Projekt uchwały ws. wypowiedzenia Układu Stowarzyszeniowego
(23.10.2016, 17:09:59)Eddard Noqtern link napisał(a): [quote author=Iwan Pietrow link=topic=6864.msg61937#msg61937 date=1477234581]Przepraszam za ten niemiły wstęp, ale Eddard rozpuścił się jak dziadowski bicz.

Co to ma w ogóle oznaczać!? Panie Marszałku, naprawdę  mam być zmuszany wysłuchiwania obelg pod moim adresem?
[/quote]
Nie jesteś upoważniony do takiego zrzędzenia.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Cytat:To byłoby trochę dziwne zachowanie. Jestem za skasowaniem obecnoego układu i negocjacjami nad następnym. Nie wyobrażam sobie, aby następny traktat był zawarty tylko pomiędzy Hasselandem i Bialenią. Będzie albo z Brodrią, albo wcale.

Najpierw trzeba wynegocjować nowy układ, dopiero później wypowiadać stary. Tylko i wyłącznie w takiej kolejności. W przeciwnym przypadku Brodria pójdzie na śmierć a Hasseland będzie zmuszony do zawarcia dwustronnego, skrajnie niekorzystnego dla siebie układu.
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, ojciec Tomasza Bagrata Dostojewskiego
- kniaź bialeński, pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
Cytat:Naprawdę tak ci szkoda tej biednej, dogorywającej Brodrii?

Szkoda, że tak skończyła, bo była ciekawym państwem. Ale niestety, nie będę kłamał i mówił, że Brodrię trzeba za wszelką cenę utrzymać przy życiu, bo nie ma to większego sensu. To jest po prostu realna ocena możliwości tego państwa.

Cytat:Będzie albo z Brodrią, albo wcale.

Możemy się już ze sobą oficjalnie żegnać?
(-) Iwan Iwanowicz I Pietrow
Car Brodrii
Prezes Policji Krajowej

[Obrazek: iwamini.png?w=960]
Cytat:Szkoda, że tak skończyła, bo była ciekawym państwem. Ale niestety, nie będę kłamał i mówił, że Brodrię trzeba za wszelką cenę utrzymać przy życiu, bo nie ma to większego sensu. To jest po prostu realna ocena możliwości tego państwa.
"Wzruszyłem się losem Brodrii bo to było naprawdę ciekawe państwo i mogło jeszcze trochę przeżyć. Tak mi było szkoda Carstwa że prawie się popłakałem jak wbijałem mu nóż w plecy."
Mikołaj Patryk Dostojewski von Vincis vel Hyjek
- Car - Senior Brodrii, ojciec Tomasza Bagrata Dostojewskiego
- kniaź bialeński, pan na Patrykpolisie; trener Korony Patrykpolis
(23.10.2016, 17:16:13)Mikołaj Patryk Dostojewski link napisał(a): Najpierw trzeba wynegocjować nowy układ, dopiero później wypowiadać stary.

RB próbuje nawiązać bezskuteczne negocjacje od jakiegoś czasu.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
To można skreślić "negocjować" i wpisać "wymusić". Wtedy zawsze będzie droga do odwrotu. A przy wypowiedzeniu najpierw nie ma o tym mowy.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
(23.10.2016, 17:27:12)Tadeusz Krasnodębski link napisał(a): [quote author=Mikołaj Patryk Dostojewski link=topic=6864.msg61946#msg61946 date=1477235773]
Najpierw trzeba wynegocjować nowy układ, dopiero później wypowiadać stary.

RB próbuje nawiązać bezskuteczne negocjacje od jakiegoś czasu.
[/quote]

Czyli uważasz, że... przyszedł czas na zakończenie współpracy?
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
Możemy ewentualnie przedłużyć czas wejścia w życie uchwały, abyśmy zdążyli przygotować nowy układ. Myślę jednak, że samo wypowiedzenie jest potrzebne, ponieważ w innym wypadku Hasseland i Brodria nie będą miały motywacji do podjęcia działań w tym kierunku. Ale faktycznie, możemy wstrzymać się do wyboru nowego Cara Brodrii.

Co do kwestii brodryjskiej, to niewątpliwie smutne, że kraj ten obecnie jest w takim stanie. Obawiam się jednak, że niewiele możemy zrobić. Brodryjczycy wolą działalność w Bialenii i Abachazji, w Carstwie pojawiają się tylko wtedy, gdy muszą. Więc możemy powinni przyłączyć swój kraj do Bialenii lub Abachazji. Albo do Hasselandu, skoro KH jest ostatnio takim wielkim obrońcą Brodrii.
N.N
(23.10.2016, 17:31:19)Eddard Noqtern link napisał(a): Czyli uważasz, że... przyszedł czas na zakończenie współpracy?

Uważam, że przyszedł czas na konkretne działania ze strony Bialenii, która przecież jest gwarantem istnienia państw stowarzyszonych - co często powtarzam.
(23.10.2016, 17:32:52)AndrzejSwarzewski link napisał(a): (...) skoro KH jest ostatnio takim wielkim obrońcą Brodrii.

Sojusznika w potrzebie powinno się ratować, a nie dobijać. Bardzo smuci mnie nieprzemyślane zachowanie różnych osób.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jaki masz więc pomysł na uratowanie Carstwa, Eddardzie? Jakikolwiek poza sztucznym podtrzymywaniem przy życiu?
Choćby... nie rozwiązując z nim współpracy i nie nazywając trupem. Czasem mały gest pomaga i daje dużo energii do działa. Poza tym każda mikronacja ma swoje kryzysy, kwestia tylko czy da się go wreszcie przełamać. Wierzę, że tak. Raz na wozie raz pod wozem.
Więc zapraszam do ratowania Brodrii. Ja przedstawiłem krótki program na odbudowę Brodrii (http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index...l#msg61632) i uważam, że nic więcej zrobić nie mogę. No bo nie będę pisał na forum brodryjskim sam ze sobą, ani specjalnie wzbudzał tam kontrowersje, bo to dość żałosne.
N.N
Cytat:przyszedł czas na konkretne działania ze strony Bialenii, która przecież jest gwarantem istnienia państw stowarzyszonych

Gwarantem istnienia Hasselandu są Hasselandczycy. Bialenia nam wielce pomogła i pomaga, ale z pewnością nie jest niezbędnie konieczna dla funkcjonowania Hasselandu.
Smucą i niepokoją mnie stwierdzenia, że Bialenia jest wszystkim, państwa stowarzyszone niczym.
Przedstawiłem dwa projekty uzupełniających układów. Zasugerowałem sposób dochodzenia do "dużego" układu. I co? I nic.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Cytat:I co? I nic.
No dzięki.
Cytat:No dzięki.

A coś mamy? Mamy projekt uchwały ws. wypowiedzenia Układu Stowarzyszeniowego.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
(23.10.2016, 20:08:02)Piotr Pawel I link napisał(a):
Cytat:No dzięki.

A coś mamy? Mamy projekt uchwały ws. wypowiedzenia Układu Stowarzyszeniowego.
Był inny projekt, który sam komentowałeś, uwzględniający te propozycje... Pociągnięcia dalej nie było.
Cytat:Pociągnięcia dalej nie było.

Ja nieco inaczej widziałbym całą dyskusję.
- Najpierw rozstrzygnięcie zasad ogólnych (podobnie jak teraz / konfederacja / federacja / coś jeszcze innego)
- potem szczegóły.
A my debatowaliśmy nad kolejnymi zestawami szczegółowych propozycji. I to był błąd.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
A nad czym niby mieliśmy debatować, skoro były skrajnie różne wizje?
Hasseland i Brodria są pierwsi, żeby proponować debaty i dyskusje, ale sami nic w kierunku ich rozpoczęcia nie zrobią. Ja to widzę tak: RB próbuje rozmawiać, KH i CB olewają. RB działa na swoją korzyść, KH i CB podnoszą głosy, że tylko dyskusja może coś zdziałać i trzeba rozpocząć rozmowy. To gdzie była ta Wasza dyskusja dotychczas? Czemu sami nic nie rozpoczęliście, tylko siedzieliście cicho, jakby problemu nie było?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: