piotrze, nie sądzę, żeby Twoje sztuczki erystyczne w jakimkolwiek sposób pomogły kandydatowi Twojej partii. Korzystając z okazji, że siedzę w szkole i mam czas, pokrótce odpowiem.
1. Jeśli ktoś nie umie bawić się w mikronacje, to tak robi. Ja często głosuję na kandydatów, których uważam za lepszych, nawet jeśli mniej ich lubię.
2. A dlaczego niepewnych nie pozyskać również programem?
3.Ja również mam koncepcje, które nawet pokrótce opisałem. Ale jest różnica między koncepcją, a przekupywaniem niezdecydowanych. Nie sądzisz, że to dwie różne sprawy?
4.Kluczowe pytanie brzmi, jaki jest tego cel. Jeśli celem jest przekonanie danej osoby do oddania konkretnego głosu, to moim zdaniem nie powinien.
5.To co było, a czego nie było, to kwestia interpretacji faktów. Ja mówię 3 razy tak. Ty zza pleców krzyczysz "nie". Ale taka reakcja nie zmieni faktów. Czy to, że nawet w łonie WR są opinie, że przekroczyliście granicę, nie skłania Cię do żadnych przemyśleń?

Jak już mówiłem, celem ujawnienia tych rozmów nie było wsparcie mojej kampanii wyborczej, a ujawnienie prawdy i dążenie do przestrzegania zasad. Takie samo stanowisko miałem w czasie wyborów mnie nie dotyczących, więc proszę, nie przedstawiaj tego jako elementu kampanii, bo mocno rozmijasz się z prawdą.

Odnośnie wypowiedzi: (screeny usunięte na wniosek Iwana)Nie mam nic do ukrycia. Smile

Iwanie, gdzie tu awanturniczość?
N.N
Odpowiedz
Cytat:celem ujawnienia tych rozmów nie było wsparcie mojej kampanii wyborczej, a ujawnienie prawdy i dążenie do przestrzegania zasad

Przykro mi, Andrzeju, ale Ci nie wierzę.

Cytat:nie sądzę, żeby Twoje sztuczki erystyczne w jakimkolwiek sposób pomogły kandydatowi Twojej partii

To nie sztuczki erystyczne, a po prostu moje uwagi i spostrzeżenia. Natomiast - Twoja akcja antyeddardowa, choć bardzo nieładna, będzie zapewne skuteczna.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Odpowiedz
(28.09.2016, 13:00:10)Piotr Pawel I link napisał(a):Przykro mi, Andrzeju, ale Ci nie wierzę.
To przykre, ale nic na to nie poradzę.
N.N
Odpowiedz
No to tu się zasadniczo różnimy.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Odpowiedz
A tak zostawiając jad na boku, plakaty wracają i bardzo mnie to cieszy. <3
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
(28.09.2016, 11:58:28)Piotr Pawel I link napisał(a):z ob. Swirydiukiem
Jeszcze raz napiszesz obywatel Swirydiuk, a idę do Sądu Ludowego za szkalowanie.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
Odpowiedz
Pragnę poinformować, że nie wyrażam swojej aprobaty dla powyższej kandydatury i jestem zszokowana, że w ogóle się debatuje nad nią.
Odpowiedz
(28.09.2016, 12:16:37)AndrzejSwarzewski link napisał(a):Odnośnie wypowiedzi: (screeny usunięte na wniosek Iwana)Nie mam nic do ukrycia. Smile

Szkoda, że już są usunięte, ale zdążyłem je przeczytać i sam na nich ewidentnie proponujesz stołki socjalistom. "Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz"?
Przykre jest, że zacząłeś oskarżać Eddarda o kupowanie głosów, samemu czyniąc identycznie...

Btw. ja też jestem zszokowany, że AIDS w ogóle zabiera głos w sprawie kandydatów na Prezydenta po tym, jak zhańbiła ten urząd.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz
(28.09.2016, 16:08:01)Tadeusz Krasnodębski link napisał(a):Szkoda, że już są usunięte, ale zdążyłem je przeczytać i sam na nich ewidentnie proponujesz stołki socjalistom. "Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz"?
Przykre jest, że zacząłeś oskarżać Eddarda o kupowanie głosów, samemu czyniąc identycznie...
Zakłamywanie rzeczywistości nim nie pomoże autorowi odrzuconego przez Eddarda pomysłu o kupieniu głosów. BTW, 8+4 to nie 11, pomyliłeś się w obliczeniach głosów dla Eddarda. Wink
Śmieszne jest twierdzenie, że kupowałem głos Iwana, który nie będzie zasiadał w rządzie ze względu na stanowisko asesorskie i Hewreta, który wówczas był kandydatem na prezydenta. Tongue Ale logika nigdy nie była silną stroną WR, jak widać matematyka również. To ile w końcu tych głosów będzie? Smile
N.N
Odpowiedz
(28.09.2016, 16:18:04)AndrzejSwarzewski link napisał(a):Śmieszne jest twierdzenie, że kupowałem głos Iwana, który nie będzie zasiadał w rządzie ze względu na stanowisko asesorskie i Hewreta, który wówczas był kandydatem na prezydenta. Tongue

Liczyłeś na głosy członków ZSPB, której Liderem jest właśnie Iwan. Napisałeś do niego w tej sprawie. Co więcej, zaznaczyłeś, że w zamian mogą zasiadać w Rządzie. A na screenach wyraźnie sugerowałeś, że uczynisz Hewreta Pierwszym Ministrem. Czyli to nie jest kupowanie głosów za stanowiska? Rozumiem, że Ty śmiało możesz proponować posady w zamian za głosowanie, ale jeśli robi to kandydat WR, jest to już nieetyczne?
Chociaż może nie powinienem uczyć moralności osoby, która rozpowszechnia informacje z poufnych rozmów, żeby wygrać wybory.

(28.09.2016, 16:18:04)AndrzejSwarzewski link napisał(a):Ale logika nigdy nie była silną stroną WR, jak widać matematyka również. To ile w końcu tych głosów będzie? Smile

Tobie nigdy nie zdarzyła się literówka? Wink
Bo jeśli mamy się czepiać nawet takich głupot: w swoim poście popraw pierwsze zdanie, to "nim" jest chyba niepotrzebne. Jak widać poprawna polszczyzna nigdy nie była Twoją mocną stroną.
Odpowiedz
Andrzeju, starczy tych kłótni. Jeśli chcesz nadal wypisywać jakieś bzdety rób to pod swoim programem wyborczym...
Zresztą Tadeusza też o to proszę. Nie macie naprawdę nic lepszego do roboty w Ministerstwie Oświecenia? Dlaczego nie planujecie już organizacji następnego święta?
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Odpowiedz
Ten kandydat wraz ze swoim obozem potrafi jedynie hejtować wypowiedzi inaczej myślących od niego i "kupować" głosy za stołki. Nie jest on godny bycia Prezydentem.

Zamierzam głosować na Andrzeja, mimo, iż jego stosunek do Układu Stowarzyszeniowego wydaje mi się nieco zbyt ugodowy. Powinien zostać wprowadzony zakaz pełnienia ważnych funkcji publicznych przez obywateli państw stowarzyszonych, aby zapobiec kontroli ich nad Bialenią, oraz zapisy o nadrzędnej roli Bialenii w układzie. Trzeba pamiętać, że państwa stowarzyszone najpewniej upadłyby i nie istniały, gdyby nie Bialenia. A Hasseland nawet jakby nie upadł, to nadal ratowałby się klonami.
[Obrazek: XKCp683.png]
Odpowiedz
(28.09.2016, 16:31:00)Tadeusz Krasnodębski link napisał(a):Liczyłeś na głosy członków ZSPB, której Liderem jest właśnie Iwan. Napisałeś do niego w tej sprawie. Co więcej, zaznaczyłeś, że w zamian mogą zasiadać w Rządzie
Nieprawda. Smile Szkoda, że Iwan nie pozwolił ujawnić tej rozmowy, przez co możecie teraz kłamać...
Zapytałem Iwana, czy socjaliści wystawią swojego kandydata. Odpowiedział, że nie więc zaproponowałem współpracę. Miałem na myśli publiczne poparcie dla mojej kandydatury, a nie 4 głosy. Publiczne poparcie różnych partii dla kandydatów miało już wcześniej miejsce we wcześniejszych wyborach. Wspomniałem o tym, że mogę dać Hewretowi stanowisko premiera już po tym, gdy Iwan zgodził się mnie poprzeć. Nie było to kupno głosu Hewreta, gdyż był on wówczas kandydatem. Zrezygnował dopiero później, z tego co powiedział, nie ze względu na nadzieję objęcia tego urzędu. A że ustępującego prezydenta będę chciał w rządzie pisałem w oficjalnym programie. Nawet się z nim nie zapoznaliście?..
N.N
Odpowiedz
Cytat:Btw. ja też jestem zszokowany, że AIDS w ogóle zabiera głos w sprawie kandydatów na Prezydenta po tym, jak zhańbiła ten urząd.
Za dużo powiedziane.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
(28.09.2016, 16:08:01)Tadeusz Krasnodębski link napisał(a):Btw. ja też jestem zszokowany, że AIDS w ogóle zabiera głos w sprawie kandydatów na Prezydenta po tym, jak zhańbiła ten urząd.
Moim zdaniem postąpiła najrozsądniej. W takiej sytuacji każdy by tak zrobił.
(-)Fiodor Swirydiuk, Antyludzki rak, Wielki Książe Noklezji, najstarszy żyjący mieszkaniec Noklezji;
[Obrazek: rw3vMjB]
Odpowiedz
Andrzeju, Twój autorytet niestety z wypowiedzi na wypowiedź drastycznie spada. Próby zawiązania koalicji w systemie demokratycznym i państwa prawa nie są niczym złym, są normalnym, powszechnym procederem. Różnica między próbą zawiązania koalicji a kupowaniem głosów polega na odmiennym sposobie przeprowadzenia sytuacji. Wspólnota Rozwoju miała zamiar wysłać zapytanie do socjalistów, a obliczenia czynione przez niektórych członków nie były niczym nadzwyczajnym. Nikt nikogo nie zastraszał, nikt nikogo nie przekupywał, nie było żadnego barteru między wspólnotowcami a socjalistami. Upublicznianie prywatnych rozmów osób trzecich powinno wiązać się zaś z krytyką osób, których korespondencja została ujawniona. Nie rozumiem tego typu działań i naprawdę polecam głosować na Eddarda Noqterna - kandydata uczciwego i prostolinijnego.
Frederick Martin Hufflepuff
polityk, dziennikarz, ojciec-założyciel Santanii i Burgii, Wicemarszałek Parlamentu RB, redaktor naczelny gazety "wBialenii", dyrektor Bialeńskiego Ośrodka Badania Opinii Publicznej, Delegat Główny Bialenii przy MUP, były Wiceprezydent Bialenii, były Lider i Wicelider partii Wspólnota Rozwoju, były Wiceminister i Minister Kultury i Sportu, były Marszałek Parlamentu XIX i XXIV Kadencji, były Wiceminister Edukacji Narodowej, były kandydat na stanowisko prezydenta Republiki Bialeńskiej
Więcej tutaj
Odpowiedz
(28.09.2016, 17:21:26)AndrzejSwarzewski link napisał(a):A że ustępującego prezydenta będę chciał w rządzie pisałem w oficjalnym programie. Nawet się z nim nie zapoznaliście?..

Przecież nawet skomentowałem Twój program, i to dwukrotnie. A więc musiałem się z nim zapoznać Wink

Uszanuję prośbę Eddarda i ze swojej strony kończę już dyskusję w tym wątku. Andrzeju, pozwolę sobie jeszcze tylko napisać Ci jedno PW, już trochę ogólnikowe.

A komu bardziej w tej sprawie wierzy społeczeństwo niech rozstrzygną wybory - bo przerzucanie na siebie oskarżeń do niczego nie doprowadzi.
Odpowiedz
Słusznie, zakończmy tę dyskusję. I nie trzymajmy urazy, wszyscy po trochu zawiniliśmy i doprowadziliśmy do powstania tego sporu.

Fredericku, pozwolę się odnieść tylko do pierwszego zdania Twojej wypowiedzi, bo pozostałe zdania są powtarzaniem wygłoszonych już przez Twoich partyjnych kolegów tez.
Największy autorytet miałbym, gdybym już nic nie robił. Wówczas stawiano by mi pomniki i nadawano moje imię wszystkiemu, czemu tylko się da. Ale ja taki nie jestem, w moim charakterze leży aktywność, a nie bierność. A każdego, kto cokolwiek robi można skrytykować.
N.N
Odpowiedz
Prawda jest taka, że szeroko pojęte środowiska WR, na czele z ich czołowymi postaciami zawsze kupowały głosy w ten czy inny sposób.
Aczkolwiek oficjalnie zarzucić im nigdy tego nie można, bo zaraz wychodzą z argumentami, że to tylko kampania wyborcza.
Sama przez to przechodziłam kilkukrotnie.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości