Wybory VI - program Jednej Bialenii
Cytat:Ja nie skreślam nikogo, bez względu na poglądy polityczne. Także nie każdy może być nieustannie aktywny.
Ależ Andrzeju - ja bynajmniej nie mam pretensji do "zwykłego obywatela RB", że nie ma czasu, nie ma chęci udzielać się aktywnie "na okrągło"... każdy Obywatel jest naszym "dobrem narodowym" nawet jeżeli ma czas bywać i działać np. raz w tygodniu.

Jednak chęć bycia politykiem, chęć bycia członkiem partii politycznej uważam jednak za zobowiązujące do czegoś - w tym głównie do aktywnego zajmowania się sprawami RB, do osobistego zaangażowania w tworzenie praw, w rozwój państwa wymagający jakiś kreatywnych działań itd.

Jest wiele miejsca w Republice Bialeńskiej do działań obywatelskich nie wiążących się z korzystania z biernego prawa wyborczego (kandydowania do Parlamentu), a tylko do korzystania z czynnego prawa wyborczego (wybierania swoich przedstawicieli) i do robienia czegoś w mniejszym (odpowiednim do posiadanego czasu i chęci) zakresie.

Jestem zdania, że Polityk RB powinien być aktywny i wykazywać się ponadprzeciętnymi działaniami w tworzeniu naszego v-państwa. W chwili gdy nie ma to czasu, powinien z bycia obecnym na listach wyborczych zrezygnować, co nie jest żadną ujmą. Polityka jest związana z zaangażowaniem osobistym... tak to już powinno wyglądać.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz
Ale trudno mi sobie wyobrazić politykę bez opozycji. Musielibyśmy jakoś podzielić Jedną Bialenię, prawdopodobnie jakoś sztucznie. Nie no, lepiej, że Nasza Demokracja jest.
Poza tym, nie można im zabronić angażowania się w politykę. Wink
N.N
Odpowiedz
Cytat:Poza tym, nie można im zabronić angażowania się w politykę. Wink
Ależ oczywiście nie można zabronić i nie powinno się zabraniać. Natomiast pozostaje prawo do oceny działania partii jako całości, jak i każdego polityka indywidualnie (w tym negatywnego) np. właśnie przewodniczącego głównej partii opozycyjnej, czy niektórych polityków Naszej Demokracji (np. tych, którzy "na zewnątrz" działają wbrew interesom RB) - co wyraziłem swoim postem.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz
Piosenka wyborcza Jednej Bialenii pt. "Ten kraj jest nasz i wasz" Big Grin Big GrinBig Grin
[youtube:385xhx43]http://www.youtube.com/watch?v=w5wMMBq_LGQ[/youtube:385xhx43]

Początek w sumie nie pasuje, ale Andrzej, sam tytuł piosenki i zdecydowana postawa, jak najbardziej jedno-bialeńska. Smile SmileSmile
N.N
Odpowiedz
"Stanął Andrzej i powiedział wreszcie dość " Big Grin Big GrinBig Grin .
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu
Odpowiedz
Dość Panie Andrzeju ! Odchodzę z JB ! Nie przekona mnie Pan aby został, klamka zapadła. Wspólnie z Zuzanną Ossolińską zakładam nowe ugrupowanie, które będzie alternatywą dla obywateli przy urnach wyborczych. Uważamy że Prezydent Grutin nie jest dla Bialeńczyków jedynym godnym sojusznikiem, dlatego będziemy szukać innych, korzystniejszych rozwiązań dla ochrony bezpieczeństwa narodowego. Nie godzimy się również na ciągłe odkładanie w czasie wejścia w życie ustawy gospodarczej. Zapewniam że pierwsze co zrobimy to doprowadzimy ją do szybkiego finału. Resztę naszego programu przedstawię w osobnym temacie. Niech żyje Wolna Bialenia !!!
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu
Odpowiedz
No i bardzo dobrze, w końcu coś ciekawego w polityce.
N.N
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości