Liczba postów: 1 358
Liczba wątków: 142
Jeszcze miesiąc obowiązywać będzie umowa stowarzyszeniowa. Jednak już teraz musimy się zastanowić nad wznowieniem bądź przywróceniem stosunków dyplomatycznych z państwami, z którymi je mieliśmy - i nawiązaniem z tymi krajami, które będą tym zainteresowane.
Dlatego postanowiłem powołać Komisję Spraw Zagranicznych Króla Hasselandu, której celem będzie przygotowanie do wznowienia działalności międzynarodowej. Komisji przewodniczyć będę osobiście; do jej składu zapraszam jako Wiceprzewodniczącego - Lorda Szambelana Eddarda Noqterna, a jako członków - zainteresowanych obywateli.
KSZ opracuje kierunki działania i będzie wysyłała misje specjalne. Lord Eddard otrzymuje tytuł ambasadora at large; otrzymuje uprawnienie do nadawania członkom misji, w których będzie uczestniczył, tytułu ministra nadzwyczajnego.
Zachęcam inne kraje do bezpośredniego kontaktu z KSZ - ze mną lub Lordem Szambelanem.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
ambasador at large, wiceadmirał, doc. dr net.
Liczba postów: 988
Liczba wątków: 14
26.11.2016, 00:20:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.11.2016, 11:24:28 przez Sheldon Anszlus Lovelace.)
Chciałbym spróbować swoich sił jako członek tejże misji. Uznanie na arenie międzynarodowej jest kluczem do istnienia naszego państwo więc musimy przedstawić się jak najlepiej.
(-) Sheldon Anszlus Lovelace
平和と進歩
Pokój i Postęp
UWAGA!!!
Odwołując się do mojej osoby:
a) nie używaj Nazwiska, jest ono zbyt cenne
b) zwracaj się poprzez oficjalne imię "Anszlus"
c) alternatywnie, aby uniknąć powtórzeń imienia, użyj *przed-imienia "Sheldon"
*przed-imię, coś na wzór drugiego imienia, jednak występuje ono przed oficjalnym imieniem. Mniej ważne od oficjalnego, jednak ważniejsze od drugiego. Stosowane jako zamiennik imienia oficjalnego.
No to mamy trzeciego członka Komisji.
Trzeba przyjrzeć się starym traktatom. Pobieżne przejrzenie starego forum:
- traktat z Sarmacją, 14 marca 2013, ratyfikowany przez nas, ale nie przez Sarmację;
- traktat z Federacją Islamską z 23 marca 2013 r.;
- traktat z Surmenią z 21 maja 2013 r.;
- traktat z Samundą z 15 stycznia 2014 r.;
- traktat z Republiką Palmową z 31 lipca 2014 r.;
- traktat z Agurią z 13 sierpnia 2014 r.;
- traktat ze Skarlandem z 22 sierpnia 2014 r.;
- traktat z Brodrią z 26 sierpnia 2014 r. - to oznacza, że nowy nie jest potrzebny;
- traktat z Nordią z 20 września 2014 r.;
- traktat z Al Rajn z 22 września 2014 r..
Sprawdzę wcześniejsze zapisy, ale chyba to wszystko - kiedyś był też chyba traktat z Dreamlandem.
Z Sarmacją trzeba porozmawiać - wystarczy ratyfikacja z ich strony. Pozostałe przejrzeć. I rozważyć zawarcie nowych.
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
Liczba postów: 3 308
Liczba wątków: 301
Te państwa przestały już istnieć (bądź są klononacjami jak Aguria) nie ma więc sensu się nimi zajmować:
- traktat z Federacją Islamską z 23 marca 2013 r.;
- traktat z Samundą z 15 stycznia 2014 r.;
- traktat z Republiką Palmową z 31 lipca 2014 r.;
- traktat z Agurią z 13 sierpnia 2014 r.;
- traktat z Nordią z 20 września 2014 r.;
- traktat z Al Rajn z 22 września 2014 r..
Co do pozostałych państw mamy:
Sarmacje, Surmenię, Skarland, Brodrię i Bialenię - z byłych państw traktotowych oraz pozostałe aktywne mikronacje:
Dreamland i Elderland, Winktown, Rotrię, RON, Trizondal, ZSKHIW, Kugarię, Slawonię, Abachazję, Wurstlandie, Suderland i Garapanię.
Proponuje taki podział:
Ja chciałbym zająć się traktatem z Sarmacją,
WKM mógłby odnowić traktaty z Bialenią i Brodrią (te o szczególnych warunkach),
A od czego chciałby zacząć, Sir Anszlus?
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
Jeśli nie możesz robić rzeczy wielkich, rób małe rzeczy w wielki sposób.
26.11.2016, 22:13:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.11.2016, 22:15:02 przez Sheldon Anszlus Lovelace.)
Ja mógłbym spróbować swoich sił w Kugarii, jednakże jako nie mam w tym zbytnio doświadczenia to nie nastawialbym się na zbyt duże efekty 
Byłbym wdzięczny za wskazówki jak działać lub czego unikać.
Uważam również ze swojej strony że najpierw powinniśmy mieć sprawne, działające struktury przed rozpoczęciem działań dyplomatycznych aby dane państwa miały podgląd ze istniejemy i działamy sprawnie.
平和と進歩
Pokój i Postęp
UWAGA!!!
*przed-imię, coś na wzór drugiego imienia, jednak występuje ono przed oficjalnym imieniem. Mniej ważne od oficjalnego, jednak ważniejsze od drugiego. Stosowane jako zamiennik imienia oficjalnego.
Dlaczego akurat Kugaria? Z tego co wiem, może być tam ciężko o traktat.
A coś jeszcze? Może Slawonia, Suderland?
Ja dodałbym sobie Surmenię i Trizondal.
Tak, zdecydowanie działajmy jak już będą struktury. Póki co możemy się jednak podzielić i przygotować plan.
Co do wskazówek, przekażę wszystko na PW w odpowiednim czasie.
Eddard Noqtern - Król-Senior Królestwa Hasselandu, IX Prezydent Republiki Bialeńskiej
26.11.2016, 22:25:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.11.2016, 22:51:52 przez Sheldon Anszlus Lovelace.)
Prawdę mówiąc to żadnego z tych państw nie znam, dlatego każde będzie dla mnie wyzwaniem. Jednak dopóki nie spróbuję to nie będę umiał. Co do podziału to jestem jak najbardziej za, aby mieć czas na zdobycie jakichkolwiek informacji o tych vnacjach.
A propo struktur, wiadomo już jak idą pracę nad ich uruchomieniem?
Co do Kugarii to widniejemy na liście państw uznawanych więc nie sądzę, aby były większe problemy z uzyskaniem traktatu.
http://kugaria.cba.pl/forum/t/od-lista-panstw-uznanych/
平和と進歩
Pokój i Postęp
UWAGA!!!
Wiadomo. Trwa przekazywanie danych i dostępów dla Diuka Bajtusia. Kiedy je otrzyma będziemy mogli ruszyć dalej. Ale to poza tematem. Co do właśnie v-nacji zaproponowałem dla Sira, póki co te "najmłodsze" nacje, aby łatwiej było zdobyć doświadczenie w dyplomacji.
Liczba postów: 8 767
Liczba wątków: 792
(26.11.2016, 22:53:23)Eddard Noqtern napisał(a): Trwa przekazywanie danych i dostępów dla Diuka Bajtusia.
Dlaczego u Was wszystko musi trwać tak długo i wszystko być maksymalnie przeciągne w czasie?
Nic dziwnego, że nie mogliśmy dojść do porozumienia Hasseland <=> Bialenia.
Bajtuś już dawno temu otrzymał ode mnie instrukcje i zgodę zarządzania danymi dot. Królestwa Hasselandu oraz obywateli KH.
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
(26.11.2016, 23:55:07)Hewret Faradobus napisał(a): (26.11.2016, 22:53:23)Eddard Noqtern napisał(a): Trwa przekazywanie danych i dostępów dla Diuka Bajtusia.
Dlaczego u Was wszystko musi trwać tak długo i wszystko być maksymalnie przeciągne w czasie?
Nic dziwnego, że nie mogliśmy dojść do porozumienia Hasseland <=> Bialenia.
Bajtuś już dawno temu otrzymał ode mnie instrukcje i zgodę zarządzania danymi dot. Królestwa Hasselandu oraz obywateli KH.
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Myślę że tu chodzi o zdobywanie dostępu do panelu hostingowe aby postawić forum na nowo, niż o dostęp do admina na forum. 
Ale masz rację, to wszystko można zrobić nawet w tydzień jeśli odpowiednia osoba się za to zabierze.
平和と進歩
Pokój i Postęp
UWAGA!!!
A co do tempa prac, już zapomniałeś Hewrecie jak było z Valanthirem?
Przypominam, że to temat do rozmów o misjach dyplomatycznych, więc kończmy już rozmowę o hostingu.
Lordzie Eddardzie - tak, to dobry kierunek. Jutro powiem więcej...
Piotr de Zaym
Król Hasselandu
|