Ogłoszenie składu VI Rządu
Art. 1 Na czele Rady Ministrów Republiki Bialeńskiej VI Kadencji stanie Hrabia Konstanty Jerzy Michalski, zgodnie z rozporządzeniem Prezydenta, Andrzeja Swarzewskiego z dnia 13.05.14.
Art. 2
1. Powołuje się hrabiego Jerzego Lwie Serce na stanowisko Ministra Spraw Zagranicznych.
Art. 3
1. Powołuje się hrabiego Krzysztofa Razorblade na stanowisko Ministra Obrony Narodowej.
Art. 4
1. Powołuje się Zuzannę Ossolińską na stanowiska Ministra Kultury i Sportu.
2. Zuzanna Ossolińska z racji sprawowanej funkcji ministerskiej będzie przewodził Bialeńskiemu Komitetowi Olimpijskiego.
Art. 5
1. Powołuje się hrabiego Marcina von Primisza na stanowisko Ministra Spraw Wewnętrznych.
Art. 6
Uprawienia odpowiednie Ministrowi Gospodarki nadaje się Radzie Gospodarki w skład której wejdą:
a) hrabia Marcin von Primisz
b) margrabia Krzystof Razorblade
c) margrabia Maciej Kamiński
d) hrabia Konstanty Jerzy Michalski

Art. 7
Utrzymuje się postanowienia rozporządzania MSZ na temat Rady Ambasadorów i postanawia się:
a) powołać do niej hrabiego Konstantego Jerzego Michalskiego - jako Radcę-Ambasadora
b) powołać do niej margrabiego Macieja Kamińskiego - jako Radcę-Ambasadora
c) powołać do niej hrabiego Jerzego Lwie Serce - jako jednocześnie MSZ i prezes Rady Ambasadorów

Art. 8
Rozporządzenie wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz
Zgłaszam wniosek o wycofanie artykułu 6, który już w czasie poprzedniej kadencji budził kontrowersje i został wycofany. Komisje istnieją w parlamencie, komisje rządowe nie mają zastosowania. ;-)
A uprawnień Minister Gospodarki nie ma i tak, gdyż Prezes Bialeńskiej Izby Wymiany, niezależny od rządu, ma te uprawnienia. Wink
N.N
Odpowiedz
Cytat:Zgłaszam wniosek o wycofanie artykułu 6, który już w czasie poprzedniej kadencji budził kontrowersje i został wycofany. Komisje istnieją w parlamencie, komisje rządowe nie mają zastosowania. ;-)
A uprawnień Minister Gospodarki nie ma i tak, gdyż Prezes Bialeńskiej Izby Wymiany, niezależny od rządu, ma te uprawnienia. Wink

Jak najbardziej. można poprzeć, już wycofuję.
Odpowiedz
Zatem, czy Hrabia Kamiński jest czy go nie ma w składzie rządu bo już się zgubiłem?
[i]Maria von Primisz
[Obrazek: DGS1nKB.png]
II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji    Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice
Odpowiedz
Cytat:Zatem, czy Hrabia Kamiński jest czy go nie ma w składzie rządu bo już się zgubiłem?
No nie... Prezes BIW jest niezależny od rządu.

Ale komisję proszę jeszcze pozostawić jako parlametarną (czyli nie w tym miejscu)- będzie na pewno trochę spraw do dyskusji poprawki po ruszeniu z gospodarką od 15 maja.
[Obrazek: oJmKP26.jpg]   [Obrazek: 7GVD8cn.jpg]

Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.

Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.
Odpowiedz
Cytat:Art. 1 Na czele Rady Ministrów Republiki Bialeńskiej VI Kadencji stanie Hrabia Konstanty Jerzy Michalski, zgodnie z rozporządzeniem Prezydenta, Andrzeja Swarzewskiego z dnia 13.05.14.
Art. 2
1. Powołuje się hrabiego Jerzego Lwie Serce na stanowisko Ministra Spraw Zagranicznych.
Art. 3
1. Powołuje się hrabiego Krzysztofa Razorblade na stanowisko Ministra Obrony Narodowej.
Art. 4
1. Powołuje się Zuzannę Ossolińską na stanowiska Ministra Kultury i Sportu.
2. Zuzanna Ossolińska z racji sprawowanej funkcji ministerskiej będzie przewodził Bialeńskiemu Komitetowi Olimpijskiego.
Art. 5
1. Powołuje się hrabiego Marcina von Primisza na stanowisko Ministra Spraw Wewnętrznych.
Art. 6
Uprawienia odpowiednie Ministrowi Gospodarki nadaje się Radzie Gospodarki w skład której wejdą:
a) hrabia Marcin von Primisz
b) margrabia Krzystof Razorblade
c) margrabia Maciej Kamiński
d) hrabia Konstanty Jerzy Michalski

Art. 7
Utrzymuje się postanowienia rozporządzania MSZ na temat Rady Ambasadorów i postanawia się:
a) powołać do niej hrabiego Konstantego Jerzego Michalskiego - jako Radcę-Ambasadora
b) powołać do niej margrabiego Macieja Kamińskiego - jako Radcę-Ambasadora
c) powołać do niej hrabiego Jerzego Lwie Serce - jako jednocześnie MSZ i prezes Rady Ambasadorów

Art. 8
Rozporządzenie wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.

W związku z zaistniałą sytuacją ogłaszam oficjalnie zmiany w rządzie:

Art. 3
Na MON powołuje się Kamila Maciejewskiego,

Art. 4
Na MKiS powołuje się Feliksa Sprikina.
Odpowiedz
Art. 4 jak najbardziej słuszny, ale z art. 3 wstrzymałby się. Wciąż liczę, że margrabia Razorblade powróci do kraju i nie rzuci go ot tak na pastwę losu...
N.N
Odpowiedz
Dziękuje za obdarzenie mnie zaufaniem. Wydaję mi się, że wciągu najbliższych dni pan Razorblade do nas wróci, dlatego również proponuję się wstrzymać.
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz
Ja też wierzę w powrót Krzysia - dlatego nie wskazałem na razie, kto zajmie Jego miejsce w Parlamencie.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Art. 9 Powołuje się na tymczasowego Ministra Spraw Zagranicznych przed powrotem Jerzego Lwie Serce Tobiasza von Richtoffena
Odpowiedz
Dyskusja poleciała tu: <!-- l viewtopic.php?f=71&t=440&start=120#p8266<!-- l
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz
Oddam stanowisko w lepsze ręce.
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz
Cytat:Ja też wierzę w powrót Krzysia - dlatego nie wskazałem na razie, kto zajmie Jego miejsce w Parlamencie.

Razor wraca = korzyśc , Razor nie wraca = prawdziwa żałoba narodowa. Tymczasowo mogę zając jego miejsce w sejmie, jeżeli nikt mnie wcześniej nie zablokuje Big Grin Big GrinBig Grin .
Jan Sapieha
Lew Wolnogradu
Odpowiedz
Cytat:[quote author="Lehrabia"]Ja też wierzę w powrót Krzysia - dlatego nie wskazałem na razie, kto zajmie Jego miejsce w Parlamencie.

Razor wraca = korzyśc , Razor nie wraca = prawdziwa żałoba narodowa. Tymczasowo mogę zając jego miejsce w sejmie, jeżeli nikt mnie wcześniej nie zablokuje Big Grin Big GrinBig Grin .[/quote]
Póki nie wróci - możesz, skoro już wróciłeś. Zaraz napiszę powołanie.
Odpowiedz
Ja jednak radzę postępować według ordynacji wyborczej...
"3. W przypadku wejścia do Parlamentu wszystkich osób z danej listy, mandat przechodzi kolejno na nieobsadzonych kandydatów z list innych komitetów, kolejno od komitetu, który uzyskał najwięcej głosów, do tego, który uzyskał ich najmniej."
N.N
Odpowiedz
Cytat:Ja jednak radzę postępować według ordynacji wyborczej...
"3. W przypadku wejścia do Parlamentu wszystkich osób z danej listy, mandat przechodzi kolejno na nieobsadzonych kandydatów z list innych komitetów, kolejno od komitetu, który uzyskał najwięcej głosów, do tego, który uzyskał ich najmniej."
:oops: :oops::oops: No to zmieniamy.
Odpowiedz
A tak przy okazji, to życzę powodzenia Tobiaszowi. Smile SmileSmile
Odpowiedz
Dziękuję Smile SmileSmile A w czym? Big Grin Big GrinBig Grin
[Obrazek: RYOjyN.png]
Odpowiedz
Chyba jesteś tym ministrem spraw zagranicznych? :mrgreen: :mrgreen::mrgreen: Chociaż od wczoraj to ja już niczego nie jestem pewien w tym kraju. Tongue TongueTongue
Odpowiedz
No nie powiem, zapłon masz lekko spóźniony Wink Ale owszem, jestem tym ministrem, chociaż tymczasowym.
[Obrazek: RYOjyN.png]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości